10 asiaa, jotka ärsyttävät suomalaisia asuntoilmoituksissa: ”Välittäjät saisivat hävetä”

Julkaistu:

Asuntokauppa
Asuntoilmoituksissa suomalaisia ärsyttävät muun muassa lähikuvat hedelmävadeista ja viinipulloista.
Asuntoilmoitusten selailu on monelle arkinen huvi, jota harrastetaan silloinkin, kun asunnonosto ei ole todellisuudessa ajankohtaista.

Asuntoilmoitukset saavat unelmoimaan, mutta toisinaan ne myös ärsyttävät.

Vauva.fi-palstalla virisi keskustelu asioista, jotka ärsyttävät asuntoilmoituksissa. Poimimme niistä osan, koko keskustelun voit lukea täältä!

1. Lähikuvat pippuripurkista

”Minua ärsyttää eniten se, että jostain maljakosta ja pippuripurkista on otettu lähikuvia. En myöskään ymmärrä, miksi päiväpeiton reunat pitää lojua lattialla asti. Voiko joku selittää mikä näiden kuvien idea on? En ole ostamassa asunnon irtaimistoa, joten nuo tavarat eivät kiinnosta.”


”Asunnonvälittäjät saisivat hävetä tällaisia lähikuvia kukkamaljakoista, hedelmävadeista ja viinipulloista. Norjassa esitellään myös yleisesti ympäristöä ja siinä on sitten kuvia esimerkiksi lähipuistoista. En todellakaan ole sitä lähikirkkoa, jota ei edes ikkunasta näy, ostamassa!”

”Nuo kuvat kahvikupeista ja muusta sisustustilpehööreistä ovat ihmisten aliarviointia. Aina vaan tulee mieleen, että kuuluuko tuo kippo kauppaan vai miksi se on erikseen siinä esitelty?”

2. Laajakulmakuvat

”Laajakulmalla otetut kuvat. Tästä syystä huoneet näyttävät isommilta, mitä oikeasti ovat. On pettymys mennä paikan päälle ja todeta, miten pieniä huoneet ovat.”

3. Olematon merinäköala

”Yksi mikä ärsyttää on se, että hehkutetaan järvi-/merinäköalaa. Todellisuudessa järvi/meri on pienen pieni läntti horisontissa, naapuritalojen välissä, joka näkyy vain kiikarilla.”

4. Kuvat, joissa näkyvät asukkaan sotkut

”On kuvattu huoneita, jotka ovat täynnä nykyisen asukkaan sotkuja. Pitääkö nuo kaikki siivota itse pois asunnon ostettuaan? Tulee vaikutelma, ettei asunnon myynti kiinnosta, kun ei ole viitsitty edes siivota kuvia varten.”

5. Kuvat, jotka eivät kerro riittävästi

”Joku aika sitten oli myynnissä talo, jonka ilmoituksessa oli noin 20 kuvaa talosta ulkoapäin ja kuva talosta sisältä. Tekstissä kerrottiin miten mukava talo, mutta ei siitä jäänyt käteen juuri mitään.”


6. Todellinen hinta on piilotettu

”Väärin ilmoitettu velaton hinta: esimerkiksi jos jo tehdyn putkiremontin hinta on huoneiston rasitteena, mutta on piilotettu vain kuvaustekstiin.”

7. Puutteellinen pohjapiirustus

”Monet pohjapiirustukset on piirretty miten sattuu.”

8. Runollisuus ja epäsuorat sanonnat

”Terassilla voit nauttia ilta-auringon viimeisistä säteistä -tyyliset runollisuudet.”

”Remonttitaitoisen unelma = purkukuntoinen.”

”Kompakti tilaihme cityihmiselle = joku hirveä 15 neliön koirankoppi.”

9. Etelänpuoleinen piha


”Etelänpuoleinen piha. Tällä yritetään luoda kuvaa, että piha on aurinkoinen. Pari tällaista kohdetta olen käynyt katsomassa, eikä ilmoituksessa mainittu sanallakaan, että tämä etelänpuolen piha rajoittuu sankkaan metsään, eli piha on varjoisa koko päivän.”

10. Sijainnin vääristely

”Sijainnin vääristely. Laitetaan ilmoitukseen kaupunginosa, jossa asunto ei kuitenkaan sijaitse. Esimerkiksi Helsingissä sijainniksi on merkitty Munkkiniemi, vaikka sijaitsee Niemenmäessä.”

Ilta-Sanomat ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt