Laita nämä tavarat myyntiin nyt ja voit saada mukavat lisätienestit – nettikirppareiden haetuimmissa poikkeuksellinen piikki - Asuminen - Ilta-Sanomat

Laita nämä tavarat myyntiin nyt ja voit saada mukavat lisätienestit – nettikirppareiden haetuimmissa poikkeuksellinen piikki

Kotikuntoiluvälineet ja kalastusvälineet ovat nyt haettuja, nettikirpputoreilta kerrotaan.

Julkaistu: 23.3. 18:17

Nettikirpputoreilta etsitään nyt muun muassa kuntopyöriä, käsipainoja ja kalastustarvikkeita. Jos hyvä tuuri käy, vanhasta uistimesta voi saada enemmän kuin uutena.

Poikkeustila on saanut suomalaiset kaivamaan kaappejaan, kierrättämään ja toisaalta myös etsimään kotona olemisen ajaksi tarpeellista uutta tavaraa.

Moni suosii epävarmoina aikoina nettikirpputoreja.

Sekä Torin että Huudon asiantuntijat kertovat, että kävijämäärät ovat olleet viime aikoina kasvussa.

– Viime viikolla oli jo nähtävissä, että kotijumppaamiseen liittyvien välineiden haut moninkertaistuvat. Trendikkäimmät välineet ovat nyt käsipainot, kahvakuulat ja painonnostopenkit, kertoo Ilta-Sanomille Torin markkinointipäällikkö Laura Kuusela.

Myös kotiliikuntavälineiden kauppa on käynyt tiuhaan. Kuuselan mukaan koronatilanne vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset ostavat.

Trendikkäimmät välineet ovat nyt käsipainot, kahvakuulat ja painonnostopenkit, Torista vinkataan.

– Kun meidän on muutettava perusarkeamme, se näkyy tällaisina muutoksina. Ihmiset ovat paljon aiempaa enemmän kodeissaan, joten kotiliikuntavälineille on kysyntää, Kuusela toteaa.

Jos kotona löytyy siis ylimääräisiä käsipainoja, ne kannattaa nyt laittaa myyntiin. Toinen hitti on kuntopyörä, joka on koko maaliskuun haetuin esine.

Moni hakee kotiinsa nyt kuntopyörää

Myös polkupyörille riittää jo ottajia, sillä kevät on ollut etelässä jo pitkällä pidemmän aikaa.

Kalastustarvikkeille on kysyntää

Runsas kotona oleilu näkyy urheiluvälineiden lisäksi myös keräilyesineiden suosion kasvussa, kertoo Ilta-Sanomille Huudon myynnistä ja markkinoinnista vastaava Joni Valkeapää.

– Harrastuksista taide, antiikki ja keräily korostuvat. Esimerkiksi keräilypostikortteja ja keräilykolikoita etsitään ahkerasti.

Huudon Joni Valkeapään mukaan kahdeksan kappaleen uistinsarja 60-luvulta kaupattiin vastikään 650 eurolla

Ulkoilijat ovat heränneet myös kalastuskauteen. Valkeapää kertoo, että kalastustarvikkeita haetaan nyt selvästi viime vuotta enemmän.

– Voisin jopa veikata, että kalastus on tämän kevään hittiharrastus. Kalastusta voi harrastaa luonnossa yksin tai ainakin hyvän etäisyyden päässä kaverista, jotta siimat eivät mene solmuun.

Parhaimmillaan vanhoillakin kalastustarvikkeilla voi tehdä nettikirpputorilla hyvän tilin. Valkeapään mukaan kahdeksan kappaleen uistinsarja 60-luvulta kaupattiin vastikään 650 eurolla. Jos hyvä tuuri käy, vanhasta uistimesta voi saada enemmän kuin uutena.

Muuras-vaappu myytiin huutokaupassa hintaan 31,50 euroa.

– Huutokaupassa maksettiin vanhasta uistimesta 31,50 euron hinta, kun uuden vastaavan hinta on 23 euroa.

Työpöytiä ja näyttöjä haetaan

Moni toimistotyöläinen on siirtynyt nyt etätöihin, joten kirpputoreilta etsitään parhaillaan myös kotitoimistoon sopivia välineitä. Torin Laura Kuuselan mukaan työpöytä oli viime viikon neljänneksi haetuin hakusana palvelussa. Työpöytiä haettiin 30 prosenttia enemmän kuin tavallisena päivänä.

– Etätyö on siis selkeästi kirvoittanut parantamaan ergonomiaa kotikonttoreilla. Myös näyttöjen haku oli kasvussa, Kuusela huomauttaa.

Nettikirpputoreilla haetaan nyt toki myös tavalliseen tapaan kaikkea sellaista, mitä sesongin mukaisesti muutenkin haetaan.

Nettikirpputoreilla haetaan nyt tavalliseen tapaan kaikkea sellaista, mitä sesongin mukaisesti muutenkin haetaan.

Jos kotoa löytyy ylimääräisiä välikausivaatteita, piha- ja puutarhatarvikkeita, sisustus- ja remonttivälineitä, huonekaluja tai polkupyöriä, niille löytyy nyt ottajia, Huudosta ja Torista kerrotaan.

Myös siivous- ja pihanlaittobuumi vaikuttaa ainakin etelässä olevan aikaisemmassa kuin aiemmin. Siihen vaikuttaa nyt paitsi poikkeustila, myös kaunis ja aikaisessa oleva kevät.

  • Ota 2–4 kuvaa myytävästä tuotteesta. Muista huomioida hyvä valo, asettelu sekä kuvanlaatu.

  • Kerro rehellisesti mahdollisista käytön jäljistä.

  • Vastaa aktiivisesti mahdollisiin kysymyksiin.

Lähde: Huuto.net, Joni Valkeapää