Tältä näyttävät tämän hetken trendikkäimmät kylpyhuoneet

Vuonna 2021 kylpyhuoneessa halutaan viihtyä ja viettää aikaa sen sijaan, että huone olisi vain arkinen huoltopiste.

Harmaa kylpyhuone on nyt trendikäs.

11.1.2021 16:05

Kylpyhuoneremontti ei ole edullinen, mutta kun sen toteuttaa, voi inspiraatiota hakea ajankohtaisista trendeistä.

Kysyimme asiantuntijoilta, miltä näyttävät kylpyhuonetrendit vuonna 2021.

1. Ei enää pelkkää valkoista

Valkoinen on kylpyhuoneissa suosittu väri, mutta vuonna 2021 se saa rinnalleen muitakin sävyjä.

Harmaan eri sävyt, betoni, vihreä, hiekka, greige ja sininen ovat nyt pop. Mustaa käytetään tehostevärinä muun muassa hanoissa, suihkuseinissä ja kylpyhuonetarvikkeissa.

Mustat yksityiskohdat ovat in.

Luonto on teemoista kenties ajankohtaisin. Puiset pinnat, kivilaatujäljitelmät tai laatat, joissa on luonnollisia värejä tai vihreää, ovat trendikkäitä.

– Luontoteemaa saa myös pienillä sisustuselementeillä, kuten tekokasveilla tai kylpyhuonetarvikkeilla, K-Raudan kansainvälinen tuoteryhmäpäällikkö Timja Korkeavuori vinkkaa.

2. Mix and match -laatat tulevat

Kylpyhuoneiden laattakoot ovat viime vuosina kasvaneet, mutta suuntaus ei suinkaan pysähdy. Vuonna 2021 laattojen koot kasvavat entisestään.

– Keraamisissa laatoissa on trendinä maailmalta nousemassa mix and match, jossa sekoitellaan eri värejä, eri muotoja ja eri kokoja, kertoo K-Raudan tuotepäällikkö Virpi Korhonen.

Keraamisissa laatoissa on trendinä maailmalta nousemassa mix and match, jossa sekoitellaan eri värejä, eri muotoja ja eri kokoja.

Laatoissa näkyvät myös luonnonläheiset ruskean ja hiekan sävyt. Marmorikuvioiset laatat ovat niin ikään in.

– Niissäkin tullaan näkemään väriä, muun muassa vihreää, Korhonen kertoo.

Laatoissa näkyvät myös luonnonläheiset ruskean ja hiekan sävyt.

3. Kylppäri muuttuu kodinomaiseksi

Kylpyhuone on kuin keittiö ennen: sen merkitys kodin keskipisteenä ja oleskelupaikkana korostuu entistä enemmän. Kylpyhuoneessa halutaan viihtyä ja viettää aikaa sen sijaan, että huone olisi vain arkinen huoltopiste.

– Kylpyhuoneet alkavat luontevasti sulautua kodin muuhun sisustukseen, mikä näkyy esimerkiksi kalustuksessa ja valaisimissa. Kalusteissa suositaan minimalistista tyyliä. Ne valitaan usein ilman vetimiä tai integroiduilla vetimillä, IDO- ja Geberit-tuotteita valmistavan Geberit Oy:n myyntiedustaja Kristina Närevuori kertoo.

Kylpyhuoneet alkavat sulautua osaksi kodin sisustusta.

Ikeasta kerrotaan, että myös valaistuksen merkitys korostuu.

– Kylpyhuoneeseen haetaan rauhallista spa-tunnelmaa. Peilikaappien tilalle voidaan laittaa pelkät isot peilit, Ikea Suomen sisustuksen asiantuntija Anne Ikonen vinkkaa.

4. Käytännöllisyyden vaatimus ei väisty

Suomalaiset arvostavat käytännöllisyyttä, eikä tämä trendi ole väistymässä vuonna 2021 mihinkään. Kylpyhuoneissa suositaankin likaa ja kosteutta kestäviä materiaaleja, kuten kalvopinnoitettuja esineitä. Turhaa melua torjutaan pienillä yksityiskohdilla, kuten hitaasti laskeutuvilla wc-istuimen kansilla, Närevuori neuvoo.

Pienissä tiloissa myös tilan säästäminen on suosiossa. Lisää tilaa saa siirreltävillä kärryillä, avonaisten ja suljettujen ratkaisujen yhdistämisellä ja muuntautuvilla kalusteilla.

– Suihkuseinissä ja -nurkissa on saatavilla malleja, joissa ovi taittuu myös keskeltä, jolloin suihkunurkkaus saadaan suojattua pieneenkin tilaan tyylikkäästi, ilman suihkuverhoa, K-ryhmästä vinkataan.

Lisää tilaa saa siirreltävillä yksityiskohdilla.

Vaihtelua haetaan helpoilla muutoksilla, kuten säilytysratkaisuilla.

– Allaskaappien sijaan otetaan allaslaatikosto tai avohyllyratkaisu. Valaisimet puolestaan eivät ole enää sisäänrakennettuja esimerkiksi peilikaappeihin, vaan ne voivat olla myös erillisiä, kertoo Ikea Suomen keittiö- ja kylpyhuonetuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Anna-Kaisa Uuro.

5. Ekologisuus

Ekologisuus ei ole enää pelkkää silmänlumetta, uskoo Geberit Oy:n myyntiedustaja Närevuori. Vuonna 2021 suomalaiset satsaavat ekologisuuteen myös kylpyhuoneessa.

– Kertakäyttökulttuuri alkaa väistyä. Kaikkea ei tarvitse uusia vaan vanhaa ja uutta yhdistellään, Närevuori vinkkaa.

5. Oma tyyli

Trendien orjallinen noudattaminen ei ole tätä päivää. Valmiiksi saneltujen trendien sijaan on hyvä valita kylpyhuoneeseen teema, josta jaksaa inspiroitua pitkään. Koko tyyliä ei tarvitse muuttaa kerralla, yksityiskohdat riittävät.

Oma tyyli on paras tyyli.

– Esimerkiksi ripauksen merellisyyttä voi tuoda pyöreällä peilillä. Luksusta saa kullanvärisellä hanalla, jolla hyvin tavallinenkin peruskaluste saa tyylisilauksen, K-Raudan Korkeavuori vinkkaa.

Tunnelmaa voi tuoda myös vahvemman värisellä elementillä, kuten rohkeammin laatoitetulla alueella.

– Romanttista tunnelmaa kylpyhuoneeseen saa lisäämällä valkoiseen ripauksen pastellia ja yhdistämällä mukaan ruusukullan värisen hanan tai sisustustarvikkeita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?