Voiko mitään näin ihanaa ollakaan? Suomalaiset esittelevät upeat leikkimökkinsä

Suomalaiset esittelevät pihojensa suloistakin suloisemmat leikkimökit.

Leikkimökit ovat paikkoja, joissa voi toteuttaa villejäkin sisustusideoita. Suomalaiset esittelevät pihojensa leikkimökit.

7.8.2020 15:01

Lapsuuden ihanimmat leikit leikitään tietenkin leikkimökissä. Siellä mielikuvitus saa vallan, ja villeimmätkin ideat voidaan toteuttaa.

Kysyimme suomalaisilta, mistä heidän pihoillaan sijaitsevat leikkimökit ovat saaneet inspiraationsa.

Leikkimökki terassilla ja parvekkeella

Jyväskyläläisen Liisa Tirkkosen pihalla sijaitseva leikkimökki on rakennettu ja sisustettu koko perheen voimin. Mökin rakensi perheen isä Ville ja sisustuspuolesta vastasivat äiti Liisa ja 4-vuotias Seela.

Sisustuksessa on kuunneltu tarkalla korvalla pienen tytön toiveita.

– Ensimmäinen Seelan toive oli, että mökissä tulee olla terassi ja parveke. Ei muuta kun netistä metsästämään erilaisia malleja ja aihioita. Onneksi Bauhausista löytyi mökki, jossa on parvi sisällä. Se kelpasi hyvin, Liisa Tirkkonen kertoo.

Inspiraatiota leikkimökin värimaailmaan haettiin hempeistä pastellinsävyistä eli vaahtokarkkien väreistä. Maalit ja sävyt äiti valitsi yhdessä Seelan kanssa.

– Olemme kierrelleet kierrätyskeskuksissa ja kirppareilla ja tehneet upeita kalustelöytöjä. Maalilla olemme saaneet kalusteet tuunattua mökkiin sopiviksi.

Kun leikkimökki oli valmis, siellä pidettiin asiaan kuuluvasti tupaantuliaiset.

– Juhlien jälkeen mökissä on leikitty välillä kavereiden ja välillä vanhempien kanssa. Ravintola ja kotileikit ovat toistaiseksi olleet suosituimpia.

4-vuotias Iida auttoi äitiä sisustamisessa

Marjon perheen leikkimökki sijaitsee Ylivieskassa. Mökki on sisustettu suurimmaksi osaksi ilmaiseksi saaduilla tavaroilla ja kirpparilöydöillä. Mökin aarteita ovat lasten isovanhempien luota saadut sisustusesineet.

– Kalusteita olemme tehneet myös itse, Marjo kertoo Ilta-Sanomille.

Leikkimökin tyyli noudattaa samaa linjaa kuin kotikin - tyyli on vain värikkäämpi ja runsaampi. Mukana sisustamassa on ollut myös Marjon 4-vuotias tytär Iida.

–  Iidaa kiinnostaa äidin tapaan sisustaminen. Hän on valinnut esimerkiksi seinämaalin vaaleanpunaisen sävyn, Marjo kertoo.

Kun leikkiaika koittaa, Iidan lisäksi leikkimökissä elämästään nauttii myös perheen 1-vuotias Topi-poika.

Keskieurooppalaiset kodit inspiraation lähteenä

Astan perheen leikkimökki sijaitsee talon takapihalla, metsän laidalla marja- ja koristepensaiden ympäröimänä.

Leikkimökki on maalattu hyödyntämällä kotoa löytyneitä maalijämiä.

–  Inspiraation lähteenä ovat keskieurooppalaiset kodit, joista löytyy paljon kivoja maalattuja kuviointeja seinistä, Asta kertoo.

Muuten sisustus on koottu kotoa löytyneistä tavaroista leikitellen eri sävyillä.

– Ajatus oli tehdä kouluikäisille lapsille mukava ja pirtsakka löhöilypaikka.

Sisustus vanhoilla esineillä

Marjo Latvalan kotona leikkimökkiä käyttävät syksyllä 3 vuotta täyttävä poika ja 1-vuotias tyttö.

Omakotitalon takapihalla sijaitseva leikkimökki on sisustettu pääosin vanhoilla esineillä.

– Ne ovat peräisin omasta lapsuudestani. Monilla esineillä on oma tarinansa ja ne tuovat mieleen hyviä muistoja. Leikkimökkiin on viety myös lasten omia leluja ja huonekaluja, Latvala kertoo.

Marjo Latvala on ommellut leikkimökin kauniit ikkunaverhot. Oviverhot ovat sen sijaan Marjon isoäidin aikanaan virkkaamat.

Itse tehty leikkimökki

Miran perheen Jämsänkoskella sijaitseva leikkimökki on tehty itse. Pääosin sitä käyttää perheen kohta 3-vuotias Ronja-tyttö.

– Leikkimökin värimaailma on pääsääntöisesti valkoinen, harmaa ja musta. Materiaaleina hyödynnetty jo kotoa ennestään löytyviä lankoja ja kankaita. Näistä tehty verhot, matto ja istuintyyny, Mira kertoo.

Ideoita Pinterestistä

Kouvolalainen Jenni Salmela halusi käyttää pikkuväen leikkimökissä samoja värejä kuin pojan huoneessa.

– Pidän turkoosista ja keltaisesta kovasti lastenhuoneen sisustuksessa. Hain ideoita myös paljon Pinterestistä ja yritin miettiä, minkälaiset asiat saisivat pojan innostumaan leikkeihin. Parvi oli meidän mökissä ihan ykkösjuttu, Jenni kertoo.

Leikkimökin sisustus valmistui tällä viikolla. Ulkopuolella viimeistelyt ovat vielä käynnissä.

– Leikkimökin käyttäjä on 2,5-vuotias Elias-poika, joka on viettänyt mökissä paljon aikaa leikkien ja touhuten.

Viimeistelyä vaille valmis

Hanna Tyrnin 7-, 9- ja 10-vuotiaat lapset halusivat hengailumajan, jossa viettää vapaa-aikaa.

–  Päädyimme rakentamaan itse suunnitellun leikkimökin, jonka voi muuttaa kasvihuoneeksi, kun lapset kasvavat.

Leikkimökki sijaitsee pihalla suoraan terassin edessä.

– Pääasiallisesti mökkiä käyttävät tytöt, ja siksi mökki on hempeästi sisustettu. Leikkimökissä on vanhoja kotoa jo löytyviä tavaroita sekä alelöytöjä.

Instagramin innoittamana

Lauran takapihalla sijaitseva leikkimökki on saanut inspiraationsa kuvapalvelu Instagramista. Leikkipaikka rakennettiin perheen 3-vuotiaalle tytölle.

– Ideana oli valmistaa leikkimökki jämätavarasta, jota jäi raksa-ajasta. Leikkimökkiin ostettiin uutena vain puutaso, leivontakulho altaaksi ja mansikkapeili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?