Ostitko uuden pesukoneen? Älä tee virhettä, johon moni sortuu

Julkaistu:

Pesukone
Moni tekee uutta pesukonetta käyttöön otettaessa helposti vältettävän virheen.
Useimmat meistä haluavat asentaa pesukoneen itse. Asennuksen kanssa tehdään kuitenkin joskus virhe, kertoo tiedotteessa Gigantti.

– Yleinen virhe on, että unohdetaan poistaa kuljetustuet ennen pesukoneen ensimmäistä käynnistystä. Jos kuljetustuet jäävät pesukoneeseen, pitää se kamalaa meteliä ja kone hyppii paikallaan, Gigantin kodinkonevalikoimasta vastaava myyntipäällikkö Sami Viitanen kertoo tiedotteessa.

Jos kuljetustukia ei poista, voi lukitun koneen käyttäminen, tai sen yrittäminen, johtaa pahimmassa tapauksissa korjauskelvottomiin vaurioihin, joita valmistajan takuu ei kata, Viitanen muistuttaa.


Kuljetustuet tukevat nimensä mukaisesti pesukoneen rumpua ja suojaavat koneen osia vaurioitumiselta kuljetuksen aikana.

– Uudessa pesukoneessa on yleensä kahdesta neljään kuljetustukea ja ne on helppo poistaa itse. Tuet ovat pieniä tai hieman isompia ruuveja tai muovisuojia, koneen mallista ja merkistä hieman riippuen. Käyttöohjeissa on yleensä hyvät, kuvalliset ohjeet kuljetustukien poistamiseen.

Gigantti muistuttaa, että tuet kannattaa pitää tallessa ja teipata esimerkiksi pienessä pussissa pesukoneen taakse.

Jos pesukonetta liikutellaan jatkossa, tuet pitää laittaa konetta siirrettäessä takaisin.

Verkkokauppa.com puolestaan muistuttaa, että pesukoneen asennuksessa tulee huomioida myös vesi- ja poistoletkujen oikeaoppinen asennus niin, etteivät ne jää kiristyksiin ja hankaudu ajan myötä. Jos pesukoneen käy asentamassa ammattilainen, hän varmistaa myös, että liitännät ovat tiiviit eikä vesivuotoja tapahdu.

Vesi rummussa on normaalia

Moni huolestuu, kun myyntipakkauksesta puretun pyykinpesukoneen rummussa näkyy vettä ja merkkejä kosteudesta.

Viitasen mukaan vesi rummussa ei kerro siitä, että olisi tullut huijatuksi ja ostanut käytetyn koneen.

– Vesijäämät osoittavat, että koneen toiminta on testattu tehtaalla. Näin voit siis olla varma, että uusi koneesi toimii kuten pitääkin.

– Tärkeämpää on tarkistaa, ettei koneessa ole lommoja ja että kuljetuspakkaus näyttää ulkoisesti siistiltä, Viitanen muistuttaa.

Myös Kodinkonetukku huomauttaa, että tehtaalla suoritettujen tarkistusten ja testien jälkeen koneen sisällä saattaa olla hieman vettä. Kodinkonetukku suosittelee vesimäärän poistamiseksi ensimmäistä pesukertaa tyhjällä koneella.

Pesukoneen asentajan muistilista

Asennatko pesukoneen itse?

Muista nämä kolme ohjetta:

1. Muista liitin ja vakaus

Jos asut vanhemmassa talossa, voi olla, että vesiliitäntä on nykyistä standardia kapeampi. Tällöin tarvitset erillisen liittimen, jolla saat uuden pesukoneen kiinni vesiliitäntään.

Ennen koneen käyttöönottoa on hyvä varmistaa, että pesukone on vaakasuorassa ja pysyy vakaasti paikallaan kovassakin linkouksessa. Pesukoneen jalustasta ja tärinänvaimentimista voi olla apua.

2. Jalustasta voi olla apua

Jalusta eli koroke nostaa pyykinpesukoneen miellyttävämmälle työskentelykorkeudelle, jolloin saat koneen alle laatikkoon säilytystilaa vaikkapa pesuaineille ja pyykkipusseille. Pohjaan voi laittaa myös tärinänvaimentimet, eli koneen pohjaan laitetut pienet kumitassut. Ne estävät liikkumista sekä vähentävät melua ja tärinää.

3. Tee ensin testipesu

Kun käytät pesukonetta ensimmäistä kertaa, pese vaikka vanha pyyhe tavallisella puuvillaohjelmalla. Näin varmistat, että letkuihin ei jää mahdollisesti testikäytössä jäänyttä vettä.

Muista myös pitää huolta pyykinpesukoneestasi ja puhdistaa se silloin tällöin käyttämällä perusohjelma maksimilämmöllä. Näin pesu- ja huuhteluainelaatikot huuhtoutuvat ja mahdolliset pesuainejäämät ja lika saavat kyytiä.

Lähde: Gigantti, myyntipäällikkö Sami Viitanen

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt