7 suomalaista esittelee boho-tyyliin sisustetut kotinsa – ihanan rentoa!

Luonnonmateriaalit, runsaus ja ripaus eksotiikkaa. Siitä on rento boho-tyyli tehty, suomalaiset kertovat.

Suomalaiset esittelevät kotinsa, jossa näkyy boho-tyyli.

18.2.2020 19:07

Klassisen rakastaja, skandityyliin hurahtanut tai retroon mieltynyt.

Sisustustyylejä tuntuu olevan yhtä monia kuin on sisustajiakin.

Mutta mitä tarkoittaa boho? Sanalyhenne vilahtaa kuvapalvelu Instagramin sisustuskuvissa tuon tuostakin.

Kysyimme kotiaan boho-tyyliin sisustavilta, mitä boho heille merkitsee.

Runsasta ja pelkistettyä

– Boho-tyyli merkitsee minulle aika runsasta, rentoa ja eklektistä tapaa sisustaa. Erilaiset tekstiilit ja luonnonmateriaalit kuuluvat tyylin kulmakiviin, kertoo Henna Lempiäinen.

Lempiäinen sisustaa kotiaan skandinaavisen bohosti, eli runsaan ja pelkistetyn välimaastossa liikkuen.

– Tykkään siitä, että kotona on kivoja yksityiskohtia, kuten viherkasveja, mutta huonekaluissa päädyn puhdaslinjaisuuteen ja vaaleuteen, mitä on helppo päivittää eri vuodenaikoihin sopivaksi.

Kotona on sekä kirppislöytöjä että uudempia esineitä. Yhdisteleminen tuo kotiin tiettyä kerroksellisuutta.

– Oman lisänsä elämäämme tuovat lapset ja pari koiraa. Pääsee siis helpommalla, kun sisustaakin vähän rennommalla otteella, Lempiäinen kertoo.

Ripaus itämaista tyyliä

Boho-kodissa asuva Katja Marsch kertoo löytäneensä tyylin erilaisten sisustuskokeilujen kautta.

– Lopulta viehätyin skandinaavisen ja boho-tyylin yhdistelmästä. Boho-tyyli näkyy kodissamme luonnonläheisinä väreinä sekä materiaaleina ja ripauksena runsasta itämaista tyyliä.

Luonnonsävyjä ja runsaita tekstiilejä

Yli satavuotiaassa talossa, Hiirkosken rannalla asuva Christina Tuominen kertoo, että sisustamisessa tunnelma on hänelle tärkeää.

– Romanttinen boho-tyyli sopii meidän vanhaan taloon hienosti. Se syntyy luonnonsävyistä, vanhoista tavaroista ja runsaista tekstiileistä, Tuominen kertoo.

Itse tuunaamalla viihtyisää

Essin kodin tyyli on syntynyt kierrättämällä ja itse huonekaluja ja esineitä tuunaamalla. Värit ovat kodissa keskeisellä sijalla. Essi suosii myös luonnollisia materiaaleja ja kasveja sisustuksessa.

– Koti saa näyttää minulta, tuoda esille persoonallisuuttani ja olla luova ympäristö myös lapsille.

Hallitun boheemisti

Oona Saviaro kertoo sisustavansa kotiaan hallitun boheemisti skandinaaviselle pohjalle.

– Meidän boheemi koti rakentuu luonnonmateriaaleista ja murretuista tehosteväreistä, joita sekoitan yhteen hillitysti itämaisuuden, kuten tupsujen, hapsujen, buddhien, norsujen ja ruukkujen kanssa. Lisäksi pidän suurista viherkasveista, joista palmut ovat suosikkejani.

Sisustus saa tuoda hymyn huulille

Paula Hulkkoselle boho merkitsee luonnollista ja inspiroivaa ympäristöä. Nainen haluaa asua kodissa, jonka sisustus tuo hymyn huulille.

– Perheeseeni kuuluu avomies ja neljä vilkasta poikaa, joten rentous ja hulluttelu on välttämätöntä. Kotimme ei ole koskaan valmis, vaan se elää ja hengittää kanssamme.

Boheemin tyylin kulmakiviä ovat sisustustyynyt, jotka kasvavat runsaiksi vuoriksi, etniset kuosit, luonnonmateriaalit, rosoisuus, viherkasvit ja kiinnostavat löydöt maailmalta. Hulkkonen tekee mielellään löytöjä myös kirpputoreilta. Esineillä saa olla tarina kerrottavanaan.

– Pikantit yksityiskohdat muodostavat kerroksia. Vanha talo antaa myös tilaa luoville ratkaisuille. En tietoisesti pyrikään lokeroitumaan tiettyyn tyyliin. Tärkeintä sisustuksessa on kotoisuus ja ilo.

Boho merkitsee rentoutta

Tianna Sieväselle boho merkitsee sisustamisessa tietynlaista rentoutta. Boho-kodissa on lupa yhdistellä myös eri tyylejä sopivasti keskenään.

– Meillä se näkyy siten, että melkein kaikki kodissamme on kierrätettyä. Kierrätys antaa bohoiluun mahtavat puitteet. Koskaan ei tiedä, mitä aareita löytää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?