Jopa pyyhekoukun kiinnitys voi pilata kylppärisi, jos et tiedä mitä teet – nämä työt saat tehdä itse, näitä et

Julkaistu:

Remontti
Ongelmia voi aiheutua jopa pyyhekoukun vääräoppisesta kiinnityksestä.
Kylpyhuoneen remontti on yksi kodin kalleimmista remonteista. Moni myös teettää remontin nykyään ammattilaisella, kertoo tiedotteessa suomalainen kylpyhuonealan tuotemerkki IDO.

IDOn ja Gebertin kylpyhuonenäyttelyn asiakaspalvelija Markku Hard pitää suuntausta hyvänä.

– Kylpyhuoneremontti on erinomainen tapa nostaa asunnon arvoa ja parantaa asumismukavuutta, mutta remontin toteuttaja on valittava muutostöiden mukaan. Ammattilaisen puoleen kannattaa siis kääntyä ainakin remontin suunnitteluvaiheessa, Hard kertoo tiedotteessa.

Tähän tarvitset ammattilaisen

Vaikka remontin tekisikin itse, aivan kaikkeen ei kannata ryhtyä omin päin.

Yksinkertaisimmillaan kylpyhuoneremontti voi tarkoittaa vaikkapa uutta maalipintaa tai uusia kalusteita, jolloin lähes kaikki työvaiheet voi tehdä itse.

Ammattilaista tarvitaan aina, kun muokataan kylpyhuoneen rakenteita, tehdään putki- ja sähkötöitä tai muutetaan vesiliitoksia, Ido kertoo.

– Kylpyhuone on kostea tila, jossa ei ole varaa virheisiin, Hard sanoo.

Jotkut työt voi tehdä osittain itse. Esimerkiksi suihkukaapin voi asentaa itse, kunhan jättää vesikytkennät ammattilaiselle.

Muista ilmoitusvelvollisuus

Myös Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén suosittelee ammattilaisen käyttöä kaikissa isommissa remonteissa.

– Ne remonttitaidot, jotka vielä 20–30 vuotta sitten olivat todellisuutta, eivät ehkä nykyasukkailla ole samanlaisia. Ammattilaisen puoleen kääntyminen on järkevän asukkaan vaihtoehto, jolla minimoi vahinkoriskin ja mahdollisen korvausvelvollisuuden.


Osa asunnossa tehtävistä muutostöistä edellyttää valvontaa taloyhtiöltä.

Isännöintiliitto muistuttaa, että asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista aina, kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin.

Taloyhtiössä kannattaa varmistaa isännöitsijältä tarkemmat käytännöt.

Ilmoitusvelvollisista remonteista voi lukea myös lisää Isännöintiliiton sivuilta.

Varmista isännöitsijältä

Vaikka pärjäisi pintaremontissa ilman ammattilaisen apua, pesutiloissa on aina syytä olla huolellinen ja harkitsevainen. Jopa pyyhekoukun kiinnitys voi epäonnistua pahasti, jos ei tiedä, minkälaisen poran laatta vaatii tai onko seinän takana sähkö- tai vesijohtoja.

– Myös näennäisen helppo kalusteiden asennus voi mennä pieleen ja tulla kalliiksi, jos remontoija ei lue ohjeita huolella. Esimerkiksi se on yleinen virhe, että suihkuseinä asennetaan liian korkealle. Silloin vettä pääsee roiskumaan seinän alaosasta, ja viereinen kaluste kastuu alhaalta, Hard kertoo.

Huolellisuuteen on syytä, sillä takuu ja vakuutus välttämättä korvaa vahinkoa, jos tuote on asennettu väärin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt