Jo pelkkä maali tekee ihmeitä! 5 suomalaista esittelee alle 100 euron pintaremonttinsa - Asuminen - Ilta-Sanomat

Jo pelkkä maali tekee ihmeitä! 5 suomalaista esittelee alle 100 euron pintaremonttinsa

Karita, Michelle, Vilma, Pamela ja Virva esittelivät kotiensa muutokset.

Pieni pintaremontti saa ihmeitä aikaan.­

14.7. 13:02

Kotia on mahdollista laittaa uusiksi myös pienemmällä budjetilla. 5 suomalaista esitteli, millaisia lopputuloksia alle 100 euron budjetilla on saatu aikaan.

Pintaremontti vei mennessään

– Kunhan nyt sadepäivien iloksi.

Karitan ensimmäinen ajatus pintaremontista ei ollut kovinkaan kunnianhimoinen. Tarkoitus oli saada maalattua portaiden puunväriset listat ja kaiteet piiloon.

Pintaremontti vei kuitenkin mennessään, ja projektin edetessä Karita päätti vaihtaa myös verhot ja maalata käsijohteen.

Portaikko ennen.­

– Ennen pintaremontin aloittamista mietin, että olisi kiva jos budjetti jäisi alle 100 euron. Lopulta rahaa meni kokonaisuudessaan maaleihin, pensseliin, telaan ja verhoihin noin 80 euroa. Rappusten maalaus on vielä edessä, mutta sen siirsin suosiolla myöhempään ajankohtaan.

Remontti oli kesäloman ansiosta nopeasti valmis.

– Ajatus pintaremonttiin lähti siitä, että kellastunut mäntypinta oli ristiriidassa muun asunnon kanssa ja se pisti ajoittain silmään. Isoin haaste oli saada puupinta piiloon, jouduin maalaamaan kaiken neljään kertaan.

Portaikko nyt.­

Karita päätyi maalissa simppeliin ja yksinkertaiseen valintaan.

– Olen lopputulokseen todella tyytyväinen. Maalaus piristi asunnon ilmettä ja tuo nyt valoa rappukäytävään. Tykkään kovasti ja voin todeta, että valkoinen oli oikea valinta tähän projektiin.

”Pienelläkin budjetilla voi nähtävästi saada aikaan suuria muutoksia”

Kun Michelle ja hänen miehensä näkivät ystävänpariskuntansa mustaksi vahatun saunan, syntyi idea oman saunan remontista nopeasti.

– Sain idean, että voitaisiin rempata meidänkin vanha ja kamala sauna. Vahasimme saunamme seinät mustalla saunavahalla, ja lauteet puolestaan valkoisella. Lisäksi vaihdoimme saunan lampun ja kiuaskivet.

Sauna ennen.­

Koko remontti tuli maksamaan 90 euroa tarvikkeineen ja suojamuoveineen.

– Lopputulokseen emme voisi olla tyytyväisempiä! Saunan ilme raikastui ja teki tilasta modernimman, mikä varmasti nostaa myös asunnon arvoa. Pienelläkin budjetilla voi nähtävästi saada aikaan suuria muutoksia!

Sauna nyt.­

Raikas lopputulos

Vilma ja hänen puolisonsa ovat hiljattain remontoineet kotinsa pikkuvessan.

– Ostimme talon viime syksynä ja halusimme aloittaa remonttihommat pienesti ja helposti.

Rahaa remonttiin kaakelimaaleineen ja sisustustavaroineen kului alle 100 euroa.

– Minulle oli heti selvää se, että haluan maalata kaakeliosuudet mustalla, koska olen aina pitänyt tummia pintoja mielenkiintoisina kontrastin luojina.

Vessa ennen.­

Petroolinsininen avohyllykkö sen sijaan ostettiin heräteostoksena, vaikka alun perin tarkoituksena oli jatkaa mustaa tyyliä.

– Hyllykön ostamisen jälkeen myös muu sisustus oli helposti valittavissa, ja kokonaisuudesta tulikin todella hyvä ja raikas.

Vessa nyt.­

Päähänpisto kannatti

Virva ehdotti miehelleen keittiön ilmeen fiksaamista dc-fix-muovilla, sillä rahaa varsinaiseen remonttiin ei ollut.

– Keittiönkaapit päällystettiin dc-fixillä, puiset osat on maalattu, nupit löytyivät ennestään ja kaakelimaalin jämät saimme ystävältä. Dc-fix ja maalit maksoivat yhteensä noin 50 euroa. Valitsimme yhdessä värimaailman ja mies teki suurimman osan työstä, Virva kertoo.

Keittiö ennen ja nyt.­

Sekä Virva että hänen miehensä yllättyivät lopputuloksesta.

– Mies epäili alusta alkaen, niin kuin aina, mutta kuitenkin lähti tälläkin kertaa toteuttamaan hullua päähänpistoani, Virva nauraa.

Olohuoneen nurkkaus uudistui vain 30 eurolla

Pamela päätti uudistaa olohuoneensa nurkkauksen.

– Kaikki lähti siitä, että kyseinen kohta ei sopinut meidän olkkarimme sisustukseen.

Nurkkaus ennen.­

Pamela sai pintaremonttiin inspiraatiota Facebookin boheemi ja skandinaavinen sisustus -ryhmästä sekä Pinterestistä.

– Keltaisen jakkaran myötä innostuin lisäämään keltaista vielä sinne ja tänne, ja olen todella tyytyväinen, Pamela kertoo.

Nurkkaus nyt.­

Projektiin kului rahaa yhteensä vain noin 30 euroa.

– Maalasin hyllyn ja jakkaran spraymaalilla. Juliste on Taitoshopista, kehykset saatu anopilta. Kori löytyi Prismasta, osa koristeista oli vanhoja ja osan sain anopilta tai ostin Halpahallista.

Oletko sinä toteuttanut remontin kotona tai mökillä? Lähetä kuvat ja kerro projektista lyhyesti: taiga.hakkila@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?