Tiesithän, että astianpesukonekin pitäisi pestä? 4 rutiinia, joita ei kannata unohtaa

Julkaistu:

SIivous
Astianpesukoneen pesu unohtuu helposti. Näillä vinkeillä onnistut.
Teoriassa astianpesukoneen pitäisi pystyä putsaamaan itse itsensä, mutta käytännössä näin ei ole. Ajan mittaan ruoantähteet, rasva ja puhdistusaineet kasautuvat koneeseen ja aiheuttavat epämiellyttävää hajua ja tahroja. Epäsiisti kone myös tekee epäsiistiä jälkeä.

Roskista voi koitua haittaa myös koneen suodattimelle ja pumpulle.

Seuraa Good Housekeepingin ohjeistusta ja opettele putsaamaan astianpesukone oikealla tavalla:

Poista ruoanjämät päivittäin

Ota tavaksi poistaa koneesta jokaisen pesukerran jälkeen kaikki ruoanjämät, kuten vaikkapa pavut tai pastanjämät. Näet, onko sumpussa ruoanjämiä, kun otat astianpesukoneen alakorin pois.

Poista ruoka paperipyyhkeellä.

Pyyhkäise päällinen viikoittain

Pyyhkäise viikoittain kostealla siivousliinalla kaikki ylimääräinen, joka on jäänyt asianpesukoneen oveen, kahvaan ja nappuloihin.

Putsaa suodatin viikoittain

Jos astianpesukoneen jätesihti/suodatin ei ole puhdas, mikään muukaan ei ole. Poista suodatin ja huuhtele se kuuman veden alla.

Suodattimessa saattaa olla verkko, jonka saa puhtaaksi käyttäen apuna pehmeätä hammasharjaa. Käytä hammasharjaa myös suodattimen putsaukseen.


Kiinnitä suodatin putsauksen jälkeen takaisin paikoilleen.

Muista myös suihkuvarsien puhdistus, Martat vinkkaa.

Tee tehopesu kuukausittain

Pese astianpesukone kuukausittain joko astianpesukoneelle tarkoitetulla puhdistusaineella tai itse tehdyllä viinietikkasekoituksella. Se poistaa koneeseen jääneet mineraali- ja kalkkijäämät sekä pesuainejäämät.

Kotikutoinen vaihtoehto on laittaa mittakuppiin kaksi kupillista valkoviinietikkaa yläritilälle ja laittaa kone päälle ilman ylimääräistä pesuainetta tai tiskejä.

Jos käytät koneen pesuun tarkoitettua puhdistusainetta, lue käyttöohjeet huolellisesti. Joidenkin aineiden kanssa tulee pitää huoli, ettei koneeseen laita samaan aikaan tiskejä tai tavallista astianpesuainetta.

Voit kokeilla Marttojen vinkin mukaan myös 2–3 ruokalusikallista sitruunahappoa. Laita aine pesulokeroon ja pese 60–65 asteessa. Älä anna pesuohjelman edetä kuivausvaiheeseen saakka. Kuivaus voi kiinnittää jäljellä olevan sakan uudelleen koneeseen.

Viimeistele työ pesemällä kone kertaalleen tavallista pesuainetta käyttämällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt