Roosan vessasta ei loistetta puutu – 8 upeaa ja erilaista pikkuvessaa, joissa pienet tilat on hyödynnetty fiksusti - Asuminen - Ilta-Sanomat

Roosan vessasta ei loistetta puutu – 8 upeaa ja erilaista pikkuvessaa, joissa pienet tilat on hyödynnetty fiksusti

Suomalaisten vessoissa näkyy nyt värejä, kasveja ja tauluja.

8.12.2020 15:15

Vessaa ei ole aina pidetty ykkössisustuskohteena, mutta nykyään myös sen viihtyvyyttä pidetään tärkeänä. Suomalaiset tuovat luksusta vessaan kasveilla, tauluilla sekä kauniilla sisustusesineillä.

Pieni vessa mahdollistaa myös väreillä hulluttelun. Tehosteseinät, -tapetit ja erilaiset kaakelit tekevät vessasta huomion keskipisteen.

Pienessä tilassa säilytysratkaisut ovat kaikki kaikessa.

Laura Tirkkonen, 36, pitää Instagramissa tiliä nimeltä Homevialaura. Hän tarvitsi uuden kodin vessaan lisää säilytystilaa. Kulmassa olisi ollut tilaa kiinteällekin kaapille, mutta sellaisen asentaminen siihen hätään tuntui turhan isolta päätökseltä ja panostamiselta.

– Meikeille ja muulle kosmetiikalle löytyi kätevä metallinen korivaunu, jossa kaikki on käden ulottuvilla oikealla korkeudella ja liikuteltavissa. Järjestystä on helppo ylläpitää laatikoin ja korein, Tirkkonen kertoo.

Rivarijaluuska-tilin Milla, 27, on hyödyntänyt tikkaita tavaroiden säilytykseen. Hän kertoo, että vessan sininen lattia ja epäsiistit valkoiset seinät kävivät hermoille, mutta hän ei halunnut laittaa hirveästi rahaa pintaremonttiin.

– Päädyin sitten vain purkamaan ruman puisen kaapin seinältä ja maalaamaan pinnat uudelleen. Tikkaat ja taulut löytyi jo kotoa valmiina, joten projektin hinta jäi kohtuulliseksi.

Rosalitashome-tiliä pitävä sisustussuunnittelija Irene Jarva kertoo, että ostaessa taloa pikkuvessassa ei ollut mitään säilytystilaa, vain pieni allas.

– Mietin että miten siihen saisi toimivan säilytystilan. Suunnittelin yhdessä tutun puusepän kanssa altaan ympärille liukuovelliset kaapit. Taso jäi keittiöremontista laminaattitasosta ylimääräiseksi niin siitä tuli tuo taso tuohon.

Jarva halusi kaapeista rouheat, vanhaan taloon sopivat. Hän sanoo vessan olevan oikein toimiva koostaan huolimatta.

– Pikkupeili on kirppislöytö New Yorkista!

Koristeellisella tapetilla tai kaakeleilla saa helposti vessasta persoonallisen.

Emilia Lanne, 29, pitää Kotikenkälaatikossa-tiliä. Hän kuvailee vessaa talonsa lempipaikaksi.

– Voisin asua vessassa!

Vessan hauska yksityiskohta on WC-paperiteline, joka on putkimiesystävän antama itse tehty lahja.

– Allas on Espanjan tuliainen, Lanne kertoo kuvatekstissä.

Omakotiharmoniaa-tilin Marju , 36, kertoo vessan ilmeen raikastuneen remontin yhteydessä pienillä muutoksilla.

– Poistimme lasikuitutapetin ja maalasimme seinät harmaiksi. Valitsemamme tapetti kestää kevyttä pyyhintää, joten se oli oikein hyvä ratkaisu vessaan. Kaapiston ovet vaihdoimme valkoisiksi ja seinän laattojen pinttyneet saumat maalasin vielä valkoisiksi.

Lujanlempeä-tiliä pitävä Merja Virtakangas, 39, on sisustanut vessansa koristeellisella tapetilla sekä tauluseinällä. Hän iloitsee löytäneensä täydellisen kapean senkin ”roinalleen”.

Virtakangas kuvailee kodin sisustustyyliä romuromanttisen boheemiksi. Hän haluaa tuoda huumoria sekä boheemia elämänasennetta myös saniteettitiloihin.

– Pytyllä istuessa voi tutustua suvun esi-isiin, jotka seuraavat toimitusta herkeämättä. Pahimpia kaasuvuotoja varten seinältä löytyy kaasunaamari. Pytyn yläpuolella tähtäilee vapaasukeltaja.

Sanna, 26, pitää Itsetehtyunelma-tiliä, jossa hän on jakanut kuvat juuri valmistuneesta vessaremontista. Hän kertoo allaskaapin löytyneen edesmenneen mummin vintiltä ja se kunnostettiin uuteen tarkoitukseen.

– Vetimet vielä uupuu. Laattalattia maalattiin valkoisella kaakelimaalilla. Peiliksi tulee vielä vanha ikkuna. Vessojen muut tavarat, hylly sekä koriste-esineet ovat kirpparilta ostettuja.

Peilillä saa pieneenkin tilaan avaruutta.

Thesewhitedreams-tilin Roosa, 28, kertoo, että vessaan haluttiin valita koristeellinen peili perinteisen peilikaapin tilalle.

– Peilin taakse asennettiin led-valonauha tuomaan lisävaloa ja tunnelmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?