Janne remontoi harrastuksenaan koteja ja myy ne eteenpäin – tältä näyttää lopputulos, johon meni noin 30 000 euroa - Asuminen - Ilta-Sanomat

Janne remontoi harrastuksenaan koteja ja myy ne eteenpäin – tältä näyttää lopputulos, johon meni noin 30 000 euroa

Janne Vimpari on nauttinut remontista pienestä pitäen. Viimeisen asuntonsa hän osti kesällä 2018. Remontti on melkein valmis. Asunnossa on mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten keittiön origameja muistuttava tehosteseinä.

Julkaistu: 25.3. 17:23

Janne Vimparin remontoimassa rivitaloasunnossa riittää hämmästeltävää. Asunnossa on muun muassa lasiseinistä tehty vaatehuone, origameja muistuttava keittiön tehosteseinä ja kylpyhuoneen ovi, joka on piilotettu tammirimojen alle.

Osa meistä tyytyy pieneen nikkarointiin, toiset nauttivat isommista projekteista. Oulun Ranta-Kastellissa asuvalle Janne Vimparille asuntojen remontoiminen ja käsillä tekeminen on ollut rakas harrastus nuoresta lähtien.

Viimeisen asuntonsa, 48-neliöisen rivitaloasunnon, Vimpari osti kesällä 2018. Remontti on nyt liki valmis.

28-vuotias kalustemuotoilun ja sisustusarkkitehtuurin opiskelija on remontoinut asunnon lattiasta kattoon omin käsin. Myös huonekalut ovat suurilta osin omin käsin valmistettuja.

Apuna asunnon suunnittelussa on häärännyt Vimparin ystävä Kim Tapio, 25, muotoilun opiskelija hänkin.

Remonttiin on kulunut useita kuukausia, mutta tässä taloudessa tekeminen ei ole stressin lähde.

– Toki asuntojen remontoimisesta ja myymisestä eteenpäin voi saada myös muutaman ylimääräisen euron, mutta minulle kyseessä on ollut aina unelmaharrastus, Vimpari naurahtaa.

Ei valkoista kotia

Vuonna 1989 valmistunut rivitalon päätyasunto on kokenut remontissa täydellisen muodonmuutoksen.

Kasarityylisen asunnon sisätilat ovat remontissa muuttuneet täysin. Seiniä on kaadettu, ja muun muassa keittiön ja kylpyhuoneen koko ja muoto muuttuivat remontissa täysin.

Remonttia suunniteltiin paria ohjenuoraa noudattaen.

– Lähtökohta oli, ettei asuntoon tulisi hirveästi valkoista. Valkoista on siis vain katto. Muuten tyyli on moderni ja selkeälinjainen, Vimpari kertoo.

Selkeälinjaisuus ei tarkoita tylsyyttä, sillä asunnossa riittää mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Olohuoneessa on laaja viherseinä, vaatehuone on koottu lasiseinistä ja keittiön tehosteseinä muistuttaa origameja. Lisäksi kylpyhuoneen ovi on piilotettu tammirimojen alle.

– Itse tehtyjä huonekaluja ovat ruokapöytä, sängyt, työpöytä ja tv-taso, Vimpari luettelee.

Remonttiin 30 000–40 000 euroa

Liki kaksi vuotta kestäneeseen remonttiin on kulunut useita vapaa-ajan hetkiä, mutta itse tekemällä Vimpari on saanut säästettyä rahaakin.

– Jos kalusteita ei lasketa, remonttiin on mennyt noin 30 000–40 000 euroa. Kylpyhuoneen remontti vie tästä toki suuren osan.

Osa remontista on yhä tekemättä.

Saunaan lauteet odottavat verstaalla viimeistelyä, sitten on valmista.

Vielä ei ole selvää, jääkö tämä asunto omaksi kodiksi vai laittaako Vimpari sen myyntiin – vain seuraavaan remonttikohteeseen kiinni päästäkseen.

– Olen remontoinut ystävieni asuntoja pari kappaletta. Näitä on kiva tehdä. On ilo, että pääsee muokkaamaan asuntojen pohjia ja kokeilemaan oman alan sisustuspuolen juttuja, Vimpari kertoo.