Tältä näyttävät asuntomessujen upeimmat keittiöt – avokeittiö sai haastajan, kun takavuosien suosikki palasi takaisin

Avokeittiö on saanut haastajan. Takavuosien suosikki, I-mallinen käytäväkeittiö, on palannut takaisin.

Keittiötrendit muuttuvat. Tuusulan asuntomessuilla nähtiin I-mallisia käytäväkeittiöitä, jotka haastavat suositun avokeittiön. Kuvassa kohde numero 41, Honka Huomen.

4.8.2020 11:57

Mustaa, mustaa, mustaa.

Ensihavainto Tuusulassa maanantaina alkaneilta asuntomessuilta on, että mustan keittiön aika ei todellakaan ole vielä ohi.

HEVI Kivitalo Lumitiikerin Blau Interior -kaapisto on mustaksi petsattua tammea. Pelkistetty hana on Volan. Soikea Velvet-pöytä on Boknäsin. Seinässä on Decorativi Marmorino -kalkkilaasti.

Tummia messukeittiöitä näkyy useammassa kohteessa, mutta kun niitä katsoo tarkemmin, huomaa keittiöiden kavereina yhä useammin myös erilaisia puunsävyjä.

Myös Mikael Turtiaisen esteettömän kodin keittiö on musta.

Tuusulan asuntomessujen trendiasiantuntija Malla Tapion mukaan moni yhdistää nyt mustaan keittiöön erisävyisistä puulaaduista valmistettuja yksityiskohtia.

Keittiöissä on esimerkiksi massiivitammisia säleikköovia ja puuviiluovia.

Musta ja puunsävyt yhdistyvät asuntomessukohteessa Villa Ormax.

Muitakin muutoksia messukeittiöissä on nähtävissä. Keittiösaarekkeita näkee yhä, mutta harvemmin kuin aiemmin.

Lisäksi keittiö eriytyy nyt muusta oleskelutilasta, samaan tapaan kuin takavuosina.

Designtalo Puron säleoviset kaapistot ovat Alacarten. Keittiö on sijoitettu nurkkaan rappujen taakse. Pyöreä pöytä ja rottinkiset Venetsia-tuolit kromijaloin henkivät 80-lukua.

– I-mallinen käytäväkeittiö on palannut, vaikka myös avokeittiöitä näkyy useissa kohteissa edelleen, Tapio kertoo.

Keittiötrendit muuttuvat. Tuusulan asuntomessuilla nähtiin I-mallisia käytäväkeittiöitä, jotka haastavat suositun avokeittiön. Kuvassa kohde numero 41, Honka Huomen.

Samalla ruokapöytä ei enää välttämättä ole keittiön kiintopiste. Ison ruokapöydän sijaan ruokailutiloissa näkee kevyitä tuoleja ja pyöreitä pöytiä.

Pyöreät muodot ovat keino tuoda tilaan ajankohtaista japandi-tyyliä. Tyylisuuntauksessa skandinaavisuus yhdistyy japanilaiseen pelkistettyyn muotokieleen.

Jämerä Salmiakki -messukodissa on industrial-henkinen saarekekeittiö betonitasolla ja mikrosementtilattialla. Keltainen hana ja valaisin ovat pirteitä väriläiskiä. Katto on trendikäs rimakatto.

Vaikka suuri osa messukotien keittiöistä on mustia tai valkoisia, värikkäitäkin yksityiskohtia näkee siellä täällä.

Yllätyksellisimmät keittiöhanat ovat kuparisia tai kirkkaankeltaisia. Keittiötasot voivat olla betonia tai jopa uudenlaista ohuen näköistä rosteria.

Väripilkkuja löytyy sieltä täältä, muun muassa Jämerä Salmiakki -kohteen keittiöstä. Hana ja valaisin ovat keltaisia.

Yhä useampi satsaa myös ekologisuuteen ja materiaalien kestävyyteen. Kirppislöydöt löytävät nyt tiensä keittiöön saakka.

Pikkupolku Retrosta löytyy Puustellin Minus-keittiö, jossa on mahdollisimman pieni hiilijalanjälki. Keittiössä on rosteritasot. Keittiön ja kylpytilan jakaa Eliel Saarisen suunnittelema ovi, joka on sijainnut ennen VR:n pääkonttorissa.

Malla Tapio vinkkaa messukodista numero kaksi. Pikkupolku Retron keittiön ja kylpytilan jakaa väliovi, joka on Eliel Saarisen suunnittelema.

– Uniikit VR:n pääkonttorin ovet on nyt kunnostettu kotia varten, Tapio kertoo.

Uniikit VR:n pääkonttorin ovet on kunnostettu Pikkupolku Retro -kotia varten.

Toiminnallisuus on kauneuden ohella keittiössä yhä ykkösjuttu.

Arkeen saa helpotusta vaikkapa siirreltävän ruokapöydän avulla.

Ruokatarvikkeet ja astiat saa puolestaan halutessaan piiloon katseilta. Tähän tarkoitukseen sopii kätevä aamiaiskaappi.

Mustien keittiöiden lisäksi asuntomessuilla nähdään myös suomalaisten suosimia valkoisia keittiöitä. Townhouse Rokka on moderni hirsitalo, joka on saanut inspiraationsa japanilaisesta minimalismista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?