Laitilassa sijaitsee Suomen kenties erikoisin Airbnb-asunto – 5 neliön mökki houkuttelee vieraita kaikkialta maailmasta

Laitilassa sijaitseva viiden neliön Airbnb-asunto on Stephanie ja Ville Niirasen luomus.

Stephanie ja Ville Niiranen vuokraavat Laitilassa pikkuruista Airbnb-asuntoa. Vieraita on riittänyt ulkomaita myöten.

11.10.2019 12:34

Vaivaiset viisi neliötä, ikkunasta avautuva peltomaisema ja sijainti kaukana suurimpien turistikeskuksen ulottumattomissa.

Laitilassa, 50 kilometriä Turusta sijaitseva Skylight Cabin on kenties Suomen pienin Airbnb-asunto. Silti vieraita on riittänyt, ja heitä tulee tilalle kaikkialle maailmasta.

Pikkumökki on valmistettu puusta. Sivut ovat huopakattoa.

Kanadasta, Australiasta, Amerikasta ja eri puolilta Eurooppaa saapuvat turistit kehuvat paikan hiljaisuutta ja rauhoittavaa vaikutusta.

Isäntäpariskunta Stephanie ja Ville Niiranen huomioi vieraiden halun rentoutua ja olla rauhassa, mutta on myös aina valmiina heittäytymään keskusteluihin tulijoiden kanssa.

– Me todella nautimme vieraidemme tapaamista. Erityisesti kansainvälisten vieraiden tapaaminen on mukavaa, sillä voimme näyttää heille elämäntapaa, johon he eivät ehkä kotimaassaan ole tottuneet.

Rakennusprojekti kesti kymmenen päivää

Taivaanliikkeet paljastava pikkumökki sai alkunsa tänä kesänä. Pariskunta oli rakentanut tontille samankaltaisen pikkumökin, mutta sen katto oli perinteisempi.

– Mietimme, kuinka kiva olisi nähdä tähdet iltaisin. Taivas Laitilassa voi olla niin selkeä, että linnunradan lisäksi voi olla mahdollisuus nähdä jopa revontulia.

Katon läpi voi ihailla taivasta.

Ville Niiranen aloitti rakennusprojektin, johon kului vain kymmenen päivää.

Skylight Cabin, jonka katon läpi näkee tähtitaivaan, valmistui Niirasten tontille elokuussa.

– Mökissä mahtuu yöpymään kaksi henkilöä, mutta olemme yöpyneet siellä myös kahden koiramme ja kissamme kanssa.

Parasta koko Euroopassa

Stephanie ja Ville Niiranen kertovat, että ulkomaiset matkailijat kehuvat Suomen luontoa ja sitä, miten hiljaista ja rentouttavaa täällä on.

Myös suomalainen kansanluonne saa turisteilta kiitosta. Ihmiset ovat aina ystävällisiä, myös silloin, kun yhteistä kieltä ei ole.

Pikkuruinen mökki on tehnyt vieraisiin vaikutuksen.

Yhdysvaltalainen Stephanie Niiranen pystyy samastumaan matkailijoiden kokemuksiin, sillä hän muutti itsekin Suomeen vasta 2,5 vuotta sitten.

Suomi, joka on saanut viime aikoina useita huomionosoituksia kansainvälisissä matkailumedioissa, näyttäytyykin vieraiden jättämissä arvioissa varsinaisena paratiisina. Eräs vierailija kuvailee kokemusta kuin ”toiseen maailmaan” astumisena.

Myös pikkuruinen mökki on tehnyt vieraisiin vaikutuksen.

”Yksinkertaisesti paras Airbnb, jonka olen nähnyt. Ja olen nähnyt aika lailla koko Euroopasta.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?