Katso tarkkaan, millä puhdistat – näin siivoat laminaattilattiasi sitä vahingoittamatta - Asuminen - Ilta-Sanomat

Katso tarkkaan, millä puhdistat – näin siivoat laminaattilattiasi sitä vahingoittamatta

Laminaatin puhdistuksessa on tärkeää käyttää vain saippuattomia puhdistusaineita tai etikkaa, asiantuntija sanoo.

Julkaistu: 10.10.2019 17:12

Laminaatti ei siedä vettä, joten tahrat tulisi putsata mahdollisimman pian sotkun syntymisen jälkeen.

Tiedätkö millä tavalla tavallinen laminaattilattia puhdistetaan? Tarvitaanko erikoisaineita vai riittääkö tavallinen siivousliina?

Kysyimme vinkit laminaattilattian siivoukseen turkulaisen Siivouspalvelu Kodan siivoustyönohjaajalta Henriikka Kylliäiseltä.

Näin siivoat laminaattilattian:

1. Imuroi säännöllisesti

– Laminaatin hoitamisessa tärkeää on säännöllinen imurointi. Kivet ja kovat roskat voivat vahingoittaa pintaa, jos laminaatilla kävellään esimerkiksi kengät jalassa tai liikutellaan lastenvaunuja. Imuroi irtoroskat pois harjasuulakkeella, ettei suulake naarmuta lattiaa, Kylliäinen vinkkaa.

Imuroi laminaattilattia säännöllisesti.

2. Käytä saippuattomia puhdistusaineita

– Laminaatin puhdistuksessa on tärkeää käyttää vain saippuattomia puhdistusaineita tai etikkaa. Siivouskertojen myötä saippua jättää lattian pinnalle harmaan kalvon. Jos lattia on jo harmaa, se kannattaa pyyhkiä useaan otteeseen pelkällä vedellä, sanoo Kylliäinen.

– Siivousvälineistä mikrokuitupyyhe on hyvä, mutta myös puuvillainen tai froteinen pyyhe sopii laminaattipinnoille.

3. Kuivaa huolella

Varmin tapa pilata laminaatti on liika kosteus. Toisaalta myös liian vahvat tai hankaavat pesuaineet ja -välineet kuluttavat ja voivat vahingoittaa pintaa. Laminaattia voi säästää laittamalla kaikkien huonekalujen alle pehmentävät huopatassut.

– Jos laminaatti vaatii kosteapyyhintää esimerkiksi siinä tapauksessa, että lattialle kaatuu jotakin tahmeaa, on tärkeää kuivata laminaatti huolellisesti. Laminaatti ei siedä vettä, joten myös kaatuneet nesteet kannatta siivota pinnalta heti pois.

Riippuu tilasta, kuinka usein nihkeäpyyhintä kannattaa tehdä. Keittiössä tai koiratalouksissa nihkeäpyyhintä tehdään useammin.

– Muuten nihkeäpyyhintä kerran kuukaudessa riittää, Kylliäinen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?