”Ei naurattanut” – suomalaiset paljastavat surkeimmat joululahjansa - Asuminen - Ilta-Sanomat

”Ei naurattanut” – suomalaiset paljastavat surkeimmat joululahjansa

Suomalaiset kertovat Vauva.fi-sivustolla lahjoista, joita he pitävät epäonnistuneina. Ruuvit, epämääräiset koriste-esineet ja terveysvaaraa aiheuttavat ruoka-aineet kuuluvat huonojen lahjojen joukkoon.

Suomalaiset kertovat Vauva.fi-sivustolla lahjoista, joita he pitävät epäonnistuneina. Ruuvit, epämääräiset koriste-esineet ja terveysvaaraa aiheuttavat ruoka-aineet kuuluvat huonojen lahjojen joukkoon.

Julkaistu: 9.12.2019 14:33

Puuterinväriset maxi-Sloggit, närää aiheuttava teksti pipossa ja rumat koriste-esineet. Suomalaiset paljastavat surkeimmat joululahjansa.

Jotkut rakastavat jouluvalmisteluja, toiset saavat juhlasta pelkän stressin. Erityisen piinaavaa on hankkia jokaiselle jouluvieraalle mieluinen lahja. Mitä jos lahjan saaja ei tykkääkään lahjastaan?

Vauva.fi-sivuston keskustelupalstalla keskustellaan aiheesta ”huonoimmat joululahjat”. Näitä lahjoja kannattaa siis harkita ainakin tämän listan perusteella kertaalleen.

”Sain mummoltani Maxi-Sloggit”

– Mummulta joskus n. 10 vuotiaana sain puuterinväriset Maxi-sloggit, jotka olivat monta numeroa liian isot. Ei naurattanut.

Huumorintajut eivät kohdanneet

– Pipo, jossa oli teksti ”avohoitopotilas”. Olen ihan normaali ihminen. Huumorintajut eivät ehkä kohtaa siskon kanssa.

Pikkuauto 15-vuotiaalle

Kuvituskuva

– Minä sain 15-vuotiaana jouluna kaikkea mukavaa, mutta tuli sieltä myös yksi tyhmä ja huono lahja: pikkuauto!

Kierrätyskeskus kiittää

– Viimeiset viisi vuotta olemme viettäneet joulua miehen porukoilla. Appiukolla on tapana ostaa ihan kamalasti kaikkea roinaa, muun muassa vanhoja kolikoita ja kirjoja, joita ei lue kukaan. Toivon, että tänä jouluna ei tule mitään turhaa rojua. Luonto kiittää, ja kierrätyskeskus.

Äidin hyvää tarkoittavat koristeet

– Saan äidiltäni rumia koriste-esineitä. Siis silkkaa kitchiä jostain Tiimarista, esimerkiksi joku rautalangasta ja glitternauhasta kokoon väsätty suuri perhonen, joka seisoo jalustalla. Tai siis seisoisi, ellei kaatuisi koko ajan. Mihin tuollaisen voi pistää? Äiti-kulta tarkoittaa hyvää, mutta enemmän ilahtuisin vaikka teepusseista. Tai sukista.

Peniksenkehittäjä ei kehittänyt

– Sain peniksenkehittäjän. Ei kehittänyt.

Kaljatuopinalusia alkoholistille

Kuvituskuva

– Sain kaljatuopinalusia. Olen raitistunut rappioalkoholisti.

Lahja sytytti hiukset palamaan

– Sain sellaisen itämaisen norsukoristeen mummolta. Siinä oli joku reikä, johon tökkäsin kynttilän. Unohdin sen sitten ja jotain häsläsin. Tukka syttyi palamaan!

Onneksi on pitkä tukka, jonka sain sammutettua vetämällä muutaman kerran kädellä. Vitsi mikä paniikki.

Hengellisiä ohjeita ei-hengelliselle

– Valittujen Palojen ilmaislahjakirja (luki sisäsivulla) ja kirjassa oli jotain hengellisiä ohjeita. Kirjan mukana tuli cd, jossa oli lahjanantajan kaukaisen sukulaisen teettämä tallenne omista hengellisistä lauluista. Minä en ole uskonnollinen ihminen.

Astmaatikolle hajuvesi

Kuvituskuva

– Hajuvesi. Olen astmaatikko, joka käyttää hajustamattomia tuotteita.

Pähkinää allergikolle

– Joka vuosi saan useamman paketin hasselpähkinäsuklaata. Olen allerginen pähkinälle. Sanon siitä kyllä, mutta ihmiset unohtavat.

Täti antoi muttereita

Kuvituskuva

– Minä sain parikymppisenä miehen tädiltä lahjaksi muttereita ja Valittujen Palojen lompakon tädin nimellä varustettuna. On kuulemma ihan loistava, ja jos väärä nimi häiritsee, voi siihen päälle sotata spriitussilla. Miehen mummilta sain nenäliinapaketin. Seuraavana vuonna sain margariinipaketillisen Aarikan kakkoslaadun puuhelmiä ja muutaman kuminauhan. Voi kuulemma askarrella avaimenperiä.

”Taisi sekoittaa minut vaimoonsa”

– Sain appiukolta ranskankielisen kirjan. Osaan ranskaa kahden sanan verran, enkä ole edes kiinnostunut ranskan kielestä tai kulttuurista. Taisi sekoittaa minut vaimoonsa. Vaimo on asunutkin Ranskassa useamman vuoden nuorempana.

Vauva.fi ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Mikä on huonoin – tai paras – joululahja, jonka olet saanut? Kerro se alla kommenteissa!

Tuoreimmat osastosta