Helsingissä myydään kotia, joka on ”kuin suoraan peikkolinnasta” – nämä neliöt eivät irtoa pikkurahalla - Asuminen - Ilta-Sanomat

Helsingissä myydään kotia, joka on ”kuin suoraan peikkolinnasta” – nämä neliöt eivät irtoa pikkurahalla

Moni unelmoi huimaavasta huonekorkeudesta, kakluuneista ja linnamaisesta tunnelmasta. Asunnosta jugendtalossa on oltava valmis myös maksamaan.

Helsingissä myytävä jugend-asunto ei ole tusinatavaraa. ”Eräs asiakas kuvaili, että tämä asunto on kuin peikkolinnasta.”

8.1.2020 13:14

Kukapa asunnonostaja ei haaveilisi jugendtalon monimetrisestä huonekorkeudesta, leveistä ikkunalaudoista ja kakluunista, jonka viereen voisi istahtaa sohvalle viettämään koti-iltaa?

Helsingin Ullanlinnassa myydään 139-neliöistä asuntoa, jonka lähinaapureina ovat Venäjän suurlähetystö ja muut Tähtitorninmäen arvohuoneistot. Asuntoon johtavassa leveässä rappukäytävässä valo heijastuu lasimaalausten läpi ja seinät on koristeltu jugendille tyypillisin luontoaiheisin kuvin. Kolme kakluunia ja kaari-ikkunat suupuhallettuine laseineen ovat sellaista asumisen luksusta, joka saa monen huokaamaan.

Asunnon velaton myyntihinta on 1 580 000 euroa, jolloin neliöhinnaksi tulee 11 366,91 euroa.

Arvotalo Helsingin Ullanlinnassa muistuttaa ulospäin satulinnaa.

Kiinteistömaailman yrittäjä Mira Milan ja myyntijohtaja Petra Lamminkari kertovat Ilta-Sanomille, että kyseisen asunnon vahvuuksia ovat erinomainen sijainti, talon historia, rakennustyyli ja satulinnamainen tunnelma.

– Eräs asiakas kuvaili, että tämä asunto on kuin peikkolinnasta.

”Remontti ei ole kynnyskysymys”

Näistä asuinneliöistä on oltava valmis myös maksamaan. Kun ullanlinnalaisasunnon neliöhinta kipuaa yli 11 000 euron ja päälle tulevat vielä remontointikulut, ei kakluunin lämmöstä pääse nauttimaan kuka tahansa.

Tilavat huoneet ja ylelliseen korkeuteen kipuava katto tuovat neljän huoneen asuntoon mukavaa väljyyttä.

– Yleensä tämänlaisissa asunnoissa uusi asukas haluaa päivittää kodin omannäköisekseen, joten remontti ei ole kynnyskysymys, Milan sanoo.

Upeassa kakluunissa on luontoaiheiset motiivit.

Kaaret ja ikkunaruudut ovat tyypillisiä jugendin tunnusmerkkejä.

Jugendasuntoja ostetaan hyvin harkiten, ja asunnosta halutaan juuri aikakaudelle tyypillisiä piirteitä eli avaria huoneita, erkkereitä ja komeaa huonekorkeutta. Jugendkohteita tulee myyntiin vain silloin tällöin, ja hyvät asunnot löytävät ostajansa varsin rivakalla aikataululla.

– Tusinatavaraa nämä eivät missään tapauksessa ole. Kuten ei tietysti mikään koti koskaan, Lamminkari huomauttaa.

Mitä on tarjolla?

Kävimme läpi Oikotie- ja Etuovi-sivustoilla myynnissä olevat jugendasunnot. Joukosta erottuivat tyylikkäimmät jugend-kaunottaret, joita voisi herkästi mainostaa sanoilla ”harvoin tarjolla”.

Kattojen yllä

Mittava huonekorkeus ja valoisat huoneet luovat Katajanokan asuntoon seesteisen tunnelman.

Helsingin keskustan tuntumassa Katajanokalla, meren läheisyydestä kaupataan kolmen huoneen asuntoa ylimmästä kerroksesta. Kaksi kakluunia, korkeat ikkunat ja valkoöljytyt lattiat tekevät 76-neliöisestä asunnosta tyylikkään ja rauhallisen kokonaisuuden.

Asunnon velaton myyntihinta on 565 000 euroa, jolloin neliöhinnaksi tulee 7 635,14 euroa.

Ydinkeskustassa sisustajan unelma

Helsingin Bulevardilla sijaitsevassa arvotalossa on kymmenkunta erilaista ikkunamuotoa, doorilaiset pylväät ja kaartuvat parvekkeet.

Ydinkeskustassa Helsingissä on myynnissä hulppea 120-neliöinen jugendasunto, jossa näkyy sisustusarkkitehdin vahva kädenjälki. Hietaniemen halliin voi piipahtaa näppärästi ostoksille ja kahvit nauttia läheisessä Ekbergin kahvilassa.

Asunnon velaton myyntihinta on 1 150 000 euroa, jolloin neliöhinnaksi tulee 9 583,33 euroa.

Erkkeri ja valkoiset lautalattiat

Valo tulvii sisään korkeista ikkunoista.

Valtavat huoneet ja ikkunat kolmeen suuntaan luovat ylellistä tunnelmaa 134-neliöiseen punavuorelaisasuntoon. Helsingissä sijaitsevassa asunnossa on kakluuni, pariovet ja erkkeri, jotka saavat asuntokuumeen viimeistään heräämään.

Asunnon velaton myyntihinta on 1 120 000 euroa, jolloin neliöhinnaksi tulee 8 358,21 euroa.

Kolme huonetta sisäpihalla

Aidattu piha-alue takaa oman rauhan.

Tamperelainen jugendkerrostalo sijaitsee samaan taloyhtiöön kuuluvan puutalon rauhallisella sisäpihalla. 75-neliöisessä kolmiossa on ruutuikkunat, tilavat huoneet ja ovelta aukeaa viihtyisä piha-alue.

Asunnon velaton myyntihinta on 299 600 euroa, jolloin neliöhinnaksi tulee 3 994,67 euroa.

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?