Flunssakausi lähestyy – muista nämä 3 ohjetta siivouksessa

Julkaistu:

Siivous
Flunssakautena siivousliinaan kannattaa tarttua päivittäin.
Syksyn flunssakausi lähestyy.

Siivousvälineistä tunnettu Sini kertoo sivuillaan, että kodin puhtauteen ja omaan hygieniaan panostamalla bakteerien määrää on mahdollista vähentää huomattavasti.

Muista nämä kolme siivousvinkkiä flunssakautena:
  • Pyyhi yleisimmät kosketuspinnat, kuten valokatkaisijat, ovenkahvat ja vesihanat päivittäin. Helpotat siivousrutiineja, kun pidät siivousvälineet esillä ja puhdistusaineen vaikkapa suihkupullossa näkyvällä paikalla.
  • Erinomaisia kasvualustoja bakteereille ovat muun muassa keittiön tiskirätit ja sienet, Sini muistuttaa. Siksi keittiöliina kannattaa vaihtaa puhtaaseen päivittäin. Siivousliinat voi pestä pesukoneessa.
  • Muista myös säännöllinen tiskiharjan pesu. Harjan voi pestä astianpesukoneessa.
Myös pöly itsessään voi aiheuttaa terveysoireita.

Pesu- ja puhdistusaineita valmistava Kiilto kertoo sivuillaan, että pöly ärsyttää esimerkiksi silmiä ja hengitysteitä leijaillessaan huoneilmassa. Siksi siivousliinaan kannattaa tarttua säännöllisesti.

Muista myös erikoisemmat paikat

Flunssakautena kannattaa kiinnittää huomiota myös esineisiin, jotka saattavat unohtua viikkosiivouslistalta muutoin kokonaan.

Autoon voi ottaa mukaan mikrokuituliinan, jolla auton ratin saa pyyhkäistyä helposti, Sini vinkkaa. Siivousta kaipaavat myös kaukosäädin, matkapuhelin ja tietokoneen näppäimistö.


Ilta-Sanomien pöpötesti vuodelta 2017 paljastaa, että myös yhteiskäytössä olevan tietokoneen hiiressä voi olla paljon pöpöjä.

Tavallisessa käsihygieniassa puhtauden ja likaisuuden RLU-raja-arvo on 60, mutta yhteiskoneen hiiressä se oli testin mukaan arvo oli 391.

Ilta-Sanomien mukaan mikrobimäärä voi olla yllättävän suuri myös muissa arkisissa paikoissa, kuten vessahanan kahvassa (498) tai pöytäkoneen näppäimistössä, jonka RLU-arvoksi saatiin 303.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt