Tiesitkö, miten vedenkeitin pitäisi puhdistaa? Näin helposti saat paremman makuista vettä - Asuminen - Ilta-Sanomat

Tiesitkö, miten vedenkeitin pitäisi puhdistaa? Näin helposti saat paremman makuista vettä

Vedenkeittimen sisälle vähitellen kertyvät kalkkisaostumat vaikuttavat suoraan veden laatuun ja makuun, joten puhdistus on välttämätöntä.

Vedenkeittimen sisälle vähitellen kertyvät kalkkisaostumat vaikuttavat suoraan veden laatuun ja makuun, joten puhdistus on välttämätöntä.

Julkaistu: 15.1. 15:04

Onko vedenkeittimesi varmasti puhdas? Kun laitteen puhdistaa säännöllisesti, maistuu vesikin paremmalta.

Vedenkeitin on kodinkone, jonka puhdistuksen tulee helposti jättäneeksi tärkeyslistan häntäpäähän. Voisi nimittäin luulla, että kiehuva vesi ei juuri likaa vaan päinvastoin pitäisi bakteerit tiessään. Näin ei kuitenkaan ole: vedenkeittimen sisälle vähitellen kertyvät kalkkisaostumat vaikuttavat suoraan veden laatuun ja makuun, joten puhdistus on välttämätöntä. Laite myös toimii paremmin puhtaana.

Vedenkeittimen puhdistus on nopea toimenpide, joka kannattaa ottaa säännölliseksi tavaksi samalla tavoin kuin kahvinkeittimen puhdistus.

Muista tutustua ensimmäiseksi oman vedenkeittimesi ohjekirjaan, sillä laitteissa voi olla erilaisia valmistajakohtaisia suosituksia.

Näillä ohjeilla hoidat homman näppärästi osana muuta kodinsiivousta.

Säiliön peruspuhdistus on yllättävän helppoa

On tärkeää ottaa tavaksi tyhjentää vedenkeitin aina kokonaan vedestä joka käyttökerran jälkeen. Kun veden muistaa poistaa, pysyvät laitteen sisäpuoli ja vastukset puhtaampana. Pyyhi myös keittimen ulkopinta kostealla liinalla, jotta keittiön roiskeet eivät jää pinttymään.

On tärkeää ottaa tavaksi tyhjentää vedenkeitin aina kokonaan vedestä joka käyttökerran jälkeen.

On tärkeää ottaa tavaksi tyhjentää vedenkeitin aina kokonaan vedestä joka käyttökerran jälkeen.

Puhdas ulkopinta ei tietenkään takaa puhdasta sisäpintaa, joten keittimeen on syytä kurkata aika ajoin sisälle. Kun sisäpinta näyttää olevan puhdistuksen tarpeessa, kiehauta keittimessä puoli pannullista vettä. Sen jälkeen irrota laite sähköverkosta. Puhdista vesisäiliö käsitiskiaineella ja astianpesuharjalla – ja muista varoa kuumaa vettä. Pesun jälkeen huuhtele keitin huolellisesti. Varo, että vedenkeittimen sähköosiin ei mene vettä.

Vaivaton kalkinpoisto etikalla

Ennen kuin vedenkeittimen kalkinpoistoon alkaa käyttää etikkaa, on tarkistettava, että laitteen sisäpinnat ovat terästä.

Jos vastukset ovat näkyvissä ja ne ovat jotakin muuta materiaalia kuin terästä, kannattaa välttää etikkakäsittelyä ja myös muita kalkinpoistoaineita. Etikan sisältämä happo voi aiheuttaa joihinkin metalliseoksiin syöpymisiä. Tarkista asia tarvittaessa oman laitteen käyttöohjeista.

Jos keittimesi kestää etikkakäsittelyn, kaada sen säiliö puolilleen vedellä laimennettua väkiviinaetikkaa. Etikkaa ja vettä on liuoksessa hyvä olla suurin piirtein saman verran. Anna liuoksen vaikuttaa 10–15 minuuttia, minkä jälkeen kuumenna se kiehuvaksi. Kiehautuksen jälkeen liuoksen voi kaataa keittimen sisältä pois. Käsittelyn jälkeen vedenkeittimessä kannattaa hurauttaa pari pannullista puhdasta vettä kiehuvaksi, jotta säiliöön ei jää etikan makua.

Joissakin vedenkeittimissä on valmiina kalkinsuodatin.

Lähde: Martat.fi

Tuoreimmat osastosta