Nämä kuuset kestävät kauniina monta joulua: 6 vaihtoehtoa kestokuusien ystäville

Kuusen valinnassa kannattaa olla mieluummin liian aikaisin kuin myöhään liikkeellä. Poimimme koosteeseen eri kukkaroille sopivat kestokuuset.

Poimimme joulun ystäville eri kukkaroille sopivat kestokuuset.

12.11.2020 18:32

Tänä jouluna oma valinta on selvä. Kotiin hankitaan kestokuusi!

Ystävä antaa vinkin, että kuusien kanssa kannattaa olla ajoissa. Tilaaminen voi toki kestää, mutta itseäni mietityttää ennen kaikkea, miten valikoida laajasta valikoimasta se oikea.

K-ryhmän osto- ja myyntipäällikkö Joanna Vihro osaa onneksi auttaa. Ennen kauppaan menemistä Vihro suosittelee mittaamaan kuusen paikan kotona tarkasti.

Korkeuden lisäksi mitattava on myös leveys.

Kaupassa kannattaa tarkistaa, että tekokuusi on valmistettu PE- ja PET-muoveista PVC:n sijaan.

– PE ja PET kelpaavat muovinkeräykseen ja kierrätyskäyttöön. Ne ovat siten ympäristöystävällisempiä kuin PVC. Korkealaatuinen kuusi myös kestää käytössä vuodesta toiseen ja säilyttää värinsä kauniina, Vihro huomauttaa.

Tekokuusien suosio kasvanut tasaisesti

Kauniita tekokuusia näyttää olevan markkinoilla yllin kyllin. Vihro myöntää, että tekokuusien suosio on viime vuosina kasvanut tasaisesti.

Ulkonäön lisäksi tekokuusessa viehättää sen käytännöllisyys.

– Nykyisten kuusien oksat kestävät lisäksi luonnonkuusia paremmin koristeiden painoa. Yhä useampi haluaa kuusen myös parvekkeelle, terassille ja pihalle, jolloin kestokuusi on huoleton ja roskaamaton vaihtoehto.

Aidon kuusen tuoksu voi olla monelle se juttu, joka tuo joulun kotiin.

Mutta on niitäkin, jotka eivät kestä aidon kuusen tuoksua. Kestokuusi onkin monelle allergiselle parempi vaihtoehto.

– Lisäksi kestokuusi on nimensä mukaisesti kestävä vaihtoehto. Se ei lisää kotitalouden jätemäärää, kun saman kuusen voi käyttää useita kertoja, Vihro muistuttaa.

Iso ja näyttävä

Iso ja näyttävä: Triumph Treen FOREST FR.PINE -tekokuusta myy Stockmann (289 euroa). Kuusen korkeus on 215 senttiä.

Lumiset oksat

Lumiset oksat: Jos valkoinen on liikaa, kesto- kuuseen voi valita lunta muistuttavat, huurteiset oksat. Winteria Premium -kuusta myy Veken kaluste (199 euroa). Korkeus 180 senttiä.

Keskikokoinen kuusi

K-raudassa myytävä Cello Pinus -kuusi on 150 senttiä korkea. Hinta 89 euroa.

Pieni kuusi valoilla

Pieni kuusi valoilla: Plantagenin 90 senttiä korkea tekokuusi on pieni mutta sievä. Lämmintä valkoista valoa antaa 50 LED-lampun valosarja, jossa on ajastin. Vain sisäkäyttöön. Ovh 49,99 euroa.

Valkoinen joulu

Valkoinen joulu: Muutama vuosi sitten trendiksi nousivat mustat kuuset. Tänä jouluna voi valita monista väreistä vaikkapa valkoisen. Weisten valkoista tekokuusta myy Bauhaus (29,90 euroa). Korkeus on 150 senttiä.

Kuusi pieneen tilaan

Pieneen tilaan: Clas Ohlssonin pikkukuusen voi kaapata vaikka kainaloon kauppareissulla. FREKE-kuusi on 45 senttiä korkea. Hinta 8,99 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?