Näin saat pienen huoneen näyttämään isommalta – 5 toimivaa vinkkiä

Näillä vinkeillä saat kotisi ahtaat tilat näyttämään isommilta kuin ne ovatkaan.

Tilantuntua kotiinsa voi saada myös erilaisilla sisustusratkaisuilla, muun muassa neutraaleja värejä suosimalla.

Moni kaipaa kotiinsa lisää tilaa.

Jos isompiin neliöihin muuttaminen ei ole mahdollista, voi sisustusta muuttamalla saada pienemmistäkin tiloista isomman näköisen.

Kokosimme yhteen sisustuslehtien vinkit huonekoon kasvattamiseksi.

1. Valitse neutraaleita värejä

Pienissä tiloissa toimivat parhaiten neutraalit värit, Elle Decor -lehti muistuttaa. Hillittyjä ja luonnollisia sävyjä kannattaa käyttää koko tilassa. Pidä yhtenäisyys mielessä myös tekstuureja ja kuvioita valitessasi.

Valitse makuuhuoneeseen neutraaleja värejä.

Makuuhuoneeseen saa ihanaa kerroksellisuutta valitsemalla valkoiset puuvillalakanat, valkoisen pellavapeiton ja neutraalin, tikatun päiväpeiton. Lopputulos ei ole samalla tavalla sekava kuin rohkeita värejä käyttäessä, mutta ei takuulla tylsäkään.

2. Kokeile monikäyttöisiä huonekaluja, vähennä ovia

Jos asunnon ongelmana ei ole tilanpuute, vaan se, että isossa tilassa on useita pieniä huoneita, tilantuntua voi saada vaihtamalla perinteiset ovet muunlaisiin ratkaisuihin. Yksi vaihtoehto on ottaa ovi pois kokonaan tai korvata se läpinäkyvällä pinnalla.

Lisää tilaa saa myös monikäyttöisiä huonekaluja valitsemalla, Elle Decor kertoo. Kokeile vaikkapa seinään kiinnitettävää taitettavaa työtasoa tai kaunista klaffilipastoa tai -pöytää.

Pieneen yksiöön sopii puolestaan tilaa säästävä seinäsänky.

3. Käytä jokainen tila hyödyksi

Käytä tilaa hyödyksi mielikuvituksellisella tavalla. Country Living -lehti vinkkaa, että lipastot voi tuunata vaikkapa yläkertaan vievien rappusten alle, mikä on yleensä pelkkää hukkatilaa.

Muista myös koukut, tarrakiinnitykset ja muut kiinnitysmahdollisuudet, joilla voit piilottaa tavaroita piiloon katseilta.

4. Korosta huonekorkeutta

Yksi tapa saada lisää tilantuntua huoneeseen, on asetella verhotanko mahdollisimman lähelle kattoa. Huoneeseen tulee näin lisää korkeuden tuntua.

Pidä huoli, että verhotangot ulottuvat ainakin kymmenen senttiä yli ikkunaruudun.

5. Sisusta peileillä

Peili tuo valoa ja avaruutta tilaan.

Sijoita kehystetty peili suoraan seinälle, nojaamaan seinää vasten tai lipaston päälle. Saat huoneeseen helpolla sekä lisää valoisuutta että tilantuntua, thespruce.com vinkkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?