Takavuosien suosittua etelän tuliaista metsästetään nyt kirpputoreilla – aurinkopeilillä voi jo nyt tienata jopa satasen: ”Ne ovat selkeästi tulossa”

Julkaistu:

Aurinkopeili
Löytyykö ullakoltasi lomatuliaisena tuotu aurinkopeili? Asiantuntijan mukaan sisustajat ovat nyt valmiita maksamaan niistä.
Kultaiset, auringon muotoiset peilit löysivät ennen vuosituhannen vaihdetta tiensä etelän matkoilla käyneiden suomalaisten koteihin. Sisustustrendit ja tyylit tunnetusti vaihtuvat, ja moni matkamuisto on vuosien varrella päätynyt koristehyllyltä tai seinältä vintille pölyttymään.

Vuosikymmeniä aurinkopeilien suosion jälkeen niitä on jälleen alkanut näkyä suomalaisissa kodeissa.

Huutokauppa Helanderin markkinointikoordinaattori Minna Sirén kertoo huomanneensa aurinkopeilien kasvavan kiinnostuksen.

– Huomasin viimeksi tänään Facebookissa ilmoituksen, jossa metsästettiin aurinkopeiliä. Aurinkopeilejä, jotka ovat suurimmaksi osaksi kultaisia, on alkanut liikkumaan sosiaalisessa mediassa. Ne ovat selkeästi tulossa, Sirén tietää kertoa.

”Tyyliltään ajattomia”

Huutokauppa Helanderille aurinkopeilejä ei kuitenkaan ole vielä juurikaan eksynyt. Sirén uskoo niiden kuitenkin rantautuvan pian myös huutokauppoihin.

– Huutokauppa tulee aina muutaman kuukauden perässä, kun vanhemmat ihmiset heräävät trendeihin hieman myöhemmin kuin nuoret aikuiset.

Sirén uskoo tietävänsä ainakin yhden syyn aurinkopeilien kasvavalle kiinnostukselle.

– Ne ovat tyyliltään ajattomia.

Vanhan lomatuliaisen arvo saattaa olla moninkertainen

Myös Sirén tietää, että aurinkopeilejä on tuotu muun muassa Espanjasta tuliaisina erityisesti 70-luvulla, jolloin ne olivat edullisia ja suosittuja matkamuistoja.

Nykyään useat sisustuskaupat myyvät myös uusia aurinkopeilejä. Kultaisten peilien lisäksi tämän päivän trendejä ovat olkiset ja rottinkiset versiot.

Mikäli sisustaja haluaa kotiinsa mieluummin vintage-version, suosittelee Sirén netin kirpputoreja.

– Olen itse törmännyt niihin vintage-kirpputoreilla ja Facebook-kirpputoreilla.

Sirénin arvion mukaan vintage-aurinkopeileistä ollaan valmiita maksamaan muutamista kympeistä noin sataan euroon, toki peilin koosta riippuen.

– Meillä oli kerran myynnissä aurinkopeili, jonka sakara oli rikki. Se meni kaupaksi noin 40 euron hintaan. Ajan myötä tulleet viat ja rustiikkinen ilme eivät haittaa ostajia.Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt