Näin putsaat helposti tahrat ja ärsyttävät sormenjäljet ruostumattomasta teräksestä – 5 vinkkiä keittiön siivoukseen

Julkaistu:

Ruostumaton teräs
Ruostumaton teräs on kiitollinen materiaali oikein hoidettuna. Kokosimme yhteen vinkit ruostumattomasta teräksestä valmistettujen laitteiden hoitoon.
Kestävä ja hygieeninen ruostumaton teräs on kiitollinen materiaali, jota moni suosii etenkin keittiökalusteissa.

Ruostumaton teräs voi kuitenkin naarmuuntua, kerätä itseensä sormenjälkiä ja likaantua. Kokosimme yhteen vinkit ruostumattoman teräksen hoitoon.

Tahrat

Peruspuhdistukseen riittää kostea siivousliina. Apuna voi käyttää myös käsitiskiainetta, Martat neuvovat.

Jos kotonasi on ruostumattomasta teräksestä valmistettu liesi tai muu laite, joka kerää vaikeita tahroja, kuten pinttynyttä likaa ja rasvaa, käytä hyvin emäksistä puhdistusainetta.


Ruostumattomasta teräksestä keittiökalusteita valmistava Stala suosittelee, että emäksisen puhdistusaineen annetaan vaikuttaa altaan tai tason pinnalla noin 15 minuuttia, jonka jälkeen se hangataan huolellisesti keittiösienellä tai tiskiharjalla. Työ viimeistellään huuhtomalla pinta huolellisesti vedellä ja kuivaamalla pyyheliinalla tai talouspaperilla.

Sormenjäljet

Ärsyttävätkö ruostumattomaan teräkseen jääneet sormenjäljet?

Kodinhoitoon keskittynyt Goodhousekeeping.com-sivusto suosittelee pinnan siistimistä kostealla siivousliinalla ja työn viimeistelyä mikrokuituliinalla.

Kalkkijäämät


Ruostumattomasta teräksestä valmistettuun tiskialtaaseen saattaa tulla valkoisia jälkiä, jotka ovat kalsiumin aiheuttamia kalkkijälkiä. Niistä pääsee eroon kalkkijäämien puhdistusaineella tai etikan ja veden seoksella, siivoussivusto Cleanipedia vinkkaa. Seokseen tulee yksi osa etikkaa ja viisi osaa vettä. Mikrokuituliina sopii työhön hyvin.

”Huuhtele alue pesun jälkeen puhtaalla vedellä ja saat altaan kiillon takaisin”, sivusto neuvoo.

Syöpymisjäljet

Ruostumaton teräs ei ruostu, mutta jos sen pinnalle jättää valurautaisen tai muun ruostuvan metalliastian, voi tasoon tulla ruosteinen jälki, Stala varoittaa. Syöpymisjälkiä voivat aiheuttaa myös happamat pesuaineet, kuten sitruunahappoa sisältävät käsisaippuat.

Naarmut

Ruostumaton teräs naarmuuntuu käytössä, mutta häiritseviä naarmut eivät ole, ainakaan käytön kannalta.

Turhaa naarmuuntumista voi ehkäistä suosimalla pehmeitä siivousvälineitä. Teräsvillaa ja muita hankaavia siivousvälineitä ei tulisi käyttää.

Naarmuja voivat aiheuttaa muun muassa ruostumattoman teräksen hankaustyynyt ja hankausjauheet, ruostumattoman teräksen markkinointia ja tiedottamista edistävä yhdistys Euro Inox muistuttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt