Tällaisen kylpyhuoneen suomalaiset haluavat – valkoinen yhä ykkönen, tältä näyttää haastaja - Asuminen - Ilta-Sanomat

Tällaisen kylpyhuoneen suomalaiset haluavat – valkoinen yhä ykkönen, tältä näyttää haastaja

Yli tuhat suomalaista vastasi kyselyyn, jossa etsittiin unelmien kylpyhuoneen ominaisuuksia. Valkoinen on yhä suomalaisten suosikkiväri kylppärissä.

Suomalaiset rakastavat valkoista. Se on yhä suomalaisten suosikkiväri kylpyhuoneessa, kysely kertoo.­

5.8. 12:00

Suomalaiset haluavat valkoisen kylpyhuoneen, käy ilmi IDO-tuotteita valmistavan Geberit-konsernin kyselystä, johon vastasi yli tuhat suomalaista.

– Valkoinen on puhtauden väri, joten sitä suositaan edelleen kylpyhuoneen värivalinnoissa. Myös vaaleat harmaan sävyt mustalla maustettuna puhuttelevat nyt suomalaisia, kertoo IDO-tuotteita valmistavan Geberitin myyntiedustaja Arja Koivisto.

Myös vaaleat harmaan sävyt mustalla maustettuna puhuttelevat suomalaisia.­

Tuusulan asuntomessuilla nähty harmaa kylpyhuone.­

Hillittyjä sävyjä arvostavat suomalaiset saavat vastinetta toiveilleen myös ajankohtaisista kylpyhuonetrendeistä.

Esimerkiksi kylpyhuoneyritys Iconic Nordic Rooms lupaili alkuvuonna, että vuoden 2020 kylpyhuonetrendeissä näkyvät nyt neutraalit sävyt.

Kylpyhuone voi olla vaikkapa ruskea, beige ja valkoinen yhdistettynä kermanvalkoiseen tai vaalean keltaiseen. Trendikkäitä ovat myös vihreät sävyt, jotka ovat nyt aiempaa sinertävämpiä.

Niin ikään kylpyhuoneiden väripaletissa näkyvät hiekan, kallion ja koivun värit. Tummilla yksityiskohdilla kylpyhuoneeseen tuodaan särmää.

Vaikka neutraalit sävyt ovat suosittuja ja trendikkäitä, niiden rinnalla näkyvät myös vahvat värit – aivan kuten muuallakin sisustuksessa.

Neutraalit sävyt ovat suosittuja, mutta laatoissa näkyvät nyt myös vahvan koboltinsinisen, tummanvihreän, viininpunaisen, keltaisen ja turkoosin sävyt.­

K-raudan mukaan kylpyhuoneen laatoissa näkyvät tänä vuonna vahvan koboltinsinisen, tummanvihreän, viininpunaisen, keltaisen ja turkoosin sävyt. Ne ovat kaikki trendikkäitä.

Puupintoja, viherkasveja ja juuttikoreja

Kylpyhuoneen laattojen väri on vain yksi osa kokonaisuutta.

Kylpyhuoneeseen halutaan nykyään myös oikeanlaista tunnelmaa, sillä huone on hemmottelukeskus, jossa palaudutaan arjen kiireistä. Viherkasvit tai tekokasvit ovat helppo tapa piristää kylppärin ilmettä.­

Suomalaiset haluavat sisustaa kylpyhuoneita samalla tavalla kuin muutakin kotia. Tunnelmallisissa tiloissa palaudutaan arjen rasituksista itseä hemmotellen. Rauhoittavaa harmoniaa luodaan sisustus- ja kalustevalinnoilla.

– Luonnon inspiraatiosta kertovat marmorin suosio, puupinnat sekä sisustuksen yksityiskohdat, kuten viherkasvit ja juuttikorit, Koivisto täsmentää.

Tuusulan asuntomessuilla muutoin vaaleissa kylpyhuoneissa oli käytetty mustia yksityiskohtia.­

­

Kestävyys ja puhdistettavuus tärkeää

Vaikka trendit ohjaavat vahvasti asukkaiden mieltymyksiä, kylpyhuoneen suunnittelussa kannattaa olla harkitsevainen, jotta valinnat kestävät aikaa.

IDO kertoo tiedotteessa, että kyselyyn vastanneista 88 prosenttia piti tärkeänä tai erittäin tärkeänä, että tuote on kestävä. Toiminnallisuus oli eri tuoteominaisuuksista tärkeää tai erittäin tärkeää 86 prosentille ja puhdistettavuus 85 prosentille vastaajista. Näiden kolmen lisäksi mukavuus erottui selvästi kyselyyn listatuista vaihtoehdoista.

Suomalaiset haluavat kestävän ja helposti puhdistettavan kylpyhuoneen. Valkoinen on yhä suomalaisten suosikkiväri kylppärissä.­

Tärkeänä pidetyt tuoteominaisuudet lisäävät kylpyhuoneiden käytännöllisyyttä, sujuvuutta ja viihtyisyyttä.

– Suomalaiset elävät todella aktiivista arkea. Siksi kylpyhuoneen siivouksen täytyy sujua todella kivuttomasti. Käytännöllisyyttä tuovat myös laadukkaat säilytysratkaisut, ja viihtyisyyttä muiden muassa hitaasti sulkeutuvat wc-istuimien kannet, jotka eivät kolise, Koivisto vinkkaa.

*Tutkimuksen toteutti IDO-tuotteita valmistavalle Geberit-konsernille YouGov tammikuussa 2020. Tutkimukseen vastasi 1010 suomalaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?