Seitsemän neliön helsinkiläisasunto myytiin sadallatonnilla – neliöhinta 14 000 euroa

Asunnon ostanut ”nuori, mukava mies” aikoo käyttää asuntoa kiinteistönvälittäjän mukaan jossain vaiheessa sijoitusasuntona, mutta myös omiin tarpeisiinsa.

Seitsemän neliömetrin koti myytiin 100000 eurolla.

18.5.2020 20:34

Huomiota herättänyt 7 neliömetrin kokoinen miniyksiö Helsingin Alppilassa Aleksis Kiven -kadulla tuli myydyksi tasan 100 000 euron hinnalla.

Sen neliöhinnaksi muodostui siis reilut 14 000 euroa.

Ostajana on ”nuori, mukava mies, joka ei ole kuitenkaan enää poika eikä ensiasunnon ostaja”, kertoo asunnon välittänyt Sp-kodin kiinteistönvälittäjä Monica Teraste.

Mies osti asunnon niin omaan käyttöönsä kuin myös sijoitusasunnokseen. Mikäli hän päätyy vuokraamaan asunnon, Terasteen mukaan vuokraa voi pyytää jopa 490 euroa.

– Vuokran kokoa tärkeämpää on vuokralaisen pysyvyys. Siitä voi hyvällä vuokralaisella saada säännöllisen tulonlähteen.

Pikkukoti sijaitsee Alppilassa, Aleksis Kiven kadulla.

Asunto on kunnostettu ja sijaitsee hyvin keskeisellä ja trendikkäällä paikalla. Terasteen mukaan se voisi löytää myöhemmin vuokralaisen muun muassa vakituisesti Helsingin ulkopuolella asuvasta, mutta pääkaupunkiseudulle työn takia matkustavasta. Pieni yksiö voisi palvella myös esimerkiksi musiikkia harrastavan treenikämppänä.

– Tarkemmin käyttötarkoitus selviää, kun pääsemme keskustelemaan asiasta pankissa, Teraste sanoo.

Asunnossa on keittolevy. Uunia ei ole.

Edellinen omistaja AS-koti kunnosti kerrostaloasunnon. Huonoon kuntoon päässyt miniyksiön on siis nyt uudelle ostajalleen uunituore.

Pienestä asunnosta puuttuu muun muassa uuni ja pesukone, mutta muutoin se on kuin mikä tahansa asunto – pienempi vain.

Yksiössä ennen remonttia asunut peltimies asui paikalla noin 40 vuotta, eikä Teraste yllättynytkään, että asunto meni kaupaksi melko nopeasti.

– Ymmärsin, että se löytää ostajansa. Erikoiskohde vaati kuitenkin vapaan hintakilpailun, sillä emme olleet varmoja, millaista summaa siitä voi pyytää. Hintakilpailun positiivinen puoli on se, että niin ostaja kuin myyjä voivat olla tyytyväisiä hintaan.

Suihku oli hyvässä kunnossa, mutta sinne lisättiin remontissa bideesuihkun kaveriksi varsinainen suihku.

Terasteen mukaan korkeahko kauppahinta osoittaa, että pikkuruisille yksiöille on kysyntää. Uudet rakennussäädökset eivät kuitenkaan salli yhtä pienien huoneistojen rakentamista.

– Minun mielestäni voitaisiin luottaa siihen, että ihminen voi itse päättää, millaisen kodin itselleen haluaa. Ei tarvittaisi turhaa byrokratiaa.

Pikkuyksiöitä tulee myyntiin tulevaisuudessa rakennussäädöksistä huolimatta. Teraste kertoo, että häneen otti vastikään yhteyttä 13 neliömetrin yksiön omistava henkilö, joka pohtii asunnon myymistä.

Remontissa asuntoon tehtiin parvi.

Kiinteistönvälittäjä muistuttaa myös, että useammissa vanhoissa taloissa on muista huoneistosta erillään sijaitseva miniyksiö, joka on palvellut esimerkiksi rakennuttajan ”mancavena” eli miesluolana eli vaikkapa harrastustilana.

– Näitä sitten myymme sitä mukaan, kun niitä ilmenee.

Terasteen mukaan Alppilan asuntoon muuttava voi asua siinä vuosia.

– Edellinenkin asukas viihtyi paikalla pitkään. Lähellä on vuorokauden ympäri auki olevia kauppoja, paljon ravintoloita ja kahviloita.

Asunnon remontissa käytettiin inspiraationa veneiden ja asuntoautojen tilaratkaisuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?