Nainen pani hääpukunsa myyntiin, ostaja löytyi heti – sitten puheet muuttuivat oudoiksi - Asuminen - Ilta-Sanomat

Nainen pani hääpukunsa myyntiin, ostaja löytyi heti – sitten puheet muuttuivat oudoiksi

Nainen laittoi hääpukunsa myyntiin. Ostajan puhelu sai pian outoja sävyjä.

Nainen laittoi hääpukunsa myyntiin. Ostajan puhelu sai pian outoja sävyjä.

Julkaistu: 3.12. 15:01

Ilta-Sanomien lukijat kertovat kokemuksiaan kirpputorimyynnistä.

Kirpputorikaupassa sattuu ja tapahtuu. Hetkellisessä mielijohteessa tulee ostettua tai varattua turhuuksia.

Kerroimme vastikään Vauva.fi-palstalla kerrotuista omituisimmista kirpputorikokemuksista. Nyt ääneen pääsevät Ilta-Sanomien lukijat.

Ilmainen ei kelvannut, maksullinen kyllä

– Olin antamassa tv-tasoa ilmaiseksi, ei kelvannut. Laitoin hinnaksi 50 euroa, niin jo vain kelpasi.

Hääpuku kiinnosti miestä

Hääpuvun myynti sai outoja sävyjä.

Hääpuvun myynti sai outoja sävyjä.

– Myin hääpukuani ja siitä soitti mies. Olin hieman ihmeissäni. Mies selitti kuinka ostaa sen yllätyksenä tyttöystävälleen, ja kyseli kokoa ja väriä. Vastailin ja kerkesin melkein vakuuttua, kunnes tyyppi sanoi, että voimme käyttää salasanaa puvusta puhuttaessa. Hän hiljensi ääntään ja kysyi rintojeni kokoa, jotta tietää, mahtuuko puku tyttöystävälleen. Sanoin, että odotapas hetki, miehelläni on asiaa. Tyyppi sulki puhelimen.

5 euron hinta ei käynytkään äidille

– Ostin vanhan pöydän. Ilmoittaja oli nuori mies, joka kertoi, että pöytä on äidin luona, josta voit sen hakea ja jättää myös rahan hänelle. Hinnaksi oli sovittu 5 euroa. Pöytä löytyi, mutta äitipä ei sitä siihen hintaan antanutkaan. Siinä sitten soitin myyjälle, ettei äiti anna pöytää mukaani. Poika sanoi, että anna vielä vitonen, niin voit viedä pöydän. En suostunut, vaan lätkäisin vitosen tuolille ja nappasin pöydän mukaani. Ajomatkaa tuli yhteensä 30 kilometriä, en tyhjin käsin halunnut lähteä.

”Mies sairastui astmaan”

– Kirppismyynnissä sattuu ja tapahtuu. Itse myin sohvaa, jonka ostaja varasi. Onneksi ostaja lähetti viestin, että varaus on peruttu, kun ostajan mies oli sairastunut astmaan juuri edellisenä päivänä. Paras selitys sitten pitkästä aikaa, kun ostaja peruu kaupat.

Pyykinpesukoneen myynti muuttui uhkaavaksi

Myyjä oli kiinnostunut koneesta, mutta kyseli myös asiattomia, yksi lukijoista kertoo.

Myyjä oli kiinnostunut koneesta, mutta kyseli myös asiattomia, yksi lukijoista kertoo.

– Olin myymässä pyykinpesukonetta. Myyjä oli kiinnostunut koneesta, seuraavaksi kyseli onko asunnossa muita. Ihmettelin, että miten se liittyy koneen ostoon. Seuraavassa viestissä sanoi tulevansa pian ja pidettäisiin kuulemma hauskaa. Kerroin, että omistan kaksi isoa koiraa, eikä tarvitse tulla ollenkaan. Tyypistä ei onneksi enää kuulunut.

Hankala myyntiprosessi

Kodin tavaran myyminen osoittautui hankalaksi.

Kodin tavaran myyminen osoittautui hankalaksi.

– Ilmoitin aikoinaan kodin tavaroista, mattoja, uudet verhot ym. Ensimmäinen innostunut ilmoitti tulevansa hakemaan, ja mies odotti kotona. Tuntien odottamisen jälkeen hakija soitti, että hänen autonsa on rikki, ja tavarat voi antaa jollekin toiselle. Vuoro siirtyi seuraavalle, naiselle, joka sanoi tulevansa hakemaan tavaroita, mutta mitään ei kuulunut eikä puheluihin vastattu. Loppujen lopuksi, kun sain naisen käsiini, hän ilmoitti olleensa päivystyspoliklinikalla viime yön lapsen kanssa. Ihmetteli, että on se kumma, jos ei ymmärrystä löydy odottaa.

Kellarissa lepäävät nyt nuo tavarat. Ihmisillä menee kai liian hyvin, kun on varaa tehdä tuollaista.

Poliisit kurvasivat paikalle

– Kävin ostamassa työkaluja. Paikaksi oli sovittu läheinen parkkipaikka. Ei mennyt varttia pidempään, niin poliisit olivat paikalla. Joku oli ilmoittanut poliisille, että myymme varastettua tavaraa parkkipaikalle. Työkalut olivat myyjän omia ja kuitit löytyivät, kuten oli maininnut jo soiteltaessa. Poliisit poistuivat ja kaupat tehtiin.

Ostaja ei uskaltanut sanoa ei

– Ilmoitin antavani pois täysipuisen nojatuolin. Kyseessä oli laadukas kotimainen tuoli. Yksi mies tuli sitä hakemaan. Katsoi tuolia ja sanoi että hakee kohta, pitää siirtää auto oven eteen, koska tuoli on raskas. Eipä tullut takaisin. Ei ollut äijällä munaa sanoa ei kiitos. Seuraava kiitollinen jonossa sai hyvän ja laadukkaan tuolin.

”Pidäkin se tuollaisena”, huusi myyjä

Tuolin myyjä oli tarkkaa tuotteen kunnosta.

Tuolin myyjä oli tarkkaa tuotteen kunnosta.

– Tuli mieleeni eräs myyjä, jolta ostin tuolin. Mies toi tuolin pihaamme. Ilahduin hyvästä kunnosta, johon mies suorastaan huusi pelottavan oloisena minulle, ”pidäkin se tuollaisena”. Tuli jotenkin puistattavat tunnelmat miehestä. Kiersin rappuun sisälle talon toiselta puolelta.

Liki 150 kilometrin matka turhaan

– Sovitut kaupat 300 eurolla juhlateltasta, sellaiselle kun oli tarve. Lähdin seuraavana päivänä sopimuksen mukaan ajamaan 150 kilometrin päähän noutamaan telttaa. 20 minuuttia ennen sovittua aikaa tuli tekstiviesti, että hän oli myynyt sen jo aamulla.