Neljä tavallista suomalaista esittelee keittiöremonttinsa upeat lopputulokset – katso muutoskuvat niin 100 kuin vajaan 10 000 euron remonteista

Julkaistu:

Keittiöt
Satu-Lotan, Jennin, Sallan ja Sarin keittiöt ovat kokeneet täydelliset muodonmuutokset.

Satu-Lotan keittiö kaipasi päivitystä

Satu-Lotta perheineen päätti remontoida vuonna 2002 valmistuneen omakotitalonsa keittiön, kun värimaailma ei enää miellyttänyt silmää.

– Halusimme viedä taloa enemmän omannäköiseksi, joten keittiö oli ensimmäisenä muutoslistalla.

Keittiön tilauksesta asentamiseen kului noin kaksi kuukautta. Itse asennus sujui kolmessa päivässä.

– Koko vanha keittiö purettiin, jonka jälkeen laattalattia poistettiin ja tilalle laitettiin uusi lattia. Myös seinässä ollut lasikuitutapetti tasoitettiin ja hiottiin, sekä vanhat laatat seinästä poistettiin. Tilalle tuli pesunkestävä maali, joka kestää roiskeita. Myös uusi katto asennettiin, Satu-Lotta kertaa remontin vaiheita.

Kokonaisuudessaan keittiö koki monta muutosta. Remonttiin suunnattu budjetti oli 10 000 euroa, mutta perhe onnistui alittamaan sen.

– Kaikki tehtiin itse ja perheen voimin, mutta keittiön asennukseen pyydettiin osaava käsi avuksi.

Koko perhe on enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen, jossa on otettu huomioon käytännöllisyys, työtason riittävyys ja valo.

– Musta yhdistettynä puuhun tuo lämpöä ja kodikkuutta keittiöön. Myös valoisuus on nykyään osana keittiötä, mikä oli yksi tärkeimmistä asioista.


Opiskelijaboksin keittiö koki muutoksen pienellä budjetilla

Jenni remontoi poikansa opiskelijakämpän keittiön vain 70–100 euron budjetilla.

– Maalasin kaapit, jotka toki käsittelin ensi pohjamaalilla. Sitten päälle laitettiin valkoisella maalilla kaksi kerrosta.

Myös keittiökaappien vetimet vaihdettiin ja kaakelit päällystettiin tiilikuvioisella sisustusmuovilla. Yhteensä remonttiin kului vain muutama päivä.

– Poika oli tyytyväinen kuin mikä. Hän on tottunut tempauksiini, Jenni iloitsee.


Keittiö kokonaan uusiksi

Sallan kerrostalokolmion keittiö koki remontin kauttaaltaan.

– Syy remonttiin oli asunnon kunto. Asunto oli ostohetkellä pitkälti alkuperäisessä kunnossa, ja se oli ollut tyhjillään pari vuotta. Halusin päivittää asunnon kerralla tälle vuosituhannelle, jonka vuoksi asunnossa uusittiin kaikki pinnat sekä vesi- ja sähköjohdot.

Sallan budjetti keittiöremontille oli 10 000 euroa, mutta se alittui hänen riemukseen reippaasti.

– Remontin halusin tehdä laadukkailla materiaaleilla, jotka kestävät aikaa ja trendien muuttumisen.

Keittiön värimaailma on sävyiltään neutraali.

– Myös lattiamateriaalia mietin pitkään. Päädyin lopulta vinyylilankkuun, joka on miellyttävän tuntuinen jalan alla sekä kestää hyvin vettä ja roiskeita. Kestävyys ja helppohoitoisuus olivat minulle tärkeitä ominaisuuksia materiaaleja valitessa, koska työskentelen ja vietän muutenkin paljon aikaa kotona.

Salla myöntää, että usko ja toivo olivat lähellä loppua useaan otteeseen kesken remontin, mutta projekti kannatti lopulta kaikesta huolimatta.

– Lopputulos on raikas, valoisa ja moderni, mutta silti helposti muunneltavissa oleva kokonaisuus.

Keittiöön lisää tilaa

Sarin perheen keittiöremontin taustalla oli toive yhdistää olohuone ja keittiö yhdeksi tilaksi. Ennen remonttia keittiö tuntui ahtaalta, epäkäytännölliseltä ja vanhanaikaiselta.

– Vanha keittiö oli rungoiltaan alkuperäinen, vuodelta 1987. Välitila, taso sekä koneet oli vaihdettu sekä ovet maalattu vuosien saatossa.

Keittiö muuttui tilavammaksi seinän kaatamisella, jonka vuoksi myös myös lattiat ja katot vaihdettiin.

– Vanhoissa taloissa on toki rajoitteita, esimerkiksi iso tiilinen piippu, joka oli otettava huomioon uutta keittiötä suunnitellessa. Olisin halunnut saarekkeen, mutta se ei piipunmuurin vuoksi ollut mahdollista.

Perhe toteutti remontin lähes kokonaan itse.

– Sähkötyöt, putket ja välitilan laatoituksen hoitivat ammattilaiset. Remontti tehtiin perusteellisesti, sillä halusimme vaihtaa vanhat kivivillat ekovillaan. Samalla tarkistimme vanhan talon rungot, jotka onneksi olivat kuivat ja terveet.

Koska perheen molemmat vanhemmat tekevät epäsäännöllistä vuorotyötä, remonttiin kului aikaa kuukausia. Keväällä alkanut remontti on tällä hetkellä valaistusta vaille valmis.

– Tärkeimmät asiat uudessa keittiössä ovat käytännöllisyys, lisätila ja tietenkin ulkonäkö.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt