Riikka, 35, tuunasi hyllyn ja valaisimen simppeleillä ja edullisilla puuhelmillä – moderni ja näyttävä lopputulos - Asuminen - Ilta-Sanomat

Riikka, 35, tuunasi hyllyn ja valaisimen simppeleillä ja edullisilla puuhelmillä – moderni ja näyttävä lopputulos

Tuunausprojekteja harrastava Riikka Sormunen sai Pinterestistä idean käyttää puuhelmiä.

Riikka Sormunen arvostaa ekologisia valintoja sisustuksessa.­

22.7.2020 13:20

Kontiolahdella asuva Riikka Sormunen, 35, on puuhaillut pienestä pitäen ”kaikkea pientä käsillään”. Kuluneena poikkeuskeväänä käsityöt ja pitkäaikainen tuunausharrastus nousivat taas pintaan.

Liikunnanohjaajana työskentelevä Riikka päätyi selaamaan Pinterest-palvelua, jota hän on käyttänyt ahkerasti tuunaus- ja käsityöprojektien ideoimiseen.

Pinterestistä syntyi idea puuhelmien kokeilemisesta omissa käsitöissä ja muutenkin sisustuksessa.

– Puu on kiinnostava materiaali, myös helmien muodossa. Puuta voi käsitellä oman maun mukaan, sitä voi esimerkiksi maalata tai vahata. Lisäksi se on kestävä materiaali, Riikka kertoo.

Lopputuloksena puuhelmistä syntyi keittiötä koristava lamppu ja kukkahylly olohuoneeseen.

Riikka päätti jättää helmet maalaamatta.­

”Löytämisen ilo on parasta”

@tuunarinaarteet-nimistä Instagram-tiliä pitävä Riikka esittelee mielellään tuunauskokeilujaan somessa. Siellä puuhelmityötkin ovat jo keränneet ihastelua.

– En ole virkkaaja- tai neulojatyyppiä, mutta tuunailen ja rakentelen mielelläni. Minulla oli kaapissa puinen hyllylevy, ja serkkuni vinkkasi, että siihen voisi yhdistää puuhelmiä. Idea oli kuulemma minun näköiseni, Riikka kertoo.

Riikka hankki hyllyä ja valaisinta varten erikokoisia puuhelmiä askarteluliikkeestä. Lamppua varten hän etsi johdon uutena, mutta kaikki muut välineet Riikka löysi kierrätettynä. Hän suosii mielellään kierrätettyjä valintoja.

– Myös tuunausprojektien tarvikkeita voi löytää hyvin käytettynä tai jopa käyttämättömänä kirpputoreilta. Olen tehnyt hyviä löytöjä esimerkiksi Facebookista, Tori.fi:stä ja SPR:n Kontista, Riikka vinkkaa.

– Löytämisen ilo on parasta. Tunne on parempi kuin se, että tietää jotain valmista löytyvän kaupasta tietyltä hyllyltä.

Riikka Sormunen pitää tuunausprojekteista, jotka syntyvät nopeasti ja vähällä vaivalla. Näyttäviä ne ovat silti.­

Lamppuun Riikka pujotteli erikokoiset helmet veikeästi johdon läpi. Lamppua varten tarvittiin myös verhonipsunrengas. Hylly valmistui niinikään helmistä, narusta ja laudanpätkästä. Helmet Riikka kiristi tiukasti naruun.

Kumpikin sisustusesine on Riikan mielestä sellainen, jossa onnistuu tumpelompikin tuunaaja.

– Omissa tekemisissäni korostuvat työt, jotka syntyvät nopeasti ja helposti ja joissa ei juuri tarvita työvälineitä. Kun asuu rivitalossa, ei ole myöskään paljoa ylimääräistä tilaa, jossa voisi sisustusjuttuja tehdä.

DIY-projekteihin tarvittujen tarvikkeiden määrä ei päätä huimaa.­

Seuraavaksi Riikka aikoo hyödyntää puuhelmiä kylpyhuoneen sisustuksessa – hyllyt saavat puuhelmiä koristeekseen.

Riikka kannustaa kotisisustajia kokeilemaan rohkeasti erilaisia materiaaleja ja tekemään niistä persoonallisia esineitä.

– Uskon, että jos materiaalit on ostettu halvemmalla ja lopputulos ei miellytäkään, harmi ei ole niin suuri kuin silloin, jos projektiin on satsattu suuria summia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?