Helsingin keskustassa myydään liki 5 miljoonan euron asuntoa – neljä sisäänkäyntiä, kaksi kerrosta ja kiinnostuneita ostajia ulkomaita myöten

Julkaistu:

Asunnot
Erottajalla sijaitsevaa arvoasuntoa kaupataan 4 780 000 eurolla.
Pyyntihinta 4 780 000 euroa, sijainti Helsingin keskustan arvoalueella ja neliöitä hulppeat 334.

Oikotie- ja Etuovi-sivustoilla esitellään Helsingin Erottajalla myytävänä olevaa kerrostaloasuntoa, joka ei joka lompakolle sovi.

Kahteen kerrokseen kohoavaa kotia kaupataan 14 311 euron neliöhintaan.

Asuntoa välittävä osakas Kenneth Katter Snellman Sotheby's International Realtystä huomauttaa, että pyyntihinta ei ole alueelle epätyypillinen.


Merikadun, Eiranrannan, Vanhan kirkkopuiston ja Kaartinkaupungin ympäristö tunnetaan muun muassa konversiokohteistaan, joiden käyttötarkoitusta on muutettu. Näiden asuntojen pyyntihinnat lähestyvät hyvinkin 15 000 euroa neliöltä.

– Tässä tapauksessa koko kiinteistö on saneerattu erityisellä pieteetillä vuosina 2012–2014. Asunto on verrokkiryhmässään ainutlaatuinen, Katter kertoo Ilta-Sanomille.

Neljä sisäänkäyntiä, kaksi kerrosta

Tavallinen kaupunkilaiskoti ei missään nimessä ole kyseessä. Katter kuvailee asuntoa kulttuurikodiksi, joita on Helsingissä joitakin kymmeniä.

– Kulttuurikodit on tehty sekä asuin- että edustamiskäyttöön. Ne hinnoitellaan kaikki yksilöllisesti.

Yleisilmeeltään vaaleassa kodissa on peräti neljä sisäänkäyntiä ja kaksi kerrosta.

Ala- ja yläkerran välillä on komea portaikko, ja ylhäällä on oma, erillinen sisäänkäynti. Yläkerrasta avautuvat näkymät Helsingin kattojen ylle.


Asunnon kattoon ja välipohjaan asennetut valaisimet paljastavat seinillä olevat taideaarteet erityisellä tavalla.

– Äänentoisto on asennettu toimivaksi niin, että musiikki seuraa käytännössä asukastaan tiloista toiseen, Katter kuvailee.


Asunnossa on kuusi huonetta.

Alakerrassa sijaitsevat makuuhuoneet, olohuone, keittiö ja erillinen ruokasali. Yläkerrassa on erillinen makuuhuone, kaksi runsasta vaatehuonetta, apukeittiö, studiotila, takkahuone, saunaosasto sekä iso terassi pohjoiseen.

Kiinnostanut ulkomaita myöten

Kiinnostuneita on Katterin mukaan riittänyt, sillä keskeisellä sijainnilla olevia arvoasuntoja ei tule joka päivä myyntiin.

He ovat kotimaahansa paluumuuttavia suomalaisia tai liike-elämän vaikuttajia, jotka hakevat edustusasunnoltaan keskeistä sijaintia ja arvokasta ympäristöä.


Joukossa on myös kansainvälistä porukkaa.

– Moni kokee Helsingin ja Suomen mielenkiintoiseksi liiketoimintaympäristöksi, jossa voi asua joko tilapäisesti tai vakituisesti.


303 neliötä, pyyntihinta 4 848 000 euroa

Helsingissä on Oikotien ja Etuoven mukaan tällä hetkellä myynnissä kuusi yli neljän miljoonan euron asuntoa.

Suuri osa niistä on omakotitaloja.

Helsingin keskustaan on kuitenkin valmistumassa myös toinen, pyyntihinnaltaan yli neljän miljoonan huoneisto.


Waldemar Aspelinin suunnittelemassa uusrenessanssitalossa kaupataan 303-neliöistä, remontin alla olevaa asuntoa pyyntihintaan 4 848 000 euroa. Taloon valmistuu yhteensä 40 kappaletta huoneistoja, joiden koot vaihtelevat 20–600 neliöön.

Rakennustyöt alkavat syksyllä 2019, ja asunnot valmistuvat vuoden 2021 alussa.

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt