Moni suomalainen sortuu kirppareilla yleiseen virheeseen, joka voi pilata tienestit – tietyllä tavalla voi tienata huomattavasti paremmin, sanoo asiantuntija

Löytyykö kaapeistasi ylimääräistä tavaraa? Loppukesän suursiivous voi olla hyvinkin kannattava, sillä nettikirpputorien myynti on alkusyksystä kuumimmillaan.

Milloin viimeksi olet käynyt läpi kaappiesi ylimääräiset tavarat ja vaatteet?

31.7.2020 15:34

Elokuun alku tarkoittaa monessa perheessä sitä, että on aika käydä läpi kaapit ja laittaa ylimääräinen kierrätykseen tai myyntiin.

Mitä tavaroita ja esineitä sitten kannattaa kaupata loppukesästä ja alkusyksystä? Kysyimme asiaa nettikirpputoreilta.

Suomalaiset sortuvat yleiseen virheeseen vaatteiden myymisessä

Nettikirpputori Vähänkäytetty.fi:n toimitusjohtaja Ossi Salo kertoo, että koulujen ja päiväkotien alkaminen sekä etätöiden loppuminen näkyy selvästi käytettyjen vaatteiden kaupassa.

– Nyt myyntiin kannattaa laittaa erityisesti huppareita, neuleita, kenkiä, tuulitakkeja, verkkapukuja ja pipoja, hän listaa.

Salo on huomannut, että nettikirppareiden myyjät voi jakaa kahteen ryhmään. Puolet myyjistä myy pieneksi tai käyttämättä jääneitä kausivaatteita kauden loputtua, osa taas laittaa ne talteen myöhempää myyntiajankohtaa varten.

– Kaikilla ei todellakaan ole kausiajattelua. Nyt ei kesävaatteita enää kannata laittaa myyntiin, vaan ne kannattaa laittaa talteen ja myydä vasta ensi keväänä tai kesänä. Vinkkini on, että juuri nyt kannattaisi käydä syysvaatteet läpi, eikä vasta syyskauden jälkeen.

Salo tietää, että osaa myyjistä ei kiinnosta tienestit, vaan vaatteista halutaan yksinkertaisesti päästä eroon. Siitäkin huolimatta kausiajattelun avulla myyjät voisivat tienata huomattavasti paremmin.

-– Ihmiset saattavat tienata jopa 1000 euroa muutaman vaate-erän myymisellä, kunhan mukana on kausiajattelua.

Laita nämä ylimääräiset tavarat myyntiin alkusyksystä

Tori.fi:n vertaiskauppatuntija Laura Kuuselan mukaan koulujen alun lähestyminen näkyy myös Tori.fi:n kaupassa. Elokuun on perinteisesti ollut Torissa vuoden vilkkain kuukausi käytetyn tavaran kaupassa.

– Etenkin lapsiperheet innostuvat etsimään syksyisempiä vaatteita ja harrastustarvikkeita sekä aikuisille että lapsille. Koulujen alkaminen on näkynyt kuluneen heinäkuunkin puolella esimerkiksi kirjoituspöytien ja reppujen hakumäärissä. Puhumme yleensä back to school -sesongista, Kuusela sanoo.

Elo- ja syyskuussa koteja laitetaan taas uudella innolla kuntoon, sisustetaan ja remontoidaan. Monet nuoret muuttavat myös opiskelupaikan perässä ensimmäiseen kotiinsa. Muutto- ja sisustusbuumi näkyykin myös nettikirppareilla.

– Huonekalujen osalta esimerkiksi sohvia ja ruokapöytiä on nyt heinäkuussa haettu tavallista enemmän. Varsinainen huonekalusesonki on vilkkaimmillaan elo-syyskuussa.

Myös näillä voi tienata mukavasti ylimääräistä

Erityisesti koteihin etsitään syksyn sisustusbuumin aikana kahden kotimaisen merkin tuotteita.

– Marimekko ja Artek ovat olleet jo pitkään todella kovassa suosiossa, joten ylimääräiset ja tarpeettomat kannattaa laittaa ehdottomasti myyntiin, Kuusela vinkkaa.

Artekin kalusteet käyvät kaupaksi. Kuvassa Aalto-tuoli 69.

Marimekon tuotteet myyvät hyvin. Kuvassa Unikko-istuin.

Artekin ja Marimekon lisäksi sisustajat ovat kiinnostuneita vintagesta, rottinkikalusteista, peileistä ja senkeistä.

– Niitä haetaan edelleen paljon, joten ne tekevät kauppansa.

Kuusela on huomannut hauissa myös yhden kiinnostavan seikan. Myynti-ilmoitusten perusteella moni on tarttunut ämpäriin. Tavaroiden myynnin lisäksi nettikirpputorilla voikin kaupata esimerkiksi marjoja.

– Mustikkaa ja hillaa on kesällä etsitty paljon, ja mustikka onkin ollut heinäkuulla ajoittain toiseksi eniten kysytyin asia heti Marimekon jälkeen. Marjankeruu saattaisikin tuoda lisätienestejä ihmisille.

Myös mustikoita voi myydä nettikirpputoreilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?