Jonnan, 44, bohokoti hurmaa ympäri maailman – säilytystilana käytetystä vintistä syntyi täydellinen ”kesäpesä”

Jonna suosii sisustamisessa kierrätystä.

Jonna pitää kodistaan myös suosittua sisustusaiheista Instagram-tiliä, jolla on yli 12 000 seuraajaa.

29.7.2020 18:45

1800-luvulla rakennettu vanha hirsitalo vanhassa kalastajakylässä, Haminassa sijaitsevassa pienessä saaressa.

Jonnan, 44, koti kuulostaa idyllisyyden perikuvalta, ja sitä se myöskin on. Katsellessa skandinaavista ja luonnonmateriaaleista ja runsaudesta tuttua boho-tyyliä yhdistelevää kotia rustiikkisine huonekaluineen monelle tulee mieleen kaksi sanaa: täydellinen koti.

Upea koti ei ole syntynyt noin vain. Jonna on kunnostautunut sisustajan lisäksi myös remontoijana, ja hän on rempannut nykyisen kotinsa lisäksi yhdessä miehensä kanssa myös yhden aiemman kodin – ja onpa yksi talo tullut rakennettuakin. Taitoa ja kokemusta siis riittää.

– Vanhaa pitäisi vaalia, sillä vanhassa puussa näkyy elämä, Jonna avaa omaa remontti-ideologiaansa.

Remonttitaitojen lisäksi Jonnan kodin tyyliin on vaikuttanut taito tarkkailla ja inspiroitua.

– Elämä itsessään inspiroi minua sisustajana. Tarkkailen kaikkia yksityiskohtia esimerkiksi kahviloissa. Sisustaminen on minulle mielenmaalausta.

Uusi suosikkipaikka – kierrätys kunniaan!

Jonna on saanut hiljalleen valmiiksi kotinsa uuden suosikkipaikan. 125-neliöisen talon ullakkovintille on syntynyt upea kesämakuuhuone.

– Kun ostimme talon, vintti oli kylmänä säilytystilana, eikä sen potentiaalia edes tajunnut. Nyt ei tulisi mieleenkään käyttää sitä enää säilytystilana, ja lämmitämme tilaa myös talvisin, jotta siellä pystyy oleilemaan. Vintille pääsee ”karkuun”, omaan pikkupesään – se on ihan lemppari! Jonna iloitsee.

Jonna työskentelee esimiestehtävissä kierrätysmyymälöissä ja kierrättäminen on myös kodinsisustuksessa hänelle tärkeää.

Moni ei ehkä uskoisikaan, että kodin, kuten myös vintin, sisustus on syntynyt pienellä budjetilla kierrätystä suosimalla.

– Olen nuoresta asti ollut innostunut sisustamisesta ja sisustustavaraa onkin kertynyt 20 vuoden aikana. Oma sisustustyylini on muokkautunut vuosien varrella ja kotien tyylien mukaan. Esimerkiksi nykyiseen vanhaan taloon ei olisi sopinut mikään uusi tai moderni tyyli.

Ihastelevia kommentteja ympäri maailmaa

Koska Jonna ei ole halunnut ostaa jokaisen muuton myötä uutta tavaraa, hän on myös itse tuunannut huonekaluja ja sisustustavaroita.

– Olen kova koristelemaan ja askartelemaan. Myös tekstiilien vaihtelulla on helppo muuttaa huoneiden ilmettä. Maalit ovat myös ihan ykkösjuttu. Eli pensseli vaan käteen. Vanhaa sisustustyyliä voi kopioida esimerkiksi huonekalujen hiomisella ja maalaamisella.

Jonna pitää kodistaan myös suosittua sisustusaiheista Instagram-tiliä, jolla on yli 12 000 seuraajaa. Ihmiset ympäri maailmaa ihastelevat ja ihmettelevät ihastuttavaa kotia.

– Olen saanut pelkästään positiivista ja kannustavaa palautetta, en edes yhtä negatiivista kommenttia. Uskon, että siihen vaikuttaa kotini persoonallisuus. Vanhan talon henki huokuu myös kuvista.

Jonna kertoo vastailevansa Instagramissa mielellään seuraajiensa sisustusaiheisiin kysymyksiin. Somesta on tullut myös osa rakasta sisustamisharrastusta.

– Olen saanut Instagram-tilini kautta myös uusia sisustamisesta kiinnostuneita someystäviä. On hienoa, että myös muiden mielipidettä sisustuskysymyksiin on helppo kysyä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?