Vihdoinkin väriä! Tältä näyttää trendikkäin sisustus nyt - Asuminen - Ilta-Sanomat

Vihdoinkin väriä! Tältä näyttää trendikkäin sisustus nyt

Värejä näkyi klassisesta linjastaan tunnetuilla Tukholman Stockholm Furniture & Light -messuilla lähes jokaisella osastolla. Värejä käytetään edelleen kuitenkin lähinnä tehosteeena.

Julkaistu: 22.2. 12:10

Hyvästi harmaa, ruskea ja valkoinen. Tukholman messut paljastivat värikkään tulevaisuuden.

Kirkkaiden värien tuloa on ennakoitu jo jonkin aikaa. Nyt niitä näkyi klassisesta linjastaan tunnetuilla Tukholman Stockholm Furniture & Light -messuilla lähes jokaisella osastolla. Värejä käytetään edelleen kuitenkin lähinnä tehosteeena.

Sininen, keltainen, oranssi ja vihreä yhdistetään pehmeisiin luonnosta ammennettuihin sävyihin.

Pehmeitä maanläheisiä värejä käytetään nyt myös kauttaaltaan koko sisustuksessa. Seinät, huonekalut ja pienesineet maalataan saman sävyisiksi. Sisustuksesta tulee hyvin rauhallinen ja seesteinen.

Muotokieli kalusteissa on entistä pehmeämpää. Kaarevat muodot ja pehmeät, mukavat sohvat kutsuvat oleskeluun. Näyttävien, kookkaiden sohvien rinnalle ovat ilmestyneet keveät, pieneenkin tilaan sopivat 50-lukuhenkiset sohvat.

Huonekalujen kankaissa näkyy paljon tekstuuria kuten silmukkapintaista bukleeta. Hyvälaatuinen villakangas on kestävä ja klassinen valinta.

Lampaantaljoilla päällystetään sekä nojatuoleja että sohvia. Verhot ovat valoverhohenkisiä ja keveitä. Tammi on suosikkipuulaji ruokapöydissä. Ruoka- ja työpöydät ovat siroja.

Vaaleansininen sohva on Ferm Livingin osaston väripilkku.

Baarituolit ja jakkarat ovat palanneet sisustuksiin. Ulkohuonekalut ja -valaisimet muistuttavat yhä enemmän sisällä käytettäviä kalusteita ja valaisimia. Myös niistä löytyi värillisiä vaihtoehtoja.

Messuilla nähtiin paljon klassikkohuonekaluja, jotka on muotoiltu 1940- ja 1950-luvuilla tai joiden muotoilu perustuu näiden vuosikymmenten perinteeseen.

Stockholm Furniture & Light -messut antavat suuntaa sille mitä tullaan näkemään ensi syksynä 50 vuotta täyttävillä Habitare-messuilla. Syksyn messuilla nähdään varmastikin paljon väriä.

On mielenkiintoista, miten suomalainen kuluttaja ottaa uudet sisustussävyt vastaan. Aina voi aloittaa kokeilun turvallisesti vaikkapa sohvatyynyn irtopäällisillä ja pienillä sisustusesineillä.

Hanna Anosen suunnittelemassa valaisimessa muotokieli on leikkisä ja värikäs, Made By Choice.

Hanna Anosen suunnittelemassa valaisimessa muotokieli on leikkisä ja värikäs, Made By Choice.

Italialaisen Magisin Piña-tuoli sopii myös ulkokäyttöön.

Minimalistisen Tripod Floor Lamp HM8 -lampun suunnittelivat 1953 Hvidt & Mølgaard. Tuotannossa se on kuitenkin vasta nyt ensi kertaa, &Tradition.

Flosin ulkovalaisin on saanut vihreän sävyn.

Suomalainen Into Concept tarjoaa ratkaisuja miellyttävään työympäristöön.

Ferm Livingin lastenhuoneen sisustusta ovat innoittaneet Afrikan eläimet.

Värikäs ja pinottava Tribeca-tuoli sopii myös ulkokäyttöön, Pedrali.

Suloiset WNG-nojatuolit ovat 1930-luvun suunnittelua, Mazo.

Kristina Dam -studion osastolla eri muotoiset peilit tekevät tilasta kiinnostavan.

Kotimaisen Made By Choicen osasto erottautui kalusteiden rohkealla designilla ja värimaailmalla. Muotokieleltään vahvan Gomo-tuolin tuolin on suunnitellut Thomas Sandell.

Lammi-tuoli on Saku Sysiön suunnittelema, Made By Choice.

Suomalainen Into Concept tarjoaa ratkaisuja miellyttävään työympäristöön.

Adean Napoleon-sohva on päällystetty erittäin kestävällä Alcantara-kankaalla, sävy on nimeltään Infanta. Lauritzon’s.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?