Naisporukka lähti melomaan järvelle, sitten näkökenttään ilmestyi jotakin yllättävää: ”Nauroivat sikana” - Asuminen - Ilta-Sanomat

Naisporukka lähti melomaan järvelle, sitten näkökenttään ilmestyi jotakin yllättävää: ”Nauroivat sikana”

Yllätys mökkilaiturilla sai melojien pasmat sekaisin, Ilta-Sanomien lukija kertoo mökkimuistoistaan.

Julkaistu: 29.6. 16:06

Suomalaisilla mökeillä sattuu ja tapahtuu, Ilta-Sanomien lukijat kertovat.

Oli mökillä sitten meluava naapuri, naku-uinnista pitävä vastarannan asukas tai yllätysvierailulle tullut meloja, tylsäksi ei suomalaista mökkielämää voi ainakaan kuvailla.

Ilta-Sanomien lukijat kertovat kertovat mökkikesiensä kommelluksista.

Naapurit hiljenivät

– Naapurin metelöintiin kyllästynyt serkkuni vuokrasi mökin kesäksi moottoripyörämiehille. Metelöinti loppui. Kaikki kesät sen kesän jälkeen on hiljaista pidellyt.

Utelias rouva joutui kiipeliin

– Meillä on niin utelias naapurin rouva, että hän putosi tiiraillessaan meidän pihalle rajalla olevalta purontörmältä. Rytinä kävi pusikossa ja luulin, että joku villisika siellä elämöi. Ei, rouva kiipesi purosta kontaten omalle puolelleen.

Mökkeily Suomessa ei ainakaan ole tylsää, Ilta-Sanomien lukijoiden kertomukset paljastavat.

Melontaretken yllätys

– Kerran järvellä oli porukka ulkomaalaisia naisia melomassa. Niillä meni pasmat sekaisin, kun olin nakuna laiturilla. Nauroivat sikana, eivätkä meinanneet saada kanoottia menemään oikeaan suuntaan enää millään.

Kiljahteleva mökkinaapuri

– Mökkinaapurin rouva kiljahtelee aina alasti uimaan mennessään sen verran pitkään, että lähimökeillä kaikki miehet tietävät, että Seija-rouva on menossa uimaan. Ja tämä tapahtuu kahdesti päivässä koko kesän.

Radio soi tauotta

– Meidän naapurissa on soinut radio taukoamatta viitisen vuotta ulkona, oli naapurissa sitten kukaan paikalla tai ei. Kummallista.

Kaivinkoneen äänet

– Meillä naapuri, vakituinen asukas, tonkii kaivinkoneella kiviä varmaan huvikseen. Mitään järkevännäköistä ei tule siitä hommasta, mutta meteliä riittää illallakin. Ja koirat säestävät.

”Naapuri, vakituinen asukas, tonkii kaivinkoneella kiviä varmaan huvikseen”, kertoo eräs.

Ihmeellistä touhua laiturilla

– Meillä tuli naapuri pelehtimään omalle laiturilleen aina kun meillä oli vieraita. Mies leikki helikopteria ja nainen pyllisteli meille päin.

Koirat purivat lasta

– Mökkinaapurin suurikokoiset palveluskoirat juoksivat päivät irrallaan, jahtasivat mönkijää ja purivat tuolloin leikki-ikäistä lastani. Soitin poliisin paikalle, ja koirat omistajineen saivat lähteä jo samana päivänä. Ei ollut sanomista, kun oli näyttää puremajäljet lapsen käsivarressa.

Riita sisävessasta

– Ennen naapurissa kävi vieraana huonosti haitaria soittava ukko. Nyt on sitten perilliset huutavine teineineen. Juhannuksena halusivat sisävessan, ja sen haluamisen kuulivat kaikki. Äitikin vastasi huutamalla ja kiroamalla. Ei yhtään osata käyttäytyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?