Uskomaton muutos! Vanhasta asuntovaunusta sukeutui upea pikkuyksiö – Laura, 28, ja Jeremias, 32, toteuttivat unelmansa parilla tonnilla

Lauran ja Jeremiaksen asuntovaunusta sukeutui kätevän pariskunnan käsissä ihastuttava kulkuväline.

Laura ja Jeremias hankkivat asuntovaunun keväällä. Remontissa vaunu muuttui todenteolla.

Matkailuautoilusta on tullut tänä kesänä trendi, joka viehättää erityisesti nuorta sukupolvea. Tien päällä liikutaan nyt erityisesti asuntoautoilla, mutta myös asuntovaunut kiinnostavat.

Trendistä innostuivat myös Laukaassa asuvat Laura, 28, ja Jeremias, 32.

Kun sopiva asuntovaunu tuli keväällä myyntiin, pariskunta ei jahkaillut, vaan kävi hakemassa auton kotiin reilulla tuhannella eurolla.

Vuoden 1983 asuntovaunu oli siisti, mutta punaiset kankaat ja vanha keittiö kaipasivat uusimista. Hajuja tai kosteusvauriota vaunussa ei onneksi ollut, mutta vaunu riisuttiin silti vanhoista kalusteista.

Tältä pohjalta oli hyvä lähteä rakentamaan uutta.

Ompelijaksi valmistunut Laura etsi ideoita asuntovaunun pintaremonttiin kuvapalvelu Pinterestista. Siellä avautui todellinen taivas, sillä erityisesti Australiassa matkailuautojen ja -vaunujen tuunaus on erittäin suosittua. Inspiraationlähteitä siis riitti.

– Halusin vaunuumme kuitenkin myös jotakin suomalaisempaa. Siksi valitsimme sinne havuvaneria, joka sopii hyvin yhteen luonnon kanssa. Siitä se lähti sitten muotoutumaan.

Asuntovaunua tuunattiin yhdessä.

Rakennusalan yrittäjänä toimiva Jeremias vastasi puutöistä, kuten tasojen rakentamisesta. Laura satsasi vuodevaatteisiin, verhoihin ja somistamiseen.

– Käytin paljon pellavasekoitteista puuvillaa. Sitä on muun muassa päiväpeitossa ja verhoissa. Sininen penkin istuinpäällinen on materiaalia, joka kestää lasten sotkuja, Laura kertoo.

Vanhasta vaunusta purettiin iso ruokaryhmä ja keittiö, sillä siellä oli muun muassa toimimaton kaasuhella.

Tällä hetkellä vaunussa on siis keittiön tilalla taitettava pöytä, joka lasketaan ajon ajaksi alas, jääkaapin virkaa toimittava kylmälaukku sekä retkikeitin. Tulevaisuudessa vaunuun hankitaan kaasujääkaappi.

Käsistään kätevä pariskunta toteutti asuntovaunun remontin rivakasti vain viikossa.

Kokonaisuus on niin kaunis, että asuntovaunu muistuttaa nykyaikaista yksiötä.

Ensimmäiset retket on jo tehty, ja matka jatkuu.

– Retkiä on tarkoitus tehdä tänä kesänä aina Lappia myöten, Laura paljastaa.

Oletko sinä tehnyt kotonasi (tai vaikka asuntovaunussasi!) pienemmän tai suuremman remontin? Lähetä kuvat ja kerro remontista lyhyesti: maarit.rasi@iltasanomat.fi.

Kustannukset

  • Asuntovaunu, ostohinta: 1 350 euroa

  • Remontti: noin 650 euroa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?