Maaret teki roskiksesta todellisen löydön – vasta huutokauppakeisarin ohjelma paljasti, että käsissä on aarre: ”Nyt tulee rahaa!”

rac

Julkaistu:

Löydöt
Toisen roska voi olla toisen aarre.
Kierrätystä suosiva Maaret löysi alkuvuodesta lasiroskiksesta silmää miellyttävän lasiesineen. Oli selvää, että esine oli pelastettava kotiin.

– Olemme keränneet paljon lasiesineitä. Talo on jo aika täynnä tavaraa, Maaret nauraa.

Roskiksesta löytynyt lasiesine ehti koristaa kotia lähes puoli vuotta, ennen kuin sen arvo selvisi. Todelliseksi harvinaisuudeksi, Helena Tynellin Coronaksi sen paljasti vasta Suomen huutokauppakeisari -ohjelma.

– Mieheni näki ohjelmassa huutokaupattavana olevasta pullosta Ilta-Sanomien artikkelin ja soitti minulle. Sitten vasta tajusin, mikä esine oli kyseessä.

Vuosina 1966–1970 valmistettua kristalliesinettä kutsutaan Riihimäen lasin tunnetumman Aurinkopullon ”isoveljeksi”. Lasiesine saikin ohjelmassa Aki ja Heli Palsanmäen suorastaan hihkumaan innostuksesta.

– Kun sieltä paljastui Helena Tynellin Corona-taidelasiesine, niin oli sellainen vau-olo, että nyt tulee rahaa! Heli iloitsi ohjelmassa.

– On hyvä fiilis. Tuollainen Aurinkopullon isoveli on myyty 15 vuotta sitten 300 euron hintaan. Onko hinta noussut vai laskenut? Aki puolestaan mietti ennen huutokauppaa.

Arvo satoja euroja – pieni vika pudottaa kuitenkin hintaa

Ilta-Sanomien julkaisemasta ennakkojutusta innostuneena Maaret seurasi jakson ja yllättyi, millä summalla vastaava taidelasiesine lopulta kaupattiin.

Kotoa löytyvän Coronan ”sisar” huudettiin hintaan 385 euroa.

Myös Hagelstam & Co:n intendentti Jaakko Nieminen kertoo, että kyseessä on arvokas taidelasi.

– Sitä on valmistettu kolmea kokoa: noin 14, 21 ja 30 senttiä korkeina. Hinta-arvio ehjälle, 21 senttiä korkealle taidelasille olisi noin noin 150–250 euroa.

Valitettavasti Maaretin löydön rahallista arvoa pudottaa kuitenkin pullon suuaukon parin millin iskelmä. Pienestä viasta huolimatta esineelle jää arvoa mukavasti.

– Vika tiputtaa hintaa, ehkä noin 30–50 prosenttia. Kuitenkin hieno löytö roskiksesta! Nieminen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt