Mia teki asuntoonsa keittiön lähes ilmaiseksi – tältä se näyttää - Asuminen - Ilta-Sanomat

Mia teki asuntoonsa keittiön lähes ilmaiseksi – tältä se näyttää

Julkaistu: 15.11.2019 15:03

Kun omakotitalon yläkertaan tarvittiin keittiö Airbnb-vieraille, klaukkalalainen Mia Andersson käytti kekseliäisyyttään.

Tämän pariskunnan työnjako on selvä: Mia Andersson, 45, suunnittelee ja rakennusalalla oleva Kimmo Airala, 50, toteuttaa.

Mian ja Kimmon vuonna 1947 rakennettua omakotitaloa on remontoitu yhteistuumin vuosien varrella. Yksi pariskunnan projekteista kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta: lähes ilmaiseksi toteutettu keittiö.

Mia ja Kimmo majoittavat kesäisin Airbnb-vieraita talonsa yläkerrassa. Vieraita varten on järjestetty jääkaappi, mikro ja keittolevy.

– Haaveilin kuitenkin kunnollisesta keittiöstä, joka rakennettaisiin yläkerran aulaan. Vieressä oli valmiiksi kylpyhuone ja viemärit, joten arvelin, että keittiö olisi helppo toteuttaa siihen rinnalle, Mia kertoo.

Hän ryhtyi tuumasta toimeen ja laskeskeli erilaisia vaihtoehtoja. Tarkoituksena oli toteuttaa mahdollisimman edullinen remontti. Sitten Mia keksi kurkata tori.fi -sivuston tarjonnan – ja heti tärppäsi.

– Löysin ilmoituksen, jossa luvattiin antaa keittiö ilmaiseksi purkua vastaan. Keittiö oli sijoitettu pieneen keittokomeroon, eikä ilmoittaja ollut saanut otettua siitä kovinkaan hyviä kuvia. Siksi kukaan ei ollut vielä tarttunut ilmoitukseen.

Keittiössä oli kuitenkin mukana kaikki tarvittava: kaapistot, uuni, liesi, liesituuletin, hana ja allas. Se oli vain vuoden pari vanha.

Mia soitti saman tien ilmoittajalle, ja Kimmo lähti katsomaan keittiötä. Mia painotti miehelleen, että keittiö purettaisiin vain, jos se olisi hyvässä kunnossa.

– Yritin sanoa, että hän ottaisi keittiöstä paikan päällä paremmat kuvat, mutta se unohtui ja hän ryhtyi purkamaan keittiötä saman tien todettuaan sen moitteettomaksi. Lopullinen ulkonäkö oli siis minulle yllätys, Mia kertoo.

Kotona Kimmo piirsi paperille, miten keittiö oli vanhassa paikassaan rakennettu. Mia suunnitteli uuden järjestyksen niin, että kotona valmiiksi ollut jääkaappi saatiin istutettua kokonaisuuteen. Samalla keittiöstä tuli toimivampi. Kimmo purki yläkerrasta seinän ja sai sovitettua keittiön täydellisesti paikoilleen.

Ja tältä se näytti:

Tori.fi:stä löytynyt keittiö sisälsi kaiken muun tarvittavan paitsi jääkaapin ja mikron. Ne pariskunnalla oli entuudestaan valmiina.

Keittiön mukana tullut allas oli rosterinen ja koostui kahdesta altaasta. Mia halusi pienemmän altaan, jotta keittiöön jäisi myös hieman laskutilaa. Uusi allas löytyi Tallinnan matkalta, edullinen taso puolestaan Ikeasta. Myös jääkaappia varten hankittu kaappi, sen jalat ja päällä olevat hyllyt ostettiin Ikeasta.

– Rakastan rautakauppoja. Kun muut käyvät reissuilla vaateostoksilla, minä ja mieheni suuntaamme rautakauppaan, Mia nauraa.

Lue Me Naisten alkuperäisestä jutusta, paljonko Mian ja Kimmon remontti tuli lopulta maksamaan.

Lue myös:

Annika teki kylppärirempat 1000 ja 9000 eurolla – katso, erottaisitko kalliimman vaihtoehdon kuvien perusteella

Onerva loihti keittiöönsä uuden ilmeen 77 eurolla: ”En tiedä, voiko tätä virallisesti suositella”

Kuulostaako tutulta? Kysely paljasti, miltä tyypillinen suomalainen koti näyttää