Naapuri valitti jatkuvasta metelistä – sitten tilalle muutti mies, joka eli epäilyttävän hiljaa - Asuminen - Ilta-Sanomat

Naapuri valitti jatkuvasta metelistä – sitten tilalle muutti mies, joka eli epäilyttävän hiljaa

Yläkerrasta kantautuvat äänet, suihkussa käyminen ja jopa liika avuliaisuus voi ärsyttää. Ilta-Sanomien lukijat kertovat naapuririidoista.

Kun metelöitsijä muutti pois, valitus jatkui.­

8.1. 11:05

Yhteiselo naapureiden kanssa ei aina ole helppoa. On erilaisia elämänrytmejä, äänekkäitä lapsia ja itselle epämieluisia lemmikkieläimiä.

Ilta-Sanomien lukijat kertovat ristiriidoistaan naapureidensa kanssa.

Tarinat todistavat, että riita voi syntyä oikeastaan ihan mistä vain. Ja kun korona-aikana ollaan jatkuvasti kotona, pinna saattaa olla entistäkin kireämmällä.

Eri pyykkinarut osakkaille ja vuokralaisille

– Asuimme aikanaan kerrostalossa, jossa vuokralaisille ja asunnonomistajille oli ulkona eri pyykkinarut. Missään ei tästä kerrottu, mutta soppa oli valmis, kun vuokralaisena laitoin pyykit väärille naruille.

Liika hiljaisuus epäilyttää

– Eräs naapuri valitti seinänaapuristaan, kun sieltä kuului aina melua. Metelöijä muutti pois, ja tilalle tuli yksinäinen mies. Nyt siellä kuulemma käytetään huumeita, kun ei kuulu mitään

Kaveri kyllästyi ja muutti ulkomaille

– Kaveri asui rivitalossa, jossa tehtiin talkoilla kaikki. Kaveri ei joutanut maalailemaan, kuten eläkeläiset. Joku naapureista maalasi sitten hänen osuutensa. Kaveri kyllästyi niin tähän suomalaisten kyräilyyn, että muutti ulkomaille. Ei aio tulla takaisin.

”Saa heidät tuntemaan itsensä laiskoiksi”

– Sekään ei ole hyvä, jos on naapurien mielestä liian ahkera. Olen sairaseläkkeellä oleva viisikymppinen nainen. Tykkään kolata lunta kuntoilumielessä myös muualta kuin omasta pihastani. Olen mielelläni ulkona ja kolailen postilaatikkojen ja roskakatoksen edustoja. Jotkut naapurit eivät siitä tykkää, kun se ilmeisesti saa heidät tuntemaan itsensä laiskoiksi.

Naapuri kellotti suihkuajan

– Ostimme kerrostalosta asunnon. Muuton jälkeen kävimme peräkkäin suihkussa. Jonkin ajan kuluttua ovikello soi. Vieras mies tuli rähisemään että meillä lotrataan suihkussa vettä. Joku oli kellottanut, että aikaa meni 31 minuuttia! Soitin heti isännöitsijälle sekä asunnon myyjälle peruvani asuntokaupan. Kuukauden kuluttua ovikellon soittaja oli muuttanut muualle.

Naapuri otti aikaa suihkussa käymisestä, kertoo Ilta-Sanomien lukija.­

”Rotat tietävät ruoan olevan linnuille”

– Naapuri jätti pihapuun alle linnuille ruokaa. Valitin rotista, mutta naapuri vastasi, että ”rotat tietävät ruoan olevan linnuille”.

Naapuri kyttää autopaikkoja

– Tyttäreni asuu isänsä omistamassa asunnossa. Autopaikoista on välillä pula, ja eräs asukas kyttää, kenen omistama auto on missäkin ruudussa. Ei hoksaa, että lapsi voi ajella äitinsä omistamalla autolla.

Yötyöläinen sai valitukset

– Asuin ylimmässä kerroksessa ja kävin yötyössä. Naapuria häiritsi minun hissinkäyttöni yöllä. Hesarin jakajan jokaöinen hissinkäyttö ei heitä haitannut.

Alaston naapuri

– Rivarissa asuessamme meillä oli naapuri, jolla oli tapana tulla terassilleen alasti ottamaan aurinkoa aina, kun meillä oli vieraita. Oli aika näky.

”Tyhjensin roskapussini kerrostasanteelle”

– Eniten minua ovat risoneet naapurit, jotka pyrkivät ottamaan otetta muiden elämästä. Olinkohan yhdessä kämpässä asustellut pari viikkoa, kun postiluukku kolahti ja paperilapussa luki: ”Porrastasanne likainen, siivoa heti.”

Kävin ongelman kimppuun: tyhjensin roskapussini kerrostasanteelle. Samaan sotkuun nakkasin sen paperilapun.

Hissin käyttäminen yöllä ärsytti naapuria.­

”Pyysin kohteliaasti tulemaan kylään”

– Yksi naapuri väitti, että soitan musiikkia täysillä kello viisi aamulla. No eipä tullut soiteltua, kun ei ollut edes musiikkilaitteita. Pyysin kohteliaasti tulemaan kylään ja katsomaan. Naapuri tuli ja pyyteli anteeksi.

”Muutin pois kolmen kuukauden kuluttua”

– Muutin vuokralle osaketaloon. Alakerrassa asui keski-ikäinen neiti-ihminen, josta vuokranantaja varoittikin etukäteen. Olen hiljaista sorttia, joten en huolestunut millään lailla, kunnes kuukauden asuttuani soitti isännöitsijä ovikelloa ja toi varoituslapun melusta.

Olin kuulemma alakerran asukin mielestä soittanut yöllä musiikkia kovaäänisesti. Pyysin isännöitsijän sisään ja näytin, ettei minulla ole mitään soittovehkeitä, ei stereoita, radiota tai muuta. Muutin pois kolmen kuukauden kuluttua.

Vuokranantajani oli aivan epätoivoinen, koska menetti jatkuvasti hyviä vuokralaisia.

”Koskaan ei ole hyvä”

– Edellisessä asuintalossani naapurini puhuivat minusta porraskäytävässä oveni takana, että ”olen niin hiljainen”. Eli koskaan ei ole hyvä, teet niin tai näin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?