Testattu ja mainioiksi todettu! 12 siivousvinkkiä, jotka tekevät kodin raivaamisesta paljon helpompaa ja hauskempaa - Asuminen - Ilta-Sanomat

Testattu ja mainioiksi todettu! 12 siivousvinkkiä, jotka tekevät kodin raivaamisesta paljon helpompaa ja hauskempaa

Kuvituskuva
Julkaistu: 19.11. 13:26

Kodin Kuvalehden toimituksessa on toistakymmentä kätevää emäntää, jotka tietävät, että sukkahousuista ja suklaasta on moneksi – siivouksessakin. Nyt toimitus paljastaa parhaimmiksi todetut siivousvinkkinsä.

1. Keitän pannullisen kahvia ja laitan hyvää musaa soimaan.

2. Teen oloni mahdollisimman mukavaksi eli laitan stereot täysille, kynttilät palamaan, suklaata suuhuni, hiukset pois silmiltä ja ylleni löysimmät housuni, jotka eivät purista yhtään mistään.

3. Sappisaippua! Sillä lähtevät pinttyneimmätkin rasvatahrat keittiön kaapeista ja kaakeleista sekä hankalat tahrat vaatteista ja pöytäliinoista. Yksi pala kestää vuosikaudet.

4. Pyykinpesuainetta voi käyttää muuhunkin kuin vaatteisiin. Putsaan sillä tummuneet kahvimukit ja hellan tummuneet reunat. Hyvä huuhtelu vain perään.

5. Universal stone -puhdistusaine puhdistaa lähes kaiken, minkä ei luulisikaan tulevan puhtaaksi, kuten vanhat kynänjäljet ja kaakelisaumat.

6. Rikki menneet sukkahousut tekevät viimeisen palveluksensa pölyisen lattian pyyhkimisessä. Jos edellisestä imuroimisesta on jo aikaa, sukkahousuihin tarttuu mukavasti pölypalloja. Sukkahousuilla voi huitoa myös paikkoihin, joihin esimerkiksi imurilla tai siivouslastalla ei pääse, kuten pianon alle.

7. Joskus lattialle ehtii kertyä näkyviä pölypalloja. Kun voimaa ei ole edes niiden pois lakaisemiseen, saatan hiihdellä illalla viimeiseksi pitkin seinänreunoja sukat jalassa. Sukat ovat kuitenkin menossa seuraavaksi pesuun, joten pieni pölylisä ei niissä haittaa.

8. Imuroin vain yhden huoneen päivässä. Joskus saatan riehaantua imuroimaan kaksi, mutta harvoin koko asuntoa kerralla. Imuroimisen kynnys on laskenut huomattavasti.

9. Kaksikerroksisessa talossa kaksi imuria pienentää imurointiketutusta (vähän). Portaat on helppo pyyhkiä rätillä, joten imuria ei tarvitse roudata rappuja pitkin edestakaisin.

10. Käytän sitruunaa ruuanlaitossa paljon ja hankaan käytön jälkeen hedelmän puolikkaalla keittiön tiskialtaan, työtason ja hanan. Näin ne pysyvät koko ajan kirkkaina.

11. Äitini perua on vinkki heittää kosteaan tiskialtaaseen pyykinpesujauhetta, antaa sen vaikuttaa hetki ja jynssätä sitten pois. Tiskiallas näyttää ihan tuliterältä. Rosterille passeli aines.

12. Päätän siivota vain viisi minuuttia. Siihen pystyn, ja yleensä innostunkin siivoamaan jopa vartin.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli. Lue toimituksen kaikki 24 siivousniksiä alkuperäisestä jutusta.

Lue lisää: