Monan keittiö koki täyden muutoksen kahdessa viikossa – remontin hinta yllätti: ”Onni onnettomuudessa”

Mikä muodonmuutos!

Monan kodissa pistettiin keittiö uuteen uskoon.

16.8.2019 16:00

Monen suomalaisen tapaan myös Mona innostui hiljattain laittamaan keittiönsä täysin uusiksi.

90-luvulla rakennetun omakotitalon keittiö koki upean muutoksen.

– Talo on tarkasti rakennettu ja hyvässä kunnossa, joten lähtökohtaisesti keittiö kaipasi vain ehostusta, hän kertoo.

Keittiö ennen remonttia.

Remontin taustalla oli selkä syy: Mona perheineen halusi remontoida keittiöstä omannäköisensä. Inspiraatiota ei tarvinnut etsiä kauaa, sillä keittiön suhteen riitti selkeitä toiveita ja visioita.

– Teimme kaikki ratkaisut oman tyylin ja maun mukaan niin, että lähdimme visioimaan rohkeasti värejä ja materiaaleja. Ehdottelimme niitä mieheni kanssa puolin ja toisin, ja yllätyimme myös itse siitä, kuinka samoilla linjoilla loppupeleissä olimme.

Keittiö remontin jälkeen.

Remontin hinta yllätti positiivisesti

Keittiön remontoimiseen kului aikaa noin kaksi viikkoa.

– Uusimme keittiöstä kaiken: sähköt, pinnat, kaapistot, lattian... Koska oma pätevyys itse remontin tekemisessä on aika rajallinen, meillä oli taitavat ammattilaiset asialla. Näin homma sujui mutkattomasti. Oli ihanaa, kun tiesi voivansa luottaa siihen, että lopputulos on laadukasta ja kestävää jälkeä.

Nyt on tilaa kokata!

Uuden keittiön hinta yllätti lopulta positiivisesti. Mona arvioi keittiöön uponneen rahaa kokonaisuudessaan noin 12 000 euroa.

– Kun lähdimme keittiön remonttia suunnittelemaan, pyrimme olemaan katsomatta hintoja liian tarkkaan. Keskityimme valitsemaan kestäviä ja laadukkaita ratkaisuja, jotka palvelevat mahdollisimman pitkään. Meillä kävi esimerkiksi sellainen tuuri, että keittiömme etusarja oli keittiönvalmistajan edullisimmista päästä, ja näin ollen hinta oli maltillinen.

Keittiön kokonaisilme on moderni.

”Onni onnettomuudessa”

Remontissa kävi Monan mukaan myös yksi ”onni onnettomuudessa” -sattumus.

– Meillä kävi yksi hauska tilanne keittiön välitilan materiaalien kanssa. Olin itse kaavaillut välitilaan vaaleanharmaata mikrosementtiä, mutta kylpyhuoneen remontin 120 x 60 senttiä ruosteenruskeaa laattaa jäi sen verran yli, että sitä laitettiin välitilaan.

– Nyt kun katson lopputulosta ja sitä, miten tuo välitilan iso laatta sopii yhteen ruokailuryhmään sekä kultaisiin yksityiskohtiin, voin vaan iloita siitä, että tällainen ”vahinko” sattui, Mona iloitsee.

Kultaiset yksityiskohdat ovat näyttävät.

Mona kertoo olevansa lopputulokseen todella tyytyväinen. Sekä kestävyys että käytännöllisyys on otettu hyvin huomioon. Tilavassa ja avarassa keittiössä on hyvin kaappi- sekä työskentelytilaa.

– Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Sekä kestävyys että käytännöllisyys on otettu hyvin huomioon. On ihanaa laittaa ruokaa nyt kun on tilaa! Mona riemuitsee.

Monan ja kumppanin toiveet osuivat lähelle toisiaan.

Uusi ilme yhdistelee vaaleaa ja tummaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?