Ajan hermolla oleva sisustaa nyt väreillä ja yhdistelee niitä kontrasteja kaihtamatta – parhaat tärpit Habitareen

Julkaistu:

Habitare
Kotia sisustetaan nyt omien mielihalujen mukaan. Pyöreät muodot, graafisempi muotokieli ja skottiruudut inspiroivat sisustajia.
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingissä keskiviikosta sunnuntaihin.

Vierailimme paikan päällä ja kokosimme yhteen tapahtuman kiehtovimmat tärpit.

1. Signals-näyttely esittelee värit ja muut trendit

Trendianalyytikko Susanna Björklundin ja muotoilija Sisse Collanderin kokoama Signals-näyttely vie kävijän matkalle sisustamisen nykyisyyteen ja tulevaisuuteen.


Pinnalla on nyt empatia, kiireettömyys ja pyöreät muodot.

Yhtä ainoaa totuttaa sisustamisesta ei kuitenkaan ole, Susanna Björklund muistuttaa. Aivan kuten katsomme maailmaa omista kuplistamme käsin, sisustamme myös kotiamme omista lähtökohdistamme.


Monta vuotta pinnalla olleet kukkakuosit saavat nyt haastajan graafisemmasta muotokielestä. Ruudut ja skottiruudut tulevat.

Väreissä olemme siirtymässä kirkkaista karkkiväreistä kohti sävykkäitä, hieman murretumpia värejä. Värit ovat edelleen tärkeässä roolissa ja niitä yhdistellään kontrasteja kaihtamatta.

2. Kylpyhuonemaailma tuo yritykset ja ideat yhteen

Viime vuoden tapaan Habitaressa on mahdollisuus tutustua ajankohtaisiin kylpyhuonetrendeihin lähes sadan neliön kokoisessa Kylppärikylässä, jossa kylpyhuonemerkit lyöttäytyvät yhteen.


Kylpyhuonetrendeissä näkyvät voimakkaat tehostevärit ja vastakohtana maanläheiset, murretut värit.

3. Presidentti Kekkosen pöytävalaisin ja kovat kotimaiset

Valaisinmaailman klassikoista tunnettu Innolux on jälleen ajankohtainen, sillä Liisa Talvitien kirjoittama elämäntarina Valoa ja varjoja Innojokin perustajasta Jukka Jokiniemestä on vasta julkaistu.


Innoluxin osastolla voi bongata muun muassa historiallisen klassikon, presidentti Kekkosen työpöydällä nähtävän Senator-pöytävalaisimen.


Osastolla 6 D voi ihastella toisen kovan kotimaisen, funktionaalisista sohvista ja nojatuoleistaan tunnetun Adean kokoelmia. Juuriltaan eteläpohjalaisen yrityksen huonekaluja viedään tällä hetkellä yli kymmenen Euroopan maan lisäksi Kiinaan ja Etelä-Koreaan.

4. Alberto Alessi on messujen kansainvälinen ystävä


Aivan messualueen alussa on muotoilutalo Alessin pop up -myymälä, jossa on esillä klassikoita ja uutuuksia, kuten vedenkeitin Plissé. Michele De Lucchin suunnittelemasta vedenkeittimestä on esillä myös uusi, pienempi versio.


Alessi-muotoilutalon johtaja Alberto Alessi on Habitaren vuoden 2019 kansainvälinen ystävä. Miehellä on yhteys Suomeen, sillä hän on opettanut aikoinaan Taideteollisessa korkeakoulussa. Alessille ovat suunnitelleet myös suomalaiset Harri Koskinen ja Eero Aarnio.

5. Kierrätysteema näkyy monessa

Jo pidemmän aikaa pinnalla olleet viherkasvit, luonnonmateriaalit ja kierrätys näkyvät yhä vahvasti sisustusrintamalla.


Kierrätyskeskus on koonnut Habitareen oman mallikotinsa, jonka jokaiselle tavaralle on tehty luonnonvarasäästöarvio. Myös Decor-alueelta löytyvässä Hyria Hyvinkään mallikodissa on inspiroiduttu kierrätyksestä ja ekologisuudesta.


Habitaren startup-alueelta voi puolestaan bongata Maarit Marian vanerituotteita, jotka ovat koottavissa ilman ainuttakaan ruuvia.

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt