Suomalaiset avaavat ovensa käytännöllisiin eteisiinsä! Nämä kauniit sisustusratkaisut toimivat pienessäkin kodissa

Eteisen ehdoton sisustuselementti on peili, joka antaa tilan tuntua pieneenkin sisääntuloon. Myös viherkasvit tervehtivät tulijoita suomalaisten sisustajien eteisissä.

Vaalea ja valoisa eteinen henkii rauhaa ja lisää tilan tuntua.

6.11.2020 16:24

Kotiin saapuminen on arkipäivien paras, mutta tietyllä tavalla myös kriittisin hetki. Mihin heittää pipo, laskea laukku ja ripustaa kotiavaimet mahdollisimman vähällä vaivalla?

Elämä ja eteinen pysyvät järjestyksessä, kun tavaroille on omat paikkansa. Onneksi käytännöllisyydessä ei tarvitse luopua kauneudesta. Suomalaiset sisustusintoilijat kertovat nyt vinkkinsä, miten pienenkin eteisen saa toimimaan.

Ihan solmussa -tiliä pitävä Annika on hyödyntänyt kaapiston keskelle jäävän tilan koristamalla sen kiinnostavalla tapetilla sekä suurella pyöreällä peilillä.

Hän kertoo ison peilin tuovan avaruutta ja puurimojen kivan yksityiskohdan. Annika kehottaa hyödyntämään eteisen huonekorkeutta säilytysratkaisuja varten.

– Jos tila on ahdas, ei kannata tunkea tilaa ihan täyteen vaan jättää myös väljyyttä.

Myös Lotta on asetellut syvennykseen peilin, naulakot sekä viherkasvin. Remontoidessaan eteistään, hän halusi tilaan jotain muuta kuin liukuovikaapit.

– Tämä ratkaisu on yksinkertaisen kaunis ja käytännöllinen. Laatikot ja kaapit kätkevät kaiken tarpeellisen sisälleen.

Eteinen on usein kapea tila, minkä takia kalusteet eivät voi olla kovin leveitä. Nyt kodeissa suositaan siroja penkkejä, jotka eivät hallitse tilaa. Yläpuolelle jäävän tyhjän seinän voi koristaa esimerkiksi erikokoisilla koukuilla.

Laura kertoo eteisensä olevan pieni ja pimeä, minkä takia hän tykkää pitää sisustuksen vaaleana.

– En halua, että nurkat pursuavat tavaraa, vaan tavoite on pitää tavaroiden määrä minimissä. Vaaleat, ilmavat kalusteet ja pinnat tuovat tilan tuntua ja valoisuutta.

Omatupa-tiliä pitävän Tytin mielestä eteisessä kuuluu olla ainakin kolme asiaa: peili, istumapaikka ja naulakko.

– Lisäksi viherkasvi ruukussa tai vaikkapa kranssi seinällä tuo kaivattua kodikkuutta.

Pieneen tilaan voi saada ilmavuutta myös ripustamalla naulakon kattoon. Maiju teki kätevästi trendinaulakon itse vanhasta hattuhyllyn putkesta sekä kaapinpohjalta löytyneestä juuttinarusta.

– Juuttimatto on toiminut loistavasti eteisessä ja se tuo samalla myös hieman rouheutta sekä kodikkuutta ilmeeseen. Mielestäni eteinen on tärkeä osa sisustusta, sen toimivuus helpottaa arkea ja sen yleisilme luo ensivaikutelman talon asukeista.

Seinälle asennettavat kenkälaatikot ovat kätevä ratkaisu käytävään, kun lattiatilasta on puutetta. Alina kertoo, että ratkaisu syntyi, kun piti huomioida eteisessä seisovat lastenrattaat.

– Ennen muutosta oven vieressä oli kenkäteline, ja sehän piti aina nostaa ulos, että rattaat mahtuivat sisään! Jokaiselle on nyt oma laatikko, eikä meillä enää loju kengät lattialla.

Myös Sariannan kotona eteinen on sisustettu lasten ehdoilla. Itse tehdyn naulakon koukut ovat irrotettavia ja siirreltävissä aina tarpeen mukaan.

– Meillä sisustus elää paljon fiiliksen ja perheen tarpeiden mukaan. Naulakko on toiminut lapsiperhearjessa todella hyvin! Sarianna fiilistelee.

Kaksi kerrosta -tilin Kirsi kertoo, että heidän eteisen kaappinsa on oikeasti tarkoitettu ulkokäyttöön puutarhavälineille. Sisällä on koukut ulkokalusteiden tyynyille, mutta nyt niissä roikkuvat ulkotakit.

– Pienissä tiloissa täytyy olla luova ja keksiä joskus epätavanomaisiakin ratkaisuja. Eteistilasta menee portaat ylös ja alas, joten tämä kaappi on pieneltä syvyydeltään tähän tilaan juuri sopiva, Kirsi iloitsee.

Veeran kodissa eteinen on pieni, minkä vuoksi siellä säilytetään vain olennainen, ja loput tavarat ovat varastossa. Hänen mielestään säilytyslaatikot tekevät tunnelmasta rauhallisen ja eteistä voi hyvin sisustaa pienillä jutuilla.

– Peilin lisäksi esimerkiksi omantyyliset julisteet tuovat kotoisuutta. Sisäänkäynti on kuin kodin käyntikortti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?