Näin istutat perunat maahan oikein ja viljelet parveke­ruukkuun hyöty- ja koriste­kasvit – katso videot! - Asuminen - Ilta-Sanomat

Näin istutat perunat maahan oikein ja viljelet parveke­ruukkuun hyöty- ja koriste­kasvit – katso videot!

Julkaistu: 23.5. 16:41

Puutarhanhoidon ammattilaiset antavat vinkkejä ja neuvoja juuri nyt ajankohtaisissa kevätaskareissa.

Helatorstain jälkeisenä viikonloppuna on kotipuutarhoissa supervipinää – etenkin eteläisessä Suomessa ja toivottavasti pian pohjoisempanakin.

ISTV:n kaksituntinen Puutarha-live toteutettiin viime torstaina Annalan puutarhasta Helsingin Vanhassakaupungissa. Tässä artikkelissa on linkit kolmeen suorasta lähetyksestä irrotettuihin videoklippeihin ja pääsy myös koko lähetyksen taltiointiin.

Suoran lähetyksen asiantuntijoina toimivat Hyötypuutarhayhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Uski ja Puutarhaliiton toimitusjohtaja Timo Taulavuori.

Mukana oli myös puutarhuri Satu Sainio, joka opasti perinpohjaisesti miten varhaisperunat istutetaan maahan.

Puutarhaliiton toimitusjohtaja Taulavuori teki näyttävän koristekasviasetelman parvekeruukkuun. Keskelle tuli korkeampi ja kukka, sen ympärille matalampia ja reunoille vielä roikkuvia lajeja.

Sen lisäksi Taulavuori kokosi isoon ruukkuun monipuolisen hyötykasviyhdistelmän, joka on tämän artikkelin pääkuvana.

Sekä koriste- että hyötykasviyhdistelmässä on tärkeätä oikea salaojitus ja tietyn multalajin valinta. Myös Taulavuoren lannoitus- kasteluohjeet kannattaa kuunnella.

Tämän linkin takana on yli kaksituntinen Puutarha-live kokonaisuudessaan.

ISTV:n pitkässä lähetyksessä asiantuntijat esittelivät Annalan eri teemapuutarhoissa ja kasvihuoneissa aiemmin tehtyjä kevätaskareita sekä opastivat ajankohtaisissa kylvö- ja istutuspuuhissa

Lisäksi reipas vuokrapalstanviljelijä Hannu kertoi omista puutarhatäysosumistaan ja esitteli tuoreita viljelyksiään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?