Roosa, 24, tienasi kirppiksillä yli 1400 euroa kuukauden aikana – nyt hän kertoo, mikä menee kaupaksi ja mikä ei

Julkaistu:

Me Naiset
Pälkäneläinen Roosa Blom järkyttyi huomattuaan, miten paljon rahaa hänellä oli kiinni käyttämättömissä tavaroissa.
Heinäkuun lopussa pälkäneläinen Roosa Blom, 24, päätti alkaa raivata kotiaan ja myydä ylimääräistä tavaraa pois. Vaikka Roosa pitää itseään harkitsevana kuluttajana, kahden aikuisen ja yhden yksivuotiaan asuttamaan omakotitaloon tuntui silti aina vain kertyvän turhaa roinaa.

Elokuussa Roosa myi tavaraa Facebook-kirppiksillä ja vuokrasi myyntipöydän perinteiseltä kirpputorilta. Jokaisen tienatun euron hän kirjasi ylös.

– Kun aloin laskea summia yhteen, yllätyin siitä, miten ison summan, 1 418 euroa, olen tienannut. Oli järkyttävää huomata, miten paljon rahaa oli kiinni tavaroissa, joita en enää käytä tai tarvitse, hän sanoo.

– Mutta vaikka kuinka kotona siivosin ja karsin, kukaan ei huomannut mitään.


Roosa sanoo, ettei itsekään oikein muista, mitä kaikkea hän on kuukauden aikana myynyt. Katsotaanpa siis muistiinpanoja.

Eniten rahaa Roosa tienasi myymällä kestovaippoja ja niihin liittyviä tarvikkeita sekä muita vauvatavaroita. Niistä kertyi yhteensä 1 016,80 euroa. Vaipat hän myi kestovaippoihin keskittyvissä Facebook-ryhmissä.

– Kestovaipoista sain paljon rahaa, koska niitä oli aivan liikaa. Osa oli myös merkkivaippoja. Summassa on mukana myös vähän lastenvaatteita ja jotain muita lastentarvikkeita.


Hän tienasi myös myymällä kännykän (100 euroa), merkkikengät (100 euroa), sovitusnuken (40 euroa), liivinsuojia (30 euroa) ja pastakoneen (25 euroa).

Vaikeinta oli päästä eroon naistenvaatteista. Niitä Roosa myi perinteisellä kirpputorilla parilla eurolla kappale. Pöytävuokran jälkeen käteen jäi vain noin 40 euroa.

Kaikki käytettynä

Vaatetusartesaaniksi valmistunut Roosa sanoo olleensa aina ekologinen kuluttaja, joka ei osta turhaa ja hankkii kaiken mahdollisen käytettynä. Uutena hän on ostanut viime vuosina lähinnä alusvaatteita ja sukkia sekä pyöräilykypärän. Silti tavaraa kertyy.

– Kyllä sitä silti välillä tulee huteja. Kun shoppailee kirpparilla, parin euron hutiostos ei tunnu pahalta.

Lapsen saamisen myötä koti on täyttynyt lapsen vaatteista ja muista tarvikkeista, joita ihmiset ostavat hanakasti myös lahjaksi.

Roosalla oli viiden vuoden ajan oma yritys, jonka kautta hän suunnitteli ja valmisti laukkuja kierrätysmateriaalista. Vuosi sitten Roosa lopetti yrityksensä. Siinä yhteydessä työhuoneesta tuli vauvan huone ja työhuone muutti kodin yläkerran aulaan. Ompelumateriaaleja ja muita työvälineitä piti karsia rajusti. Nykyään Roosa pitää ekologiseen elämäntapaan keskittyvää blogia, luennoi ja kouluttaa.


Entä mitä hän aikoo tehdä tienaamallaan summalla?

– Aion sijoittaa rahat osakkeisiin. Tutkailen tässä juuri, minkä yrityksen osakkeisiin rahat sijoitan.

Ja raivaus jatkuu.

Mitä neuvoja Roosa antaisi muille kodinraivaajille? Lue 6 täsmävinkkiä Me Naisten artikkelista.

Lue myös:

9 ylenkatsottua design-klassikkoa, joita myydään kirpputorilla pikkurahalla – odota vielä arvonnousua!

Yli 10 000 suomalaista kertoi, paljonko heillä on tilillä rahaa – katso, onko oma saldosi suurempi vai pienempi

Elina, 28, ostaa viikon ruuat kerralla netistä – katso kuitista, mitä kaksi henkilöä saa 125 eurolla

Katso, mikä kirpputoreilla menee kaupaksi! Helsingin Kalliossa himoitaan eri asioita kuin Lahdessa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt