Rauno uudisti vessan pinnat halvalla – rahaa kului vain 30 euroa, mutta tyyli muuttui täysin

Helsinkiläisen Rauno Jyrisen vessan pintaremonttiin kului rahaa vain 30 euroa.

Helsingissä asuva Rauno Jyrise toteutti vessan pintaremontin edullisesti sisustusmuovilla. Vessaan hankittiin myös tyyliin sopiva matto ja kaappi.

2.12.2019 19:00

Onnistuuko pintaremontti halvalla?

Helsingin Herttoniemenrannassa asuva Rauno Jyrise halusi uuden ilmeen asuntonsa vessaan, mutta budjetti asetti rajoituksensa tekemiselle.

Muutokselle oli kuitenkin selvä tarve.

Vessa oli ennen remonttia alkuperäisessä asussaan.

Vessa oli alkuperäisessä 2000-luvun alkupuolen asussaan. Koruttoman huoneen lattia oli harmaa ja seinät valkoiset. Mieli teki kokeilla jotakin astetta räväkämpää.

– Mietimme avopuolisoni kanssa, että mitäpä, jos remontin toteuttaisi sisustusmuovilla, omaa mielikuvitusta käyttämällä, Jyrise kertoo Ilta-Sanomille.

Sisustusmuovit ovat tulleet kotiaan tuunaavien suosikeiksi viime vuosien aikana. Niiden etuna ovat paitsi edullinen hinta, myös monipuolisuus. Valikoimaa löytyy netti- ja remonttikaupoista niin paljon, että sisustusunelmien rajana on vain mielikuvitus.

Rauno Jyrisen mielestä sisustusmuovien käyttö on myös helppoa. Mies vertaa puuhaa kouluvuosilta tuttuun kirjojen päällystämiseen.

– Sisustusmuovin takaa otetaan pois kalvo, jonka jälkeen muovi kiinnitetään kohteeseen. Huolta tulee pitää vain siitä, ettei pinnalle jää ilmakuplia, Jyrise selittää.

Helppo ja vaivaton työ

Herttoniemenrannan asunnon vessa koki 45 minuutissa täydellisen muodonmuutoksen, sillä sisustusmuovit sai paikoilleen hetkessä. Hieman enemmän aikaa meni muovien mittaamiseen ja leikkaamiseen oikeaan kokoon.

– Käytimme sisustusmuovia vessan lattiaan ja takaseinään. Katon maalasimme valkoisella.

Vessa remontin jälkeen.

Rahaa kului vain 30 euroa.

– Edulliseksi tuli ja lopputulos on erinomainen, Jyrise iloitsee.

Muita pienestä pintaremontista haaveilevia mies kannustaa kokeilemaan sisustusmuoveja rohkeasti.

Tuunaaminen on vaivatonta, ja jos lopputulokseen ei jostakin syystä olekaan tyytyväinen, ei rahanmenetys ole kummoinen.

– Sisustusmuovit saa irti helposti, Jyrise kertoo.

Muita pienestä pintaremontista haaveilevia Rauno Jyrise kannustaa kokeilemaan sisustusmuoveja rohkeasti. Tuunaaminen on vaivatonta, ja jos lopputulokseen ei jostakin syystä olekaan tyytyväinen, ei rahanmenetys ole kummoinen.

Puhdista ensin pinta

K-Raudan tuotepäällikkö Erja Lipiäinen kertoo Ilta-Sanomille, että sisustustarrakalvoilla voi päällystää erilaisia kodin kovia pintoja, kuten kivi-, lasi-, puu-, metalli- ja teräspintoja. Tuote sopii käytettäväksi myös näkösuojaksi läpinäkyviin pintoihin, kuten ikkunoihin ja suihkuseiniin. Sisustustarroja voi käyttää myös maalatuille pinnoilla, mutta on mahdollista, että maalipinta vaurioituu tarran poiston yhteydessä.

Erja Lipiäinen muistuttaa, että tuunattava pinta puhdistetaan ennen sisustustarrakalvon asentamista pölystä, rasvasta ja pesuainejäämistä.

Epätavallisen kovalle kulutukselle alttiina olevilla pinnoilla sisustustarran käyttöä kannattaa harkita. Tällainen on vaikkapa lattia, jossa kävellään paljon.

Myös kosteudelle altistuessaan tuotteen kestävyys voi heiketä, samoin, jos lämpötilaerot ovat suuria.

– Kalvojen käyttö on kuitenkin turvallista, eli niistä ei voi esimerkiksi höyrystyä kuumassa lämpötilassa haitallisia aineita sisäilmaan. Käyttökohteissa, joissa lämpötilavaihtelut ovat suuria, suositellaan staattisia kalvoja. Kannattaa myös huomioida, että sisustustarroja ei voi käyttää missään nimessä kosteussulkuna kosteissa tiloissa, Lipiäinen kertoo.

Oletko sinä uudistanut kotiasi edullisesti? Lähetä kuvat ja tarinasi osoitteeseen maarit.rasi@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?