Lakanakikka, uimahousujen pikakuivaus ja sukkahousutuuletin – Niksi-Pirkan 13 täydellistä oivallusta helteille - Asuminen - Ilta-Sanomat

Lakanakikka, uimahousujen pikakuivaus ja sukkahousutuuletin – Niksi-Pirkan 13 täydellistä oivallusta helteille

Yksi klassikkonikseistä on lakanoiden pakastaminen tai kasteleminen helteiden aikaan.

Yksi klassikkonikseistä on lakanoiden pakastaminen tai kasteleminen helteiden aikaan.

Julkaistu: 25.7.2019 15:56

Valitsimme 13 ajankohtaista niksiä, joista voi hakea helpotusta helteillä.

Kun helteet käyvät tukalaksi, ovat kaikki kikat tervetulleita!

Vinkkejä kaivatessaan moni kääntyy Niksi-Pirkan puoleen, ja niin on tehty jo vuosikymmeniä. Niksi-Pirkka täyttää tänä vuonna 45 vuotta. K-ryhmä kertoo tiedotteessaan, että suomalaiset ovat ehdottaneet Pirkka-lehden Niksi-Pirkka-palstalle vuodesta 1974 lähtien yli 100 000 niksiä.

Kokosimme juhlavuoden kunniaksi yhteen 13 Niksi-Pirkan kesähelteille tarkoitettua niksiä. Joukossa on sekä klassikoita että uudempia oivalluksia. Testaa itse toimivuus!

1. Vilpoinen lakanakikka

– Jos helleyönä on liian kuuma nukkua, kastele pussilakana kylmällä vedellä ja laita se peitoksi.

2. ”Kylmäalusta” ruoalle

– Laita paksu muovinen leikkuulauta pakkaseen ja anna jäähtyä kunnolla. Näinä hellepäivinä on turvallisempaa käsitellä ruoka-aineita ”kylmäalustalla”.

3. Fiksua pakastimen sulatusta

– Tukalalla helteellä on ekologista yhdistää pakastimen sulatus ja asunnon viilennys asettamalla tuuletin avoimen pakastimeen eteen ja jättämällä pakastimen hyllyille asetetut uunipellit täyttämättä ennen operaatiota lämpimällä vedellä.

4. Kaunis ötökkäverkko oveen

– Mökin oveen voi tehdä oven kokoisen ötökkäverkon ohuesta rimasta ja kiinnittää siihen vanhan pitsiverhon nitojalla tai nastoilla kiinni. Näin voi tuulettaa hellepäivinä.

5. Viilennystä iholle

– Säilytä kosteuspyyhkeitä kesäisin jääkaapissa niin saat loistavan virkistäjän hikisiin hellepäiviin.

Kokeile säilyttää kosteuspyyhkeitä jääkaapissa.

Kokeile säilyttää kosteuspyyhkeitä jääkaapissa.

6. Jääkylmää vettä mukaan koko päiväksi

– Kun vietät hellepäivän rannalla, laita vesipullosi edellisenä iltana pakastimeen ja ota lähtiessäsi mukaan. Vesi sulaa hiljalleen päivän aikana, ja näin saat nauttia jääkylmästä vedestä koko päivän.

7. Lapsille iloa – kasveille vettä

Hellesäällä anna lasten nauttia päivästä vesileikeistä lasten uima-altaassa – illalla voit kastella vedellä puutarhasi kasvit.

8. Nopea uikkarikuivaus

– Jos haluat kuivata uimahousut nopeasti, kuivaa ne siten, että ne ovat jalassasi ja laita pyyhe vyötän ympärille mahdollisimman kireälle, ja mene kyykkyyn. Pysy siinä 10 sekuntia, niin uimahousut ovat lähes kuivat.

Kylmäkallesta on hyötyä monessa niksissä.

Kylmäkallesta on hyötyä monessa niksissä.

9. Sukkahousut avuksi viilennykseen

– Kesä on kuuma, sisälämpötilat hipovat pilviä. Normaali propellituuletin ei viilennä ilmaa, eikä saatavilla ole ilmastointilaitetta. Ota sukkahousut ja laita molempiin lahkeisiin kylmäkallet. Aseta sukkahousut kylmäkalleineen tuulettimen taakse solmimalla sukkahousut kiinni tuulettimeen. Ilma on heti viileämpää. Vaihda sulaneet kylmäkallet jäisiin.

10. Freesit sapuskat kaupasta

– Sujauta kesällä pakastimeen jäädytetty 0,5 litran vesipullo muovikassiin ja siitä kauppakassiisi. Näin kaupasta ostetut ruokatavarat ja pakastetuotteet pysyvät kylminä ja freeseinä kotiin asti. Toimii hyvin!

11. Jääkaapin huurtuvat lasihyllyt

– Kesähelteellä jääkaapin ovea avattaessa sen lasihyllyt tuppaavat huurtumaan. Repäise arkki talouspaperia, ryttää palloksi ja laita hyllylle. Paperi imee kosteuden ja huurre katoaa. Vaihda tarvittaessa uusi paperipallo.

12. Kylmägeeli

Levitä ohut kerros kylmägeeliä illalla ennen nukkumaanmenoa käsivarsiin, jalkoihin ja mahaan. Saat ihanan viilennyksen kesähelteilläkin nukkumaan mennessäsi. Voit käyttää tätä keinoa päivälläkin, jos kuumuus käy voimillesi.

13. Vältä hikiläikät

Liimaa pikkuhousunsuojat kainaloihin paidan sisäpuolelle. Suoja estää ikävien hikiläikkien syntymisen kesähelteillä, eikä kukaan huomaa mitään.

Tuoreimmat osastosta