Takavuosien inhokki palasi nyt suosituksi sisustuksessa – puuta käytetään myös yllättävässä paikassa

Ajan hermolla oleva sisustaa nyt puulla. Puurimat ja -paneelit ovat jälleen suosittuja.

Muistatko vielä ajat, jolloin aidon puun värinen puu aiheutti sisustajissa lähinnä vastenmielisyyttä? Mökkitunnelmaa ja mummolasta tuttuja puolipaneeleja kaihdettiin.

Kotiin valittiin sen sijaan valkolakattu tai valkoisella maalattu puupinta.

Nyt puu on jälleen haluttu sisustusmateriaali. Ja kyllä, aidon puun väriset puupaneelitkin ovat jälleen trendikkäitä!

Puuta käytetään jopa kylpyhuoneessa. Kuvassa Tuusulan asuntomessukohde Villa Mikael. Lavuaarin reunaan on koverrettu kädensijoja. Erikoiskalusteet on tehnyt Woodbeka.

Puuta käytetään nykyään myös yllättävissä paikoissa, kuten kylpyhuoneissa, vinkkaa Tuusulan asuntomessujen trendiasiantuntija Malla Tapio.

Aidon väristä puuta halutaan myös keittiöön. Musta keittiö on yhä suosittu, mutta se kevenee, kun esimerkiksi kaapistot ovat vaaleampaa puuta.

Katso ylhäältä videolta video Tuusulan asuntomessuilta!

Paneelit ovat jälleen suosittuja. Kuvassa koko seinän peittävä Siparilan koivupaneeli.

Myös puurimat ja paneelit ovat tehneet paluun sisustukseen.

Tämän hetken trendi on paneloida koko seinä puulla. Kauniita puurimoja näkee paljon myös katoissa. Tuusulan asuntomessukodeissa hienoja paneeliseiniä ja -sängynpäätyjä näkyy myös makuuhuoneissa, Malla Tapio vinkkaa.

Puutuotteita valmistavan Siparila oy:n toimitusjohtaja Juha Sojakka muistuttaa, että puuta voi käyttää missä vain, kun sen käsittelee oikein.

–Kylpyhuoneessa tai olohuoneessa puupinta voidaan käsitellä kosteutta kestävällä lakalla, jolloin puu ei ime itseensä likaa. Keittiön välitilassa puupinnan voi suojata myös lasilla.

Myös puurimakatot ovat nyt in. Tuusulan asuntomessuilla rimakatto nähdään muun muassa kohteessa Finnlog Hetena. Rimakatto on Ovelus-tuoteperheen sormijatkettua mäntyrimaa.

Puu kiinnostaa, sillä se on ajan sisustustrendien mukaisesti aito ja luonnonläheinen materiaali.

Lisäksi puu on ekologinen.

– Puulla on erittäin pieni hiilijalanjälki, minkä lisäksi se sitoo kasvaessaan hiilidioksidia itseensä ilmasta. Jos tuote ei maksa muita enemmän, moni suosii ekologista vaihtoehtoa, Sojakka kertoo.

Kokomusta keittiö on suosikki. Nyt sen kaverina näkee yhä useammin aidon puun värisiä pintoja. Kuvassa Tuusulan asuntomessukohde Villa Ormax.

Puu on myös ajaton vaihtoehto.

Sisustussuunnittelija Milla Alftanin mukaan puun käyttöikä on pitkä, ja usein puiset pinnat säilyvät sukupolvelta toiselle. Puuta on tämän lisäksi helppo hoitaa, mikä sopii käytännöllisyyttä rakastaville suomalaisille.

– Vivahteikkaassa puussa kolhut eivät näy läheskään samalla tapaa kuin vaikka tasavärisessä kivipinnassa. Lisäksi puu on mahdollista hioa tai käsitellä uudestaan, jolloin pinnasta tulee lähes uudenveroinen, Alftan vinkkaa.

Asuntomessut järjestetään 3.-30.8.2020 Tuusulassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?