Emmi, 22, sisusti mökin perheelleen – 60-luvun hirsimökki remontoitiin lattiasta kattoon: itse tehty seinäratkaisu on nerokas

Sisustamisesta ja diy-projekteista pitävä Emmi, 22, sisusti perheensä käytössä olevan mökin Pirkanmaalla.

Emmin mielestä itse tekemällä saa parhaiten omiin tarpeisiin soveltuvan lopputuloksen.

24.7.2020 15:20

Parikymppinen, Tampereella asuva Emmi kuvailee sisustustyyliään skandinaaviseksi ja persoonalliseksi. Hän pitää sisustamisesta ja varsinkin itse toteutettavista diy-projekteista, joita hän jakaa mielellään Instagram-tilillään nimeltä @emmisstyle.

Kun Emmin perheen käytössä olevaa, Pirkanmaalla sijaitsevaa mökkiä alettiin remontoida viime kesänä, oli selvää, että uuden sisustuksen loihtisi Emmi.

Mökkiä käyttävät Emmin ja hänen miehensä lisäksi myös Emmin äiti ja isäpuoli. Insinöörinä työskentelevän isäpuolen huolehdittavaksi jäivät mökin remonttitöiden tarkka suunnitteleminen, mutta remontoitavaa riitti kaikille osapuolille.

– Remontin lomassa on monta kertaa todettu, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Myös budjetti kannattaa laittaa hieman yläkanttiin, sillä yllätyksiä saattaa tulla, Emmi neuvoo remonttia suunnittelevia.

Emmin Instagram-tilillä julkaistuista kuvista näkee mökin ennen- ja jälkeen-kuvat painamalla kuvassa oikealla olevasta nuolesta.

Mökki remontoitiin lattiasta kattoon – vaikka niin ei aluksi suunniteltu

Mökin remontti alkoi hieman yllättäen.

Emmi kertoo, että 1960-luvulla rakennetun hirsimökin katto alkoi vuotaa ja se piti uusia. Katto kyllä uusittiin – ja samalla päätettiin uusia myös moni muukin asia.

– Mökissä on eteinen, keittiö, olohuone ja makuuhuone. Päädyimme katon uusimisen jälkeen remontoimaan mökin oikeastaan lattiasta kattoon. Ajattelimme, että samalla voisi uusia sitten kaiken kerralla, Emmi kertoo.

Emmi kuvailee mökin olleen ennen synkähkö ja tummasävytteinen, vaikka perhe onkin aina viihtynyt mökillä erinomaisesti.

Remontissa lisättiin mökin huonekorkeutta nostamalla kattoa reippaasti. Ikkunat ja ovien paikat vaihdettiin.

Hirsiseinät hiottiin tasaisemmiksi ja osin myös maalattiin valkoisiksi. Lopputulos mökin seinissä onkin sekoitus puuta ja valkoista maalia.

– Mielestäni mökki näyttää nyt tilavammalta ja valoisammalta. Kaikki ovat tyytyväisiä mökin ulkonäköön, Emmi iloitsee.

Emmin oma lempipaikka on olohuoneessa – näkymä suurista ikkunoista järvelle rauhoittaa.

– Jos mökille pitäisi laittaa Huvila ja huussi -ohjelman [lempipaikasta kertova] punainen matto, laittaisin sen ehdottomasti ikkunoiden eteen.

”Itse tekemällä saa omiin tarpeisiin sopivaa”

Remontin yhteydessä monesta vanhasta tavarasta ja kalusteesta luovuttiin ja tehtiin tilaa uudelle. Pienet sodanaikaiset esineet kuitenkin säilytettiin, ja ne koristavat nyt makuuhuoneen hyllyä. Emmin mielestä jotain vanhaakin voi säilyttää ja historia saa näkyä sisustuksessa.

Omia tuunausprojekteja ahkerasti tekevä Emmi toteutti mökille upean lasiseinän, joka toimii tilanjakajana.

– Isäpuoleni ehdotti tilanjakajaksi hirsistä väliseinää, mutta keksin ehdottaa valoisampaa ratkaisua – ruudukkoista lasiseinää. Isäpuoleni innostui ideasta ja sanoi, että sellaisen voi tehdä itsekin. Lasiseinässä on käytetty mökin vanhoja ikkunoita, Emmi kertoo.

Emmi suosittelee rohkeasti kokeilemaan itse tekemistä. Jos sopivanlaisia tai -hintaisia kalusteita ei löydy markkinoilta, kannattaa kokeilla niiden tekemistä itse.

– Siten saa juuri omiin tarpeisiin soveltuvaa. Itse aloitin tuunausprojektit tekemällä kynsilakkatelineen, sillä en kertakaikkisesti löytänyt sellaista mistään.

Nykyisin Emmi ilahtuu saadessaan palautetta projekteistaan sosiaalisessa mediassa. Erityisen mukavalta tuntuu, jos joku on päätynyt tekemään hänen ohjeillaan samanlaisen kalusteen tai tavaran.

– Ylpein olen tekemästäni rottinkikaapista, josta en voisi kuvitella koskaan luopuvani.

Mökilläkin riittää puuhattavaa. Elokuussa perhe aikoo kunnostaa mökin lasikuistin.

– Toiveena olisi tehdä siitä mukava oleskelupaikka.

Kuvat: Emmin Instagram-tili

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?