Kuluttaja testasi käsitiskiaineet: Voittajaksi edullinen markettituote - Asuminen - Ilta-Sanomat

Kuluttaja testasi käsitiskiaineet: Voittajaksi edullinen markettituote

Kuluttaja-lehti testasi käsitiskiaineet. Testivoittajaksi nousi Rainbow-tuote.

Kuluttaja testasi käsitiskiaineet. Pottia verottivat ei-toivotut kemikaalit.­

23.4. 7:34 | Päivitetty 23.4. 12:26

Tuotteista ja palveluista tietoa jakava Kuluttaja-lehti on laittanut järjestykseen markkinoilla olevia käsitiskiaineita.

Testissä tarkasteltiin tuotteiden puhdistuskykyä, riittoisuutta ja ainesosia laboratorio-olosuhteissa. Lisäksi Kuluttaja kiinnitti huomiota pakkausmerkintöihin.

Pistepottia verottivat ei-toivotut kemikaalit, kuten allergisoivat tai ympäristölle haitalliset ainesosat.

Rainbow Sensitive astianpesuaine testivoittaja

Testissä oli mukana 19 käsitiskiainetta, joista voittajaksi valikoitui Rainbow Sensitive astianpesuaine. Puolen litran pullo maksaa vajaan euron, ja pesuaineen pesuteho on hyvä: litralla saa pestyä 15 000 lautasta.

Tuote ei sisällä lainkaan ei-toivottuja kemikaaleja tai hajusteita. Sillä on Allergiatunnus ja Joutsenmerkki.

Kuluttaja-lehden testivoittaja on Rainbow Sensitive astianpesuaine. Litralla saa pestyä 15 000 lautasta.­

Testin toiselle sijalle sijoittui Rainbow Aloe Vera. Testivoittajan kanssa saman hintainen tuote pesee litraa kohden noin 13 000 lautasta. Rasvanpoistokyky on testivoittajaakin parempi. Aloe Veralla on Joutsenmerkki, mutta Allergiatunnusta ei ole, sillä tuote sisältää hajusteita.

Fairy Platinum Original riittoisin

Testin riittoisin tuote oli sijalle 11. sijoittunut Fairy Platinum Original, kuluttaja.fi kertoo. Litra riittää 20 000 lautasen pesuun.

Tuote on myös rasvanpoistokyvyltään ja vaahdonmuodostuskyvyltään testivoittajaa parempi. Fairy sisältää kuitenkin allergisoivaa bentsisotiatsolinoni-säilöntäainetta ja allergisoivaa linalooli-hajustetta.

Testissä ei-toivotut kemikaalit

Eniten ei-toivottavia kemikaaleja sisälsi testattavista tuotteista Sun Astianpesuainetiiviste Lime, jossa niitä on yhteensä seitsemän. Toisaalta tuote sai kehuja rasvanpoistokyvystään, jossa se oli testin paras.

Ei-toivottaviin kemikaaleihin laskettiin esimerkiksi allergisoivat säilöntäaineet ja ympäristölle haitalliset kemikaalit.

Allergisoivia säilöntäaineita ovat esimerkiksi erilaiset tiatsolinonit tai DMDM-hydantoiinit. Allergisoiva hajuste on esimerkiksi limoneeni.

Korjattu juttua 34.2.2021 klo 12.27. Metyyli-isotiatsolinoni on säilöntäaine, ei hajuste.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?