Näitä huonekasveja ei ihan helpolla saa hengiltä – otatko haasteen vastaan?

Julkaistu:

Huonekasvit
Oletko laiska huonekasvien hoitaja? Nämä kasvit ovat kuin tehtyjä sinulle.
Huonekasveja valitessa on hyvä pitää mielessä huonekasvien kultainen sääntö: valitse kotiisi kasvi, joka sopii elämäntapoihisi. Huolettomalle viherpeukalolle sopii kasvi, jolle riittää vaatimaton valo.

Goodhousekeeping kertoo sivuillaan peräti 30 huonekasvista, joita on miltei mahdotonta tappaa. Esittelemme niistä 6 Suomessakin tuttua kasvia.

Palmuvehka

Palmuvehka löytyy sekä Goodhousekeepingin helppohoitoisten huonekasvien listalta että Ilta-Sanomien aiemmasta jutusta, jossa Huhtalan kukkakaupan yrittäjä Kati Lahtinen kertoi sen kuuluvan helpoimmin hoidettaviin kasveihin.

– Ei mikään ihme, että ihmiset puhuvat komerokukasta. Se on hyvin vaatimaton kasvi, Lahtinen vakuuttaa.

Komerokukka-nimitys tulee siitä, että palmuvehka pärjää oikeastaan missä vain. Se sietää varjoa, valoa, kuumuutta ja kuivuutta. Kesällä se viihtyy myös ulkona.
Kilpipiilea

Kilpipiilea tunnetaan myös nimellä kiinalainen rahapuu. Nopeasti kasvava kilpipiilea sopii monenlaisiin kasvuympäristöihin: se viihtyy puolivarjoisassa tai aurinkoisessa paikassa, kunhan se ei saa suoraa auringonpaistetta. Kasvi viihtyy parhaiten 18–22 asteessa, mutta selviää viileämmässäkin.

Jukkapalmu


Yksi suosituimmista huonekasveistamme on jukkapalmu, joka kilpipiilean tavalla viihtyy monenlaisissa kasvuympäristössä. Kasvi viihtyy melko ahtaassa ruukussa. Multaa ei tarvitse siis vaihtaa vuosittain.

Paavalinkukka

Yrittäjä Anni Lehto Helsingin Asematunnelin Kaivokukasta kertoi taannoin Ilta-Sanomille, että paavalinkukka eli saintpaulia on erittäin helppohoitoinen ja siksi suosittu.

– Paavalinkukka kastellaan kerran tai pari viikossa. Paahteeseen tai ihan pimeään sitä ei sovi laittaa. Kasvi kyllä kasvattaa silloin lehtiä, mutta ei kuki, Lehto neuvoi.

Muorinkukat


Koristeellisista lehdistään tunnetut muorinkukat tunnetaan helppohoitoisuudestaan. Liian märästä mullasta kukka ei kuitenkaan pidä. Anna siis mullan kuivahtaa kastelukertojen välissä.
Viirivehka

Viirivehka on kiitollinen huonekasvi, sillä se viihtyy jopa varjoisammassakin paikassa; vain paahde ja veto ovat sille haitaksi.

Osittainen lähde: puutarha.net

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt