5 pikkukämppää, joissa vähäinen tila on käytetty tehokkaasti hyödyksi - Asuminen - Ilta-Sanomat

5 pikkukämppää, joissa vähäinen tila on käytetty tehokkaasti hyödyksi

Pieni yksiö voi olla myös kompakti.

Kompakti avokeittiö on pienen yksiön pelastus.­

18.9.2019 17:16

Moni suomalainen suosii asumisratkaisunaan yksiötä. Kerroimme alkusyksystä, kuinka yksiöt ja kaksiot menevät Helsingin Kulosaaressa, Kampissa, Käpylässä, Vallilassa ja Etelä-Haagassa kaupaksi keskimäärin noin viikon kuluessa markkinoinnin aloittamisesta.

Kuinka pienessä yksiössä sitten riittää tilaa? Moni suomalainen on keksinyt ratkaisun pulmaan. Olemme aikaisemmin esitelleen pieniä koteja, jotka on sisustettu nerokkailla ratkaisulla.

Myös monien yksiöiden neliöratkaisuissa ja rakenteissa on otettu huomioon ylimääräisen tilan tarve. Kokosimme Oikotie-sivustolta yhteen 5 myytävää yksiötä, jotka tarjoavat kompakteja ja järkeviä ratkaisuja asumiseen pienestä koostaan huolimatta.

Keittiösaareke ja säilytystilat

Oulun keskustassa sijaitsevan ylimmän kerroksen yksiötä kuvaillaan ”pikkusäpäkäksi”. Asunnon kokonaispinta-ala on 20 neliötä ja velaton pyyntihinta 82 000 euroa.

Erityisen kätevän pienestä yksiöstä tekee pieni keittiösaareke, joka tuo tilaa kokkaamiseen. Toinen käytännöllinen ratkaisu löytyy eteisestä. Eteisen tila on hyödynnetty lattiasta kattoon yltävällä kaapistolla, joten säilytystilaa riittää.

Kotoisuutta pieneen asuntoon tuo lankkulattia.

Parvi luo toimivuutta

Tampereen keskustassa on tällä hetkellä myynnissä siisti ja käytännöllinen valmiiksi vuokrattu yksiö.

Yksiöstä huomattavasti tilavamman ja toimivamman tekee parvi, joka toimii sekä nukkumapaikkana että tavaran säilytyksessä.

Tarjouskauppana myynnissä olevan 20 neliön yksiön velaton lähtöhinta on 129 000 euroa.

Avokeittiö ja huonekorkeus

Turun keskustassa sijaitsevan 20 neliön yksiön velaton pyyntihinta on 129 000 euroa. Rajatuista neliöistä huolimatta asunto on avara avokeittiön ansiosta. Lisäksi yksiöön tuo tilantuntua 282 sentin huoneistokorkeus, mikä mahdollistaa myös nukkumaparven.

 

 

Vaaleat sävyt ja isot ikkunat

Helsingin Kalliossa myytävää 17,7 neliön yksiötä voidaan kutsua kompaktiksi kodiksi. Valmiiksi vuokratun asunnon velaton pyyntihinta on 169 000 euroa.

Pieneen asuntoon tilantuntua tuovat vaaleiksi maalatut pinnat ja leveä ikkunalauta. Isot ikkunat tuovat asuntoon valoa.

Sängylle tarkoitettu alkovisyvennys puolestaan ”erottaa” sängyn muusta tilasta.

 

 

Keittiö parven alla

Helsingin Malmilla sijaitsevan 17 neliön pikkuyksiön velaton myyntihinta on 109 000 euroa. Asunnon myynti-ilmoituksen mukaan neliöt tuntuvat asunnossa itseään isommilta. Tämän mahdollistaa keittiön yläpuolelle rakennettu parvi. Keittiöstä toimivamman tekee osaltaan saareke.

 

 

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?