Luulitko, että tiskipöytäsi on puhdas? Helpon siivousniksin lopputulos hämmästyttää

Puhtaana pitämäni terästaso ei ollutkaan niin puhdas kuin luulin. Kätevä kikka irrottaa pinttyneen lian, ja vanha allas hohtaa nyt puhtauttaan.

Pinttynyt lika saa kyytiä emäksisellä pesuaineella.

16.4.2021 16:01

Minulla on tapana tiskata tiskiallas samalla kun tiskaan muitakin käsin pestäviä astioita. Tiskauksen lopuksi hurautan altaan harjalla ja käsitiskiaineella ja pyyhkäisen tasot vielä liinalla ja keittiösuihkeella.

Olen ajatellut pitäväni keittiön näin puhtaana, sillä lopputulos on ainakin omaan silmään tyydyttävä.

Tiskipöytä tavallisen puhdistuksen jälkeen.

Somessa törmään kuitenkin näppärältä kuulostavaan kikkaan harjata tiskiallas konetiskijauheella. Lopputulos näyttää puhtaalta ja kiiltävältä, joten mieleen hiipi ajatus kokeilla temppua itsekin.

Terästasoja valmistavan kotimaisen Stalan sivuilta löydän vinkille vielä vahvistuksen. Myös he suosittelevat altaan tehopuhdistusta vahvasti emäksisellä puhdistusaineella.

Ei muuta kuin kokeilemaan!

Ripottelen altaan pohjalle runsaan ruokalusikallisen verran konetiskijauhetta ja lasken hanasta hieman vettä, jotta saan seoksesta tasaisen ja vaahtoavan. Hankaan allasta ja tasoa pehmeällä keittiösienellä.

Varon kuitenkin painamasta liikaa, sillä en halua naarmuja tasoon.

Puhdistan altaan konetiskijauheella ja siivoussienellä.

Yllätyn, sillä pinttynyt lika lähtee liukenemaan puhtaana pitämästäni tasosta selvästi. Kuravesi virtaa, kun jatkan käsittelyä altaasta kohti työtasoa. Tiskipöytäni ei ollutkaan niin puhdas kuin olin kuvitellut!

Lopuksi huuhtelen altaan ja tason runsaalla vedellä ja liinalla pyyhkien.

Vanha tiskipöytä hohtaa puhtauttaan.

Operaation päätteeksi ihailen puhdasta lopputulosta. Vanha tiskiallas näyttää yksinkertaisen toimenpiteen jäljiltä siistiltä ja kiiltävältä – todellisuudessa vieläkin enemmän kuin puhelimella napatussa kuvassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?